Scudo Sports

1990 Bianchi Caurus restorasyonu

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Merhaba arkadaslar öncelikle kendimi tanıtayım tanıyanlarda olabilir.
Cenk ben istanbul eyüp - pierrelottide ikamet ediyorum sehirler arası turlardan tanıyabılırsınız belki.
tüm ekipmanlarımı ve bisikletlerimi satarak klasik bisiklet toparlamak istedim.
gectıgımız aylarda birkaç bisiklet aldım bazıları hediye olarak geldi onlarla ugrasıyorum restore etmek amaclı bu sadece birtanesi ama takıldıgım yerler oldu.
fotografda belırttıgım yerı sökecegım anahtarın adı ve nerden alabılecegım konusunda yardımcı olabılırmısınız aynakol,orta göbek,gidon ve ön maşa sökümünden sonra boya sökücü ile kadroya girişicez hayırlısıyla..

bu birinci giriştiğim bisiklet Bianchi Caurus 837 1992 model orjınal rengi mavi ve maviye boyanmasını düşünüyorum.

Diyer bisikletlerin konuları farklı olarak açılıcak bilginize..

Scudo
Benim de takıldığım yerdi burası :)

Önce 14"lokma kullanarak aynakolun her iki tarafında da olan somunu lokma anahtarıyla çıkaracaksın. Sonra sol kolu çıkarmak için aynakol çektirme aparatı var ( seninki de kare milli göbektir muhtemelen ) ondan alman gerek ama mutlaka kare milli göbek için olsun. Önce sol kol dedim ama sağdan da başlayabilirsin bu fark eder mi bilmiyorum. Sonra sol kol eline gelecektir ondan sonra da elinle yavaştan ittirerek ( soldan vurarak ) sağ aynakolu da çıkaracaksın. Sonra göbek kalacaktır kadroda sadece onu sanırım ben kurbağacık ile köşesinden tutturarak çıkarmıştım ama onunda özel bir anahtarı vardı sanırım.

Teşekkürler Tolga bey peki bu anahtarların tam adı ve alabılecegım yer mevcutmu istanbulda sirkeci eminönü vesaire cevreme yakın semtlerden yarın gidip temin etmem lazımda ne alacagımı bilmiyorum :(

@c33nk eyüpte malesef bisikletci yok,alibeyköy de en yakını,furç takımını ve orta göbek kapağını boru anahtarı ile söke bilirsin,sen decatlona geç ordan
bence eminönünde gereksiz paralara satılan parçalardan daha ucuza alırsın,yada bisikletciye götürüp söktür

@fadıl pala bana tam isimlerini verebilirseniz anahtarların ben yarın istanbulu alt üst eder bulur ucuza alırım decatlona gıtmem bır vıtes ayarına benden 145tl para aldılar nerdeyse bakım yapan cocugu gecen yıl dövecektim oraya birdaha gidicegimi sanmıyorum.

orta gobek kare mil ise, aynakol cikartmak icin soyle bir alete ihtiyaciniz var.

(link)

furs yataklari kadroya cakilir. bu nedenle kuvvet kullanarak cikarmaniz gerekir. cikarmak icin gereken aleti imkaniniz varsa kendinizde yapabilirsiniz. bu aparatlar bildigim kadariyla baya pahali. bence bisikleti, bisikletciye goturun. o halletsin.

Şİmdiden kolay gelsin. Bisikletin ilk halinin fotosu varmı. Neye benziyormuş nasılmış bi görmek iyi olurdu.:) İzmir de olsa seve seve yardımcı olurdum ama istanbul da ki arkadaşlar da elinden geleni yaparlar zaten.

@c33nk vites ayarına para verildiğini ilk defa duydum,geçmiş olsun.sitil bisiklet var bin evler mahallesi şehit metin kaya sokak/yeşilpınar/alibeyköy
ayna kol çektirme
pedal sökme anahtarı
furç sökme anahtarı
zincir sökme anahtarı
bunları tek almak yerine takım çantası şeklinde satın alırsan alyan takımında olur :)
kolay gelsin
160151.jpg 06012015205830.jpeg ARZ32061.JPG LLAVE_15_MM__4cf5291d2c4d6-600x600.jpg

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
@e.yildiz yarın bi gidip araştırıcam fotografını kaydettim anahtarın. fiyatlari cok muhim degıl cunki fırın boya için ramide bir kaportacıyla anlastım bile elimden geldigince herşeyine kendim değinmek istiyorum.

20160401_205608.jpg
20160401_205549.jpg
20160401_205534.jpg
20160401_205516.jpg
Benzer proje için edindiğim el aletleri...

@fadıl pala 50tl verdim benim için önemsiz bir paraydı hediye değerinde benim için tabi ordan daha bircok hediyede aldık halktan. kimine cüzzi ücretler ödedik kimine hiç ödemedik ama kimsenin malını ordan zorla elinden almadık askeri kötüleme gibi amaç varsa bilemem.

@aknorl istanbuldamısınız ihtiyacım olacak bir süreliğine.

@aknorl

Yalnız sizin göbek ISIS sistem galiba,arkadaşın ki kare milli olsa gerek,son parça uymayabilir.

@c33nk
Ankaradayım ...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@c33nk aynı yaştayız aynı mahallede oturuyoruz,dramatize edip anlatmana gerek yok,amca sana verdi senin içine sinmemiş vermişsin bir şeyler,bunu net bir şekilde yaz,askeri kötülemek? 5n1k derim ne alaka,durduk yerde

@Tolga Çelebi
Haklısınız...

@Tolga Çelebi peki ne tür bi anahtar almalıyım evet ısıs viteslerde yazıyordu yalnıs hatırlamıyorsam ama kullanmayacagım bu parcaları.

@fadıl pala ozaman konu seklınde sizin içinize sinmediyse komple bir düzenlemeye gidiyorum birkaç bisiklet restorasyonu daha olacak farklı başlıklarda acıcam o konularıda tüm bisikletler diyarbakırdan getirildi eger merak eden olursa bu konudan bakarlar.

Geri