Scudo Sports

2 Ekim 2018 Aras Kargo Rezaleti - Çalınan ürün

Bu ulkede hicbir kargo sirketine guvenmiyorum. Degerli seyleri de dolayisiyla kargo yoluyla teslim almamaya/gondermemeye calisiyorum. Bu arada eksi sozlukten entry silinmis. Aras kargo sildirtmis, yazar da istedigini almis gibi gorunuyor. Buna da ayar oluyorum. Bircok yerden yardim istiyorsun paylasin diye isini gordukten sonra entry siliyorsun!!

• Beğen
Tepkiler: Motorola
Scudo
Allah bu kargo firmalarının eline düşürmesin. Çalıştığım şirkette kalibrasyon için ölçüm cihazlarını sürekli kargoluyorum. Beyaz eşya imalatı firma, bütün sistem lojistik üzerine kurulu anlayacağınız. Adamlar kaç kere cihazlarımıza zarar verdiler. Tazminat da ödemiyorlar. En son yaklaşık 50bin lira değerinde bir (surge&burst test cihazı) vardı, bayağı ağır bir şey. Gelirken düşürmüşler aleti, kutusu patlamış cihaz hasar görmüş. şaşe yamulmuş içindeki kartlar hasarlanmış. Kutuyu kargo firmasının bandıyla bantlamaya ve yamamaya çalışmışlar. Adamın araçtan indirirken görüntülerini aldık kameradan, kutunun halini detayları yazdık kabul etmediler. Satın alma ve hukuk birimlerine bildirdik bir şey çıkmadı. Bireysel değil bak koca şirket bile bir şey yapamadı adamlara, üstüne yattılar olayın. Tamir ettirdik eli mahkum bilmem kaç bin lira da tamire para verdik.

valla 20 bin liralık laptopumu satıyorsam bi 200 lira da yola harcar gider gelirdim ben olsam. kargo şubeleri çete olmuş artık. kişisel bilgileri de bunlar sızdırıyor zaten.

@sargonnas

Üzücü bir durum, çok geçmiş olsun.
Beyefendinin dediği gibi uçak'da tercih edilebilir. Belki biraz tuzlu olacaktır ama önemli kargolarınız da havayolu kargosunu da düşünebilirsiniz.
Bir havayolu çalışanı olarak çalınan kargo olduğuna hiç rastlamadım.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Sorun çözülmüş arkadaşlar. Güzel bir deneyim. Umarım gerekli dersler çıkarılır ve tekrarı yaşanmaz.

(link)

Birisi bu tip bir olayın mağdur tezgahı da olabileceğini yazmış o da mantıklı geldi bana. Senaryo: Adam bir kutuyu kargoya teslim ediyor ve içinde değerli bir şey olduğunu beyan ediyor. Tartılıyor kendine göre bir ağırlığı var. Nihayetinde kargocu kutuyu açıp içine bakmıyor. Orada paketleyip kıymetini beyan edip teslim ediyor. Karşıda da anlaştığı başka bir şahıs kargoyu teslim alıp olay örgüsü kuruluyor. Sonrasında sosyalde yayılan mağduriyet yaygarası. Gayet mümkün bir dolandırıcılık şekli. Kargoları zerre sevmem ama finalinde ters köşe yapan filmler gibi bu tip olaylarda da ters köşe yapabilir dolandırıcılar.

4 ekim 2018 ikinci aras kargo rezaleti adıyla benzer bir başlık daha açılmış..

yine aynı tezgah.. bu sefer çalınan 13bin liralık iphone xs max space gray :krktm:

(link)

Yalan haber cok guzel kurgulanmis senorya

Ayni olay bir kez daha yasanmis.Yontem ve calan kisi ayni

(link)

@Seyha07

Bu kadar olayin yalan olacagini zannetmiyorum.Zaten yalan olsa Aras kargo buna izin vermez gerekenleri yasal yollardan yapardi.

Bu olaylar her ne kadar teknolojik aletlerde yasansada sonuc olarak burada pahali bisiklet satip kargoya veren arkadaslar var.Dikkatli olmanizda fayda var

Geri