Scudo Sports

1984 Basso Restorasyonu (Neovintage olarak toplanacaktir)

Scudo
Noldu yav puroje?

• Beğen
Tepkiler: Aruera
Bu proje dedigmiz gibi malesef olmadi.
Öncelikle kadronun 84 degilde 78 model oldugunu ögrendik ve malesef cormdan dan önce polisaj olacagi icin polisaja vermistim, kumladigi icin tüm kadroyu polisaj yapmak cok zor ve uzun ve is oldugunu söyledi polisaj firmasi (Kisaca imkansiz demek istedi). Tabiki bu durumda polisaj olmayinca cromda da olmuyor ve crom olmayinca cromovelato boyada imkansiz oldu. Saglik olsun bizde insallah baska bir kadroda bu islemi yaptiririz.

Sonucta kadroyu koyu mavi metalik renge boyattim.
(Kadronun üzerindeki furj yataklari ve orta göbek kapaklari sadece boyada ve icine boya islemesin diye kullanilan bir yöntemdir. Islemler yapildikca Fotograf yüklerim)

90784911_155339959019693_6431081645876445184_n.jpg

Bu proje dedigmiz gibi malesef olmadi.
Öncelikle kadronun 84 degilde 78 model oldugunu ögrendik ve malesef cormdan dan önce polisaj olacagi icin polisaja vermistim, kumladigi icin tüm kadroyu polisaj yapmak cok zor ve uzun ve is oldugunu söyledi polisaj firmasi (Kisaca imkansiz demek istedi). Tabiki bu durumda polisaj olmayinca cromda da olmuyor ve crom olmayinca cromovelato boyada imkansiz oldu. Saglik olsun bizde insallah baska bir kadroda bu islemi yaptiririz.

Sonucta kadroyu koyu mavi metalik renge boyattim.
(Kadronun üzerindeki furj yataklari ve orta göbek kapaklari sadece boyada ve icine boya islemesin diye kullanilan bir yöntemdir. Islemler yapildikca Fotograf yüklerim)

221799 dosyayı görüntüle
Olsun be abim. Bu renkte klasige giden bir ton simdiden meraktayiz

Olsun be abim. Bu renkte klasige giden bir ton simdiden meraktayiz
Renk güzel ben özelikle bu rengi sectim orjinalinden biraz daha koyu ve vernigi daha atilmadi. Önce droplarin islemi, pantolarin temizlenip sariya boyanmasi vs. bitince vernigide atilacak. Ondan sonra insallah Shimano Dura Ace 7200 grubu ile toplanacak.

(link)

Burda güzel restorasyonlar var incelemek isterseniz

Daha güzelleri sizden çıkar umarım
Insallah tüm restorasyonlar iyi olur. Benim baskasindan daha üstün olma gibi yada daha iyisine sahip olma gibi niyetim yok. Kendi capimda ugrasiyorum maksat zaman gecirmek. Yinede güzel dilekleriniz icin tesekkürler. :)

Insallah tüm restorasyonlar iyi olur. Benim baskasindan daha üstün olma gibi yada daha iyisine sahip olma gibi niyetim yok. Kendi capimda ugrasiyorum maksat zaman gecirmek. Yinede güzel dilekleriniz icin tesekkürler. :)
Keşke aynı şehirde yaşasak da şu işleri yaparken bende dahil olabilsem. :)

Polisaj islmelerine basladim hayirlisiyla.

Fotograflarda Öncesi ve sonrasini görebilirsiniz.
(Seleborusunun alt kismini yani iceriye giren kismini fazla ellemiyorum, incelmeden dolayi yerine tam oturmaya bilir)

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
6.jpg

Buda yeni aldigimiz Viteskollari.

20200329_152245.jpg

@Murat Cömez Yine emek verilmiş güzel bir bisiklet çıkacak ortaya, eline sağlık usta.

(Seleborusunun alt kismini yani iceriye giren kismini fazla ellemiyorum, incelmeden dolayi yerine tam oturmaya bilir)
Merak ettiğim şey polisaj gerçekten bu kadar fark yaratıyor mu, yani sele borusunu o derece inceltebiliyor mu?

Merak ettiğim şey polisaj gerçekten bu kadar fark yaratıyor mu, yani sele borusunu o derece inceltebiliyor mu?
Belki okadar fark etmiyor ama yinede fotografdaki aynakolu göz önünde bulunduralim. Misal üzerindeki vernik ilk olarak kpmple kalkiyor ve arti cizikler nerdeyse kayip olana kadar materialdan polisajla aliniyor. (Asiri derin cizikleri tavsiyem fazla kurcalamamak) ve sele borusuda ayni islemden geciyor.
Cizikleri gectim sadece vernigi alinca zaten inceliyor. Ciziklerde gelince nekadar inceldigini sen hesapla. Tabiki kelepceyi 1mm fazla sıkınca yine olur ama ben orasi görünmedigi icin fazla kurcalamiyorum.
2.jpg

Belki okadar fark etmiyor ama yinede fotografdaki aynakolu göz önünde bulunduralim. Misal üzerindeki vernik ilk olarak kpmple kalkiyor ve arti cizikler nerdeyse kayip olana kadar materialdan polisajla aliniyor. (Asiri derin cizikleri tavsiyem fazla kurcalamamak) ve sele borusuda ayni islemden geciyor.
Cizikleri gectim sadece vernigi alinca zaten inceliyor. Ciziklerde gelince nekadar inceldigini sen hesapla. Tabiki kelepceyi 1mm fazla sıkınca yine olur ama ben orasi görünmedigi icin fazla kurcalamiyorum.
222241 dosyayı görüntüle
Yeniden doğuş budur abi eline saglik

Bugün biraz daha ilerledik, polisaj isinde bi frenbacaklari kaldi ve komple set icin yani bisikleti toplamak icin furjtakimi eksik. Oda bulundumu bisiklet toplanacak insallah.

Bugün yapilan islemlerden görüntüler.

222130 dosyayı görüntüle
222131 dosyayı görüntüle
222132 dosyayı görüntüle
222133 dosyayı görüntüle
222134 dosyayı görüntüle
Yine bir baş yapıt çıkacak elinize sağlık. Bu arada yol bisikletlerine bu kahverengi yanaklı lastikler harika oluyor :)

222241 dosyayı görüntüle
Gerçekten bilmediğim ve merak ettiğim için sormuştum zaten abi, teşekkürler detay için, kolay gelsin.

Abi niye ugrasiyorsun ki bunlarla ? Al kendine bin liralik bir sehir bisikleti , forumda konu aç su nasil bu nasil diye 500 yorum gelsin. Herkezin profosor olduğu bir dunyada ogrenci adama ( bize ) ne gerek var ki ?

Geri