Scudo Sports

2,5 paralık bedavadan,ruble tutucu yapımı

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
933
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
30 cm uzunluğunda,4 cm eninde metal plaka(cinsini bende bilmiyorum,esnek değil).bunu tornacıdan aldım para almadı.
hurdacıdan 2.5 tl aldığım eski bisiklet zinciri.3 tane zincir pimi işlevi gören ince vida.
resimde görüldüğü üzere;tornacıda 6 zincir baklası uzunluğunda mesafesi olan iki delik ve yanıbaşında bir bakla arası mesafesi olan 3.delik deldirdim.adam para almadı.bu delikler pimi sökülmüş açık bakla montajı yapılacak olan 5 mm(1/2 cm)kenar mesafede delinmelidir.zincir kırma aleti ile uçtaki 2 delik arasında 7 bakla konulmuştur.diğer delik de lse 20 bakla zincir kullanılmıştır.bakla montajı açık uca pim geçirilmeyip uygun vida ile montaj yapılmıştır.

Dosyalar

• DSC09137.JPG
    DSC09137.JPG
    84 KB · Okunma: 502
Scudo
güzel olmuş almaya kalkınca pahalı oluyor bu aleti :( böyle çözümler hoş olur :D

Sap kısmına uygun bir de hortum kesip takılabilir, ele alınca daha yumuşak olur. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Fatih Çetin
Ellerinize sağlık.Bende eski bir sandalyenin ayağına eski zincir parçalarını ağaç vidası ile sabitleyerek benzer bir aparat yaptım.Gayet güzel iş görüyor.Herşeyi satın almak gerekmez

Güzel olmuş elinize sağlık . Böyle araçlar forum için güzel örnekler

Tam olarak ne işe yarıyor bu alet?

@soner kalaycıoğlu elinize sağlık.
bence tutacağınız yeri bir iç lastikle falan sarın. son derece rahat bir kullanıma sahip olur alet.

@soner kalaycıoğlu selam bisikletçiden aldığın zincir 6-7-8 li zincir ise ki muhtemelen öyle tahmin ediyorum :) 10 lu 11 li rublede sıkıntı çıkarır ruble araları dar olduğu için zincir oturmaz sen zorladıkçada zincir sıyırır ve ruble dişlerine zarar verirsin, kaçlı zincir kullanıyorsan anahtardaki zincirde aynı olmalı

@Bülent ÖZER 10 11 e gerek yok 6 ile 7 7ile 8 8 ile 9 arasında bile kalınlık farkı var ancak 6 7 8 arasında az olduğu için birbirine uyuyorlar diye biliyorum. Ama 9 lu ise uymaz dediğiniz gibi.

Ben de sıfır maliyetle yapanlardanım.

Geri