Scudo Sports

1990 Bianchi Caurus restorasyonu

Size yakınım aslında. Yeri tarif ederseniz ben de gidip sorabilirim fiyat bilgisini.

Scudo
@Uğur S. Ben maltepe sanayide yaptırdım ama dukkanın bir tabelası bile yok yol üstünde kucuk bır esnaf atolyesı 3 kısı calısıyor zaten cok bişey almaz belkı paranın konusunu bıle actırmaz kesin bişey diyemem adı kadir usta sorarsan esnafa tanıyan yönlendırır o konuda ama yaptırmak istersen cuzzi miktarlara yaptırabılırsın herangi bir sanayide kromcuya eger maltepe topkapı bayrampasada herangı bır dukkana gıdersen 2. Matbacılardan ramazan ustanın kalfası yönlendırdı cenk dersen hepsi tanır makul ucret alırlar ben hepsını tanıyorum hemen hemen.yalnız boyayı tamamen söküp götürmelisin ve aliminyum krom tutmaz kaplayamazlar aklında olsun.
Eve geldık jelatını açtım göruntu hoş.64140 dosyayı görüntüle

Gerçekden iyi iş cıkarmışız karşısında oturup izleyip kahvemi yudumlamak paha biçilemez şuan.. 64143 dosyayı görüntüle

Ve single speed yap diye özelden yazıyolar vitessiz bisikletmi olurmuş siz ne diyorsunuz degerli kullanıcılar :)

Vitessiz bisiklet olur, neden olmasın? Eskiden vitesli bisiklet mi varmış?

@c33nk benim kadro da çelik :cool:
Ayrıca vitessiz bisiklet olur ama kullanırken zevk alınır mı, o kişiye kalmış. Ben vitessiz kullanıyorum mesela. Çok keyifli.

Tarif için teşekkürler. Bir uğrayacağım bakalım.

@Uğur S. Bakalım belkıde suprız olur hekeze vıtessız yaparız ama kullanmak ıcın yapmıyorum zaten dekor amaclı ama yınede arada bı bınerım sanırm. Yardımcı olurum tekrar bı sorun yaşarsa olmadı gelırım ben calısmıyorum öyle iş okul dertlerım yok.

Harika olmus dostum
Maceralara girismeden bunu tamamlasan daha mantikli sanki
Ha paran boldur ayri mesele

@mariokaldato teşekkürler bitti işlemler hatta cumartesi gecesi 2 kafadar istanbul - marmara ereğlisi arası cıktık yola 1 kez lastigim patladı 1 kere zincir koptu birde furç kapagı gevşedi onun haricinde vites ayarını yapamamışım günlük kullanmaya karar verdım bugun komple söktüm yarn boyamayı dusunuyorum bir kısmını sonra gunluk olarak kullanıcam.
Son halide buydu. Başka fotograf cekmek aklıma gelmedi aynakol vesaire takınca direk üzerine atlayıp yollara vurdum kendımı :) hafif akıcı ve güzel bir bisiklet toparlamışım sanırım kullanırken çok keyif aldım.65247 dosyayı görüntüle

Eline sağlık hocam.

Elinize sağlık. Benim de caurusum var. Bazı bölgeleri krom kaplatabilir miyiz? Tamamını değil yani. Bir de alüminyum krom tutmaz demişsiniz. Bu cromoly sanırım krom tutma konusunda sıkıntı yok herhalde.

• Beğen
Tepkiler: Silent ve Volg
Arkadaşlar soruları olan varsa bu üyelikden ulaşabılırler bana yeni bir daha geniş kapsamlı restorasyon ekleyecegım yakında bilginize :)

• Beğen
Tepkiler: Samet Se.
@Silent, @cc33nk sen misin? :) Bu sefer banlatma kendini de güzel güzel izleyelim şu bisikletleri. Çok keyifli oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Uğur S. Evet benım. Ekleyecegim yeni konuyu sanırım cumartesi günü başlarm fotografları paylaşmaya aşama aşama eklerim bu sefer fixed gear ile karşınızdayım : )) ve efsane bir supriz kadro hemde yerli üretim.

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Bravo.
Ben de single speed bisikletimi single/fixed olarak dönüştürdüm. @Kuzey Ege ve @volkan Öz ile jantları ördük. Akort için zaman bulamadım henüz :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Uğur S. Benımde göbekler konusunda biraz yardıma ve hangı tür göbekleri ne tür bi aparata ihtiyacım olduğu konusunda daha dorusu yardıma ihtiyacım olacak ö.m atayım sana bi haberleselim :)

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
merhaba, kadroyu zimpara ve en son guzel polisaj yapsaydiniz ayni sonuc olur muydu acaba ? parlaklik konusunda. cunki internette gordum zimpara ve polisaj ile ayna gibi parlayan bisikletler.

@Onur Kahraman kısmen olabılırdı ama belli bir süre sonra ufak ufak paslanmalar görürsün kadronda ve çürümeye kadar gider. Yeni bir konu açtım onaylandıgında sanırım tekrar bir bianchi restore edicem :)

@Silent yapmak istedigim fixie icin , sadece maşa kismini parlak birakmak istiyordum , zimpara ve polisaj ile. tutmaz diyorsunuz yani,

@Onur Kahraman tutar ama muhakkak zamanla paslanma olacaktır hergun wd40 sıkarım silerim aksamları streçle sararım diyorsan falan bilemem tabi. O paslandıkça sen zımparalayacaksın maşanın kalınlıgı zamanla incelecek ve kırılacaktır biryerden sonra.

@Silent (link) web sitesinin sonlarina dogru ilerleyin video ve fotograflar var. dayi baya temiz calisma yapmis, celik kadrolara yurtdisinda krom kaplatan pek yok genelde dedigim yontem uygulaniyor bu yuzden ikilemde kaldim

Geri