Performans olarak rezil oldukları için sx parçalarını sattım, nx'e geçmeye değer mi sizce? Heves edip almıştım ama pek bir esprisi yokmuş sx serisinin.@Ronin45
Trek 'in üstündeki SX Eagle üzebilir. MT200 frenler de üzebilir. Bisikletten beklentiye göre değişebilir tabii bunlar.
SX tecrübem yok. Sizin gibi kullanıp pişman olan birini tanıyorum. Yabancı platformlarda Shimano SLX övülüyor baya. GX'e bile tercih ediyorlar.Performans olarak rezil oldukları için sx parçalarını sattım, nx'e geçmeye değer mi sizce? Heves edip almıştım ama pek bir esprisi yokmuş sx serisinin.
Daha önce 9'lu deore kullandım, sx deore'nin dengi diyorlar ama yanından bile geçemez. Bir bakayım o zaman, teşekkürler.SX tecrübem yok. Sizin gibi kullanıp pişman olan birini tanıyorum. Yabancı platformlarda Shimano SLX övülüyor baya. GX'e bile tercih ediyorlar.
her ne kadar SX sonrası fark hissedecek olsanız da Nx de pek mutlu etmez maalesef. Freehub body değişimi şansınız varsa deore m6100 fiyat performans canavarı. Maksimum verim için XT kol ile kombinlerseniz fazlasını aramazsınız. Yeni hyperglide+ yük altında bile düz yolda geçer gibi vites geçişi sunuyor. Ben hem 12li gx hem m6100 kullanıyorum. Birini seçsem 6100 derdim.Performans olarak rezil oldukları için sx parçalarını sattım, nx'e geçmeye değer mi sizce? Heves edip almıştım ama pek bir esprisi yokmuş sx serisinin.
😂😂😂 evet dogru soyluyorsun cok pahali ama yurtdisindaki sitelerde takip ederseniz 300 eur + kdv gibi fiyatlarla alabiliyorsunuz, bu da Tr fiyatinin yarisina tekabul ediyor yaklasik
Selamün Aleyküm hocam.her ne kadar SX sonrası fark hissedecek olsanız da Nx de pek mutlu etmez maalesef. Freehub body değişimi şansınız varsa deore m6100 fiyat performans canavarı. Maksimum verim için XT kol ile kombinlerseniz fazlasını aramazsınız. Yeni hyperglide+ yük altında bile düz yolda geçer gibi vites geçişi sunuyor. Ben hem 12li gx hem m6100 kullanıyorum. Birini seçsem 6100 derdim.
Ona o parayı verebilecek maddi imkanım olsa bile bir grup sete o kadar ücret ödemem. Cidden çok pahalı, bence değmez.Biraz para ayirin gx axs alin. Bir daha kablolu vitese gecmezsiniz, siddetle tavsiyemdir
Özelden yazayım.Dediğim gibi sadece kolu 8100 alıp gerisini deore tutabilirsiniz. Aynakol değişecekse deore yerine SLX düşünebilirsiniz. arada kayda değer ağırlık farkı var ama fiyat farkı çok değil. Gerisi deore olarak kalırsa tam fiyat performans canavarı olur. (Kur bazında tabi)
Dişli oranı olarak 10-51 öneririm. Bende 32t aynakolla kombinlenmiş bir sistem var. İlk viteste 22-36dan bile yumuşak bir oran veriyor. Fazla yumuşak. Öne 34-36 takıp arkayı 51 alabilirsiniz. Ya da arkayı 45 tutup vites geçişlerini daha yakın tutmak isterseniz öne 32 30 kondisyona bağlı olarak düşünülebilir.
Arka aktarıcıya abanmayın derim. Deore ile XT arasında materyal farkı ve ağırlık farkı var ama vites geçişinde fark sunduğunu düşünmüyorum. Bir de XT ayarlanabilir kilit direncine sahip ama gerek yok bence. Zaten zarar gelmesi en kolay parçaya yatırım yapmak mantıklı da değil.
Bu arada ilgilenirseniz elimde satılık 12li set de var. 8100 kol, 8100 aktarıcı, 7100 51 ruble, 7100 zincir 4500₺ ikinci el çok temiz durumda 292263 dosyayı görüntüle