Bence bu konu fazla abartılıyor özellikle Ferhat abi sen!
Sonuçta kimse kimseyi o merdivenlerden inmeye zorlamadı, herkes bilinçli şekilde başladı yarışa. Ahmet hoca için gerçekten çok üzüldüm, hatta şok oldum gördüğümde ama sonuçta o merdivenler olsa da olmasa da düşme tehlikesi çok olan bir parkurdu.. Orda olmasa da başka bir yerde düşebilirdi. Madem düşme tehlikesinin olduğunu düşündü riske atıp inmek yerine elinde indirebilirdi veya yandaki toprak yolu kullanabilirdi. Sonuç olarak kendi insiyatifi ile ordan inmeyi tercih etmiş, kimseyi bu durumdan sorumlu tutmamanız lazım.. Ahmet hoca yıllarını bu spora vermiş birisi olarak( federasyonun düzenlediği dağ bisikleti yarışlarına da katılıyor) kendi limitlerini bilip orada kendisini tehlikeye atmamalıydı..
Ayrıca Adem hocam ve Ferhat abi ikinize de sorayım merdivenlerden neden bu kadar çekiniyorsunuz? Gerçekten anlayamıyorum, ne çok diktiler nede uçsuz bucaksız sayıda.. Sonuçta parkuru belirlerken o yolun ordan gitmesi gerekmiş ve ordan vermişler yolu.. Ayrıca yarıştan önce de görmüşsünüz merdiven olduğunu ben görmemiştim bile

Bu durumda yarışıp yarışmamak arasındaki tercihte size kalmıştı ve siz yarışmayı tercih etmişsiniz gördüğüm kadarıyla.. Bence organizasyonlardaki bu tür şeylere takılmak yerine sporcu olarak üzerinize düşeni yapıp kendinizi geliştirmeyi ve kestirme kullanmadan parkurda işaretli olan yerlerden giderek kendinizi göstermelisiniz.. Sakın ha akıl veriyor gibi düşünmeyin haddim değil böyle bir şey ancak gerçekten sadece 10-15 basamak merdiven için bu kadar takılmaya gerek yok.. Sonuçta ürgüpteki parkurda da alanyadaki kalede de bizimkinden daha tehlikeli merdivenler mevcut ki UCI hakemleri bile bunlara ses çıkartmıyor bizim gayet yayvan olan merdivenler neden bu kadar sorun çıkartıyor? Tabi ki yurtdışındakiler kadar profesyonel değiliz Adem Hocam ancak elimizdeki imkanlar dahilinde 80 kişiyi aynı anda o parkurda yarıştırmak için biraz olsun teknik ve belirleyici yerler koymak lazımdı yurt dışındakilere de desen bu kadar dar alanda 80 kişiyi aynı anda başlat ve iyi olan sporcu ile normal sporcuları aynı parkurda yarıştır ama tekniği iyi olan adamında orda öne geçebileceği şekilde bir parkur hazırla ben innaıyorum ki onlarda bizimkine çok benzer bir parkur hazırlarlardı.. Sonuçta bu bir dağ bisikleti yarışı tekniği ile kondisyonunu birleştiren kazanır, biri eksik olsa olmaz.. Bizim yarışta merdivenlerin en sağ tarafından aşırı rahat bir şekilde inilebiliyordu ki ben bunu 3. turumda farkettim yani bende sizin gibi ilk kez gördüm merdivenleri ama her tur büyük ihtimalle en hızlı olarakta ben indim o merdivenlerden.. Çok şükür bisikletime de zarar vermedim kendime de.. Bu durumda sporcuların kendilerini iyi tanımaları en önemli şey, eğer o inişte kendine veya bisikletine zarar vereceğini düşünüyorsan inmemek yada temkinli inmek en doğrusu ha hiç olmadı zaten sağ tarafta toprak alternatif yol var!..
Lütfen taşın altına elinizi koymadan bu tarz yorumlar yaparak insanları üzmeyin.. Madem sizin böyle fikirleriniz var bir kere de siz organize edin bir dağ bisikleti yarışı, getirin bu kadar sporcu ve seyirci , parkurun kalitesinden ödün vermeden herkesi eğlendirin de bizde nasıl olduğunu öğrenelim.. Ferhat abi başka yer mi kalmadı da GATA'da yapıyorsunuz yarışı demişti. Orda da yazmıştım eğer varsa sizin bildiğiniz daha iyi bir yer siz orda bir yarış düzenleyin de bir kere de biz günlerce koşuşturup çabalamadan, cebimizden tek kuruş para çıkmadan keyif alarak yarışalım.. Sizden çok ciddi şekilde bekliyorum böyle bir organizasyon..
Oturduğumuz yerden bişeyler yazmak çok kolay, sabahın 7'sinde parku işaretlemeye gitmeden, parkurdaki tehlikeleri önlemek için sporcuları düşünerek temizlik yapmaya çalışmadan, bunca yorgunluktan sonra birde üstüne hazırladığın parkurda yorgun argın yarışmaya çalışmadan anlaşılmıyor işin zorluğu.. Yazın ilk 60 dakika yarışında saatlerce elimizde kazma kürekle Adnan Kahveci parkındaki camları temizledik.. Ne için yaptık bunu sporcuların sürekli lastiği patlayıpta alacakları zevk azalmasın diye ama bundan kimsenin haberi olmadı neden çünkü kimsenin lastiği patlamadı

Emin olun sizleri sizler kadar düşünüyoruz parkuru hazırlarken.. Kimsenin kötülüğünü düşünerek bir şey yapmıyoruz, Ankara'ya bir çok yenilik getirdik ve getirmeyede devam edeceğiz inşallah.. Bu merdiven olayına da bizim sayemizde alışın işte kötü mü? Kendinizi geliştirin; ilerde federasyon yarışında karşınıza merdiven çıkınca, böyle forumdan yorumlar yazmak yerine kendinizi ve bisikletinizi riske atmadan daha hızlı inebildiğinizi görünce belkide içinizden de olsa bir teşekkür edersiniz bize..
Neyse eğer yanlış anlaşılabilecek bişey yazdıysam kusura bakmayın, ben dağ bisikleti sporcusu olarak bir dağ bisikleti yarışçısının parkur seçmek yerine o parkurda en iyi nasıl gidebileceğini seçip bu yönde kendisini geliştirmesinin gerekliliğini savunuyorum ve yorumlarımıda bu yönde yaptım.. Bir dahaki düzenlediğimiz yarışta görüşmek üzere..
Sürç-ü lisan ettiysem affola..
Saygılar...