Scudo Sports

2. 60 Dakika "GATA Dağ Bisikleti Yarışı" Fotograflarını burada toplayalım

Berkay ;

Parkur içinde şöyle birkaç tavsiyem olabilir...

1:Mühye köyündeki tuğla fabrikaların arkasındaki inişli çıkışlı yol

2:Eymir inmeden önceki TRT den başlayıp portakalcının oradan tekrar dönülen yer...

3:Taşpınar (incek tarafında)köyünün arka sağında kalan arazi tur hesabı orada olabilir...

4:Karaoğlan köyü ile yurtbeyi köyü (gölbaşında)arasında kalan mevkilerde çok güzel inişli ve çıkışlı olan yer var...

5:Gene eymir de yukardan göle inerken zamana karşı iniş yarışı yapılabilir...
Veya tam aksine aşağıdan tekrar yukarıya çıkış verilip tekrar tur hesabı yapılabilir.....

6:Kırkkonaklarda vedat dalokay caddesinin sağ tarafında türközü tarafında gene aynı şekilde iniş ve çıkış turu yapılabilecek parkurlar var...

Aklıma gelince gene yazarım....

Scudo
Ferhat abi tavsiye ettiğin yerler gerçrekten güzel yerler ancak oraya o kadar sporcuyu götürebilir miyiz veya bu kadar izleyiciyi oralara çekebilir miyiz? Ayrıca bahsettiğin yerlerden bazıları özel mülk sayılan araziler ve malesef çeşitli prosedürler yüzünden oralarda yarışlar düzenlemek çok zor..

• Beğen
Tepkiler: heng ve Bozcan
bence 60dkleri şimdi bir kenara bırakmanın zamanı geldi odtü yarışına sayılı günler kaldı ankaralılar olarak parkura beraberce bi gitsek güzel olmaz mı

@d.berkay

Yazdığım yerlerin bir iki tanesi dışında diğerleri gerçekten çok güzel kaya inişi bile var ayrıca dar geçitlerin olduğu ve parkurun tamamı neredeyse hızlı geçiliyor ve zemin toprak ve taş çakılda mevcut ben oralarla ilgili bir çalışma yapıyorum zaten ..

En kısa zamanda bilgilendirme mesajıda yazarım...

@Tech. Türk

Tarık, Hacettepe yarışı 16 Mayıs'ta..Hacettepe Üniversitesi ve SDS'nin girişimleriyle düzenlenecek..

31 Mayıs'da ki yarışta federasyon yarışı..

yarış bitti ve cok güzel bir organizazyondu sizler hala neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamadım tartışıcağınız konu bir dahaki yarışı en güzel ve sorunsuz organize edebiliriz olması lazım

Arkadaşlar; bu yarışa ait değişik sitelerde yer alan farklı fotoğrafların bulunduğu linkleri buradan verebilirsek çok daha güzel olur bence! Sonuçta hepsi güzel bir hatıra! Ben bir tane buldum mesela: (link)

hmm yorumlarda gördüğüm kadarıylan ANkarada YAPILMIS :d*GEREK kalmadı galba :D

Merdiven olmasa daha iyi olurmuş ama bu kadar yaygaraya tabiyki gerek yok. Ayrıca eminim fark etmişsinizdir. Ankaradaki yerel yarış kalitesi cok iyi yerlere gidiyor. Artık cok başarılı sporcular da Ankara'nın 60 dakka yarışlarına katılıyor. Seyirci sayısı ve kalitesi güzel yerlere gidiyor vs vs vs. Organizasyonda tabiyki eksiklikler var. Böyle kucuk butce ile düzenlenen organizasyonların mükemmel olmasını beklemek komik. Gözünüze carpan bazı olumsuz noktaları ve yapıcı eleştirilerinizi özel mesajla organizasyonu yapan arkadaşlara iletmek bir sonraki organizasyonun çok daha güzel olmasına sebeb olur. Yoksa ben buraya hafta sonuki yarış hakkında 20 tane eksik/hata yazabilir ve tartışmaları cok lüzümsuz yerlere de götürebilirim.

ilk 60 dakka yarışı beklenilenin aksine cok başarılıydı. 2. yarış sanırım gataydı. Camurla boğuşmakdan pek birşey anlamadık ama yarış yinede hiç fena değildi. Gazi yarışı ilginçdi. Son yarış da yine hiç beklenmeyen kadar başarılıydı. İlk yarışdan beri cok cok iyi ilerleme kaydedilmiş. Organizasyon bu kalitede gitse bile cok iyi. Ama eminim tecrübesi eksik olan ekip tecrübelendikce cok güzel organizasyonlar olacak.

31 Mayıs Odtü Yarışı UCI takviminde C2 katagorisinde yapılacak. Ayrıca bir de Odtü'de farklı bir parkurda "Üniversiteler Arası Dağ Bisikleti Şampiyonası" yapılacak. Tarih kesinleştiği zaman haber veririm. Parkurlar tamamen yeni güzergahlardan gecirilecek. Baya zevkli olacağanı dusunuyorum.

Saygılar

@BoZCaN

Bozcan yorumun için teşekkür ederim..
İnşallah ileride çok daha iyi organizasyonlara imza aracağız hep birlikte..
Yalnız şunuda belirtmek istiyorum Gazi'deki yarışla bizim alakamız yok.. O tamamen Gazi üni. ve BGB tarafından düzenlenen bir yarıştı..

@BoZCaN

Evet doğru. Bir hata ile Gazi yarısını 60 dakkaların içine dahil etmişim. 1.ve 2. 60 dakka yarışı Batıkentte. 3. ve 4. Gata'da yapıldı. Gazi yarışı ile alakası yok. Bu ekibin organizasyonu değildi Gazi yarışı.

• Beğen
Tepkiler: heng
ODTU'de bir yarış düzenlesek diyorum, spor müdürü hatta rektörlük ile bizzat ben görüşebilirim, tanıdığım ve muhabbet ettiğim insanlar hazır görev başındayken :)

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Merak etme abi bu sezon 2 tane federasyon yarışımız var :) Hatta biri uluslararası puanlı ;)

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
@BoZCaN

Süper haber. Detayları belli mi peki, yani tam tarihi ve parkur filan ?

Bu yarış benim (kendi genel klasmanımda) 6. Ankara'da ise 2. yarışımdı.
Yarıştan bir hafta önce, antrenman yaparken, çok dik açılı bir tümseğin üzerine geldiğimde bisikletin üzerinden uçmuştum. Allah'a şükür ucuz atlattık. O yüzden sol elimde bayağı fazla ve az miktarda da yüzümde, kazanın eseri kalmıştı. Ona rağmen, aileme bile (karşı çıkarlar diye, fakat valide hanım son anda duydu) haber vermeden yarışa koştum, geldim. Lakin sol elim oldukça sızlıyordu. Gidonu zor tuttum. Bandaj ve kalın eldivenler ile, yarışı yine de 9 tur atarak tamamladım. Birçok yerde bisikleti elimde yürütmek zorunda kaldım. Çünkü tekrar düşmekten ve elimi daha da kötü bir hale sokmaktan korktum. Herşeye rağmen çok güzeldi. Ankara SDS ekibinin misafirperverliği, ve bir süredir görmediğim arkadaşlarla tekrar karşılaşmam, çok hoştu. Kendi adıma; başta Ogün ve Serkan Beyler olmak üzere; bütün Sds ailesine, yarışa gelen ve destek veren herkese ve tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ayrıca yarış sırasında yarışmacılara su uzatan arkadaşlardan da Allah razı olsun. Yarış anında öyle bir makbule geçiyor ki, ancak yaşayan bilir. Herkese sevgiler, saygılar!
Not: Fotoğrafların yer aldığı yeni linkleri bulan arkadaşlar; lütfen linkleri burada yayınlayalım, olur mu?

@lussman
ya Ferhat bey kardeşim sorması ayıp yarış listesinde adını göremedim. Hatta yarış parkurunda da seni pek göremedim. Daha da abartayım neredeyse pisti yürüyerek senden fazla gezdim bile diyebilirim. Nerede mangal yaktın öğrenebilirmiyim :)

Şimdi pist beğenmiyorsun. Yarışacam da yerim dar edebiyatındasın iki gün sonra bahane ne olacak :)

@raven1442

UCI takvimindeki yarış 31 Mayıs'da. Abi aslında belli olan detaylar var. Fakat değişip değişmeyeceği belli olmadığı için duyuramıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Güney Tuncer
Geri