2. el ilanlarda güncelleme sorunu

Mehmet Altuğ

surrender.to.music
Kayıt
10 Ağustos 2008
Mesaj
2.054
Tepki
7.379
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Scott
Merhaba,

2. el bölümünde son zamanlarda sıkça karşılaştığım bir durumu gündeme getirmek istiyorum. Ne yazık ki bazı arkadaşlar, forum kurallarında açıkça belirtilmesine rağmen, 24 saatlik süreyi hiçe sayarak günde iki-üç defa ilanlarını güncelliyorlar.

Burada isim, ilan belirterek kimseyi rencide etmek istemiyorum, ilanlardaki şikayet seçeneğini kullanarak kimseyi şikayet etmek de değil niyetim, ama bu şekilde davranan arkadaşlar bilerek veya bilmeyerek diğer arkadaşların haklarını çiğnediklerinin farkındalar mı acaba?

Forumdaki kurallar herkesin uyması için var ve belli ayrıntılar gözetilerek belirlenmişler. Lütfen bu konuda biraz daha dikkatli ve özenli olalım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Edip D.
Scudo

fatihtemizer

Daimi Üye
Kayıt
6 Mayıs 2014
Mesaj
230
Tepki
156
Yaş
42
Şehir
istanbul
Bisiklet
Specialized
Bence bu guncelleme 24 saat değilde bunun yerine 2.el ilanlar sayfasında ilan 2.sayfaya düşerse yapılmalı.Çünkü en cok bakılan yer nihayetinde vitrin olarak ilk sayfa..
 

Murat B.

Forum Trolü
Kayıt
23 Eylül 2013
Mesaj
4.097
Tepki
12.204
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
@fatihtemizer

İlk sayfada 20 ilan gösteriliyor, online olan kişilerin toplam 20'den fazla ilanı olursa sistem çöker :D

Sabırsızca güncelleme yapanlar sadece 2. el ilanı olanlar değil. Ben de soru sormak için başlık açıp birkaç saat sonra "güncel" yazanlara gıcık oluyorum...
 
  • Beğen
Tepkiler: fatihtemizer

Edip D.

HTFU!
Kayıt
12 Haziran 2011
Mesaj
3.625
Tepki
5.376
Şehir
Sarıyer, İstanbul
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
Cevap vereyim :)

O konuyu elimden geldiğince takip ediyorum.
Böyle bir durumda ilk olarak güncelleme yapan arkadaşı uyarıyorum, bir kez daha yaparsa "10" ceza puanı uyguluyorum.
Bu arada güncelleme 24 saatte birden ziyade günde 1 kere olarak uygulanıyor. Yani, atıyorum, saat 23:55'te güncelleyen biri 10 dakika sonra 00:05'te güncelleyebilir ama sonraki güncelleme yine bir sonraki günün 00:05'inde olmalı.

Bunun haricinde benim söylemek istediğim bir diğer konu ise ilanlara yazılan "teşekkürler", "çok güzel bisiklet", "hayırlı olsun" mesajları.
Bu konular 2. el konuları olduğu için bu tip mesajlar ilanların tekrar yukarı çıkmasına neden oluyor ve diğer satış yapan arkadaşlara haksızlık oluyor. Keza pazarlık mesajları da o şekilde. Bunlar kurallarda yazıyor aslında ama pek umursanmıyor sanırım. 1 kere uyarı yapıldıktan sonra genelde yapmaktan vazgeçiyor arkadaşlar..

Hatta kuralların bağlantısını tekrar vereyim de belki gözden geçirmek isteyen olur;
(link)

Ekleme: Eğer bu tip durumlara denk gelip "Şikayet" bağlantısını kullanırsanız benim de işim bir nebze kolaylaşmış olur :)
 

Ali.K

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ocak 2012
Mesaj
859
Tepki
488
Şehir
ankara
İlan güncel
Telefon numaram:05xxxxx (1 saat sonra)
Jantlar ayrı satılabilir (5 saat sonra)
İndirim x liradan güncel (10 saat sonra)
Satış iptal (20 saat sonra)
 

fatihtemizer

Daimi Üye
Kayıt
6 Mayıs 2014
Mesaj
230
Tepki
156
Yaş
42
Şehir
istanbul
Bisiklet
Specialized
@Murat B.
OK dogru diyorsun ama cok hızlı borsa gibi devamlı değişmesi lazım o zaman o kadar ilan olsa:D Ben bekledim persembeden pazar gunune kadar ılanım ılk sayfada kaldı sonra bugun guncelledim ıkıncı sayfaya düşünce:)