@c33nk hocam arkadaşlarla dışarı çıkın rahatlayın bir kafa dağıtın, dertler birikmiş kolaylıklar diliyorum valla zor işler Ama güzel bir iş çıkacak gibi, bakalım görürüz yakında, hızlı gidiyorsunuz, uzamayacak gibi iş.
@ÖmerMurat wallahi bana kalsaydı çokdan bitirmiştim babamın cevresi sagolsun benimde arkadaslar el attı oyuzden hızlı yürüdü biraz. vites kolları için yuvada bir sıkıntımız vardı gece 1 de torna atölyesi actırdı babam orda kılavuz ile yeni diş açtılar parça yaptılar pirinç kaynağı vesaire derken sabaha karşı cıktık torna atölyesinden. suan ellerim şişmiş vaziyette birde 68 model bir tospanın motoruyla uğrasıyorum arkadaş hatrına oda kapak çatlattı bugun aksamüstü ortaya cıktı cok masraf olmaya başladı kapakda benim hatamdan dolayı çatladı. biran önce şu bisiklet çıksın aradan istiyorum ama eve konulacagı için sürekli extra bişeyler isteniyor ensonunda alıcam bi fırca boyucam badana yapıcam tepemın tasıda atmaya başladı onca işin içinde birde bisiklet topluyorum ama zevkli orası öyle hiç kendi elimden geçen işlerde sikayet etmedim ama gereksiz maliyetler insani çileden cıkarıyor yarın bi konuşucam ikna edebilirsem boyaya ucuz yollu işin içinden cıkıcam ama yok olmaz ise wallahi neler olucak takip edin diyim çünki daha bir sürü sey istiyor misal elimde bir cocuk bisikleti var 1960 lı yıllara ayit onuda yap ilerde cocugumuz olunca biner falan cıldırmamak elde değil gerçekden bukadar maliyet ve bukadar can sıkacak durumlarla karşılaşacağımı hiç zannetmiyordum. başıma daha neler cıkıcak gerçekden merak konusu genç yaşta saçlarıma aklar düştü bi organizasyon olursa görüşürüz orda nası çöktüğümü görürsünüz en az 20 yıl yaşlandım
Cenk sana nerdeyse sifir ayarinda set sunmusdum, TR' de fazla para vermene gerek yok. 350TL ver hepsi senin olsun. Temizlemeye polisaja falanda gerek yok.
Hocam bu anlattıklarınız gerçekse vay halinize (yalan söylüyorsunuz demiyorum yanlış anlamayın, film gibi yani yaşadıklarınız), siz çoktan ipleri kaptırmışsınız Kapağı çatlatmayı nasıl becerdiniz asıl onu merak ettim ben? Diğerine zaten aklımız ermez hiç bir zaman, bir anda o çocuk bisikletini de yapıyorken bulabilirsiniz kendinizi benden söylemesi.
@Murat Cömez murat abi aşırı yüksek ihtimal senden hepsini alıcam gibi gözüküyor sen fotograf koydun geçen gün yanımdaydıda telefondan aa bunları alsana çok retro duruyor bunları takalim dedi beni ilk yakan sen oldun ama abi dedigim gibi sana ulaşırım kargo vesaire haberleşiriz sen yurt dışındasın sanırım gümrük takılma gibi durum yaşarmıyız yoksa gelecekmısın bu yakınlarda türkiyeye?
@ÖmerMurat kardeşim bende anlamadımki cocukluk arkadasımdı bizim bahçe ufak çaplı bir atölye oldugu için uğramış kırmadım ses geliyor dedi bakalim dedim kaputu açtık altına girdim karterin somunu daha önce yalama yapmıslar sanırım matkapla delip içeri parcalarını kacırmıslar yeni tıpa takılmıs onu actım bişeyde yapmadım ayaga kalktım yukarıdan bakarken elimdeki anahtar düştü tesadüf ya onu alırken kenarda ufak bi catlak gördüm silindir kapagında cizikdir dedim tornavidayı bi soktum baktım çatlamış ben bende olmuştur dedim cunki ben neye elimi atsam bu sıra bozuluyor neyseki elimden gelen bişey hafta içi halledicem dedim bıraktı simdi bide başıma o çıktı çıkmacı bi abi sagolsun ayarlamaya calısıcak ince saplama 1600 kapak bulamazsak burda varsa parçacı herkezın bilgisine makul fiyatlara alabiliriz.
Evet Cenk ilk ben seni yakmistim ama bu yakmak degilde sinir etmek gibi bir seydi, ben genellikle yardimci olmak istedigim kisiye öyle davranirim ve tepkisini saygisini denerim. Inan iyi bir taktik ve karsindaki kisinin nasil bir karektere sahip oldugunu ögrene biliyorsun. @Anonim kardesimde konu üzeri bana yazarak uyarmisti ama ben onada ters ciktim. Denizi severim cok saygili ve dürüst birisidir. Buradan kendini yanaklarindan öpüyorum.
Ben nisanin 29unda yani bu ayin sonunda istanbula geliyorum, bir arkadasa bisiklet getiriyorum. Gelirken beraberimde getirim ve hic bir ek ücret ödemesin. Sultan ahmet civarinda 2 günlügüne Hotel de kalacagim, oralarda bir yerde teslim alirsin sorun degil.
@ÖmerMurat olsun olmasın zaten o vosvosu babam vaktı zamanında kendi toplamıştı oyuzden yine bişey olursa gelecegi kişi bizdik dükkan kapandı ama yinede bahçede ufakdan babam eski arkadaslarına hizmet veriyor elimizdeki imkanlar doğrultusunda tabi. @Murat Cömez abi wallahi ben seni sevdim gerçekden iyi bir insansın ve bu konularda bilgin birikimlerin fikirlerin beni cezbeden kısım oldu ben öğrenmeyi severim bu işe giriştiğimde bilgi bende sıfırdı biliyorsun anahtar soruyordum suan envayi ceşit bisiklet anahtarı oldu öyle böyle kısa sürede kavradık jant örmeye kadar girişiyorum hatta sen düşün şaka biyanada bisiklet olayı gerçekden tecrübe ve sabır isteyen bir iş bilginiz olsun eger imkanınız cevreniz ve paranız yoksa bu tarz bir olaya sakın ola gireyim demeyin hem çok el işciliği var hemde çok fazla zamana ihtiyac var benim cevre oldugu için kısa sürüyor işlemler yoksa gercekden 1 ay kadar sürebilicek tarzda işlem bunlar kolay iş değil yani.
@murat Comez Evet size can-i gonulden katiliyorum Murat kardes.Bende ayni sekilde sevdigimle ugrasirim senin gibi.O zamana benden yakinman icin neden kalmadi
@Murat Cömez murat abı bunu gelirken getir yanında diyer kollarıda tabi artık hangisi kısmet nasip olursa hepsi birbirinden güzeldi gerçi 63573 dosyayı görüntüle
@Murat Cömez anladım abi peki düz dedigin mevzu bunda yokmu yani düz ile friction arasındaki mevzuyu ben hala cözemedim sen artık hepsini getir abi elinde olanları kücük parçalar zaten ben bana hangisi uyuyorsa alırım ozamana kadar bitmiş olur zaten binipde gelirim bi test sürüşü yaparsın gelmişken hata kusur varsa benide uyarırsın
@ramotek
Seninle inan özelden görüsmek isterim, sen sakayi biraz abartin gibime geldi bana. Ama nedemisler iyi arkadasliklar kötülüklerden dogarmis. Aslinda beni tanisan hicde düsündügün gibi birisi degilim. Hattada tanisalim derim...
@murat Comez almanyaya surekli gidip geliyorum devletimizin oradaki organlarini denetlemeye geldigimde haber ederim bende seni merak ediyorum cunki.aslinda yardimseversin farkindayim lakin bazen biraz ipin ucunu kacirip isi hava atmaya dokuyorsun ondan kiziyorum sana yoksa iyi kalplisin biliyorum benim isim bu insanlari tanimak haber almak bozulmuyorsun umarim bana boyle acik sozlu oldugum icin.
@Murat Cömez murat abı yalnız benım yeni ve ciddi sorunum var arka kaset 6 lı sistem ve soruşturdum yok dediler benim kaseti sökmem lazım bu kaseti nasıl sökücem jant tellerini cıkarıp öyle cıkarmıştım atmadım allahtan o kasete ihtiyacım var cünki maşa dar kalıyor esnetmek gerekicek filan dediler kaseti büyütürsen yani 6 lı olarak kullanmam gerekicekmiş bu konuyuda es geçmiyim bahsediyim dedim daha önce bahsetmiştim kaset artık oksit filan yapışmıs oraya onu ordan sağlam bir sekilde nasıl cıkarırım kaset anahtarım var ama acılmadıgı için jant tellerini sökerek cıkardım ben..
@ramotek
Rasim kardes, insallah gelirsin ve misafirim olursun. Seni umadigin bir sekilde agirlarim ve beni tanimis bende seni tanimis olurum. Hava atma konusunu gelince kesinlikle hava atma gibi bir niyetim yok, sen yanlis anlamissin. Bu da bence türkcemin iyi olmadigindan kaynaklaniyordur. Ha hatasiz biri tabiki degilim, kesinlikle hatalarim vardir ve sen ve senin gibi arkadasla beni özelden uyarirsa sevinir ve düzeltmeye bakarim. Ben umuyorumki seninle iyi arkadas olacagiz. Kesinlikle acik sözlü insanlara kizmam aksine severim.
Bisikletime birkaç gündür vakıt ayıramıyordum bugun kromaja bıraktık öğlen saatlerinde yarın öğleden sonra alıcaz kromajdan sonraki fotografını cekebılırsem eklicem eger krom hali hoşlarına gitmezse gümüş kaplanıcak başka care yok vites ve fren sistemi shımano 600 arabesque düşünüyorum kısmet diyelim başka bir bisikletlede uğraştıgım için ikisine birden vakit ayıramadım şuan bianchi yi bitirmek için kısmi birçok parçanın alışverişine cıkıcam yarın aldıklarımıda paylaşırım gidon bandı sarması konusunda istanbul eyup gazi osman paşa cevresımde tecrübeli arkadaşlar varsa benim gidonu bi sarabılırmıyız
@Murat Cömez murat abı ay sonu gelişinde vites kollarını dört gözle bekliyorum
@Uğur S. Kardeşim ben para vermedim vermek çok istedim ama gönül koydular almadım geçmişte atolyesinde işci olarak calıstıgım bi ustam yaptı fason yaptırdım yalnız cunkı begenılmezse gumus kaplanacak kromun üstüne eger böle iyi derlerse tekrar kromaja sert mat krom kaplanmaya atinada bir fabrikaya kargolicam sert mat krom türkiyede yapan biryer yok.