Scudo Sports

1984 Basso Restorasyonu (Neovintage olarak toplanacaktir)

Scudo
@Murat Cömez abi neowintage yapicam dedin ya acaba polisaj vs gbi islemleri yapmayip yeni nesil bir mat boya nasil giderdi sence?
Cokda kurallara takilmamak gerektigini dusunuyorum . Kendi fikrim tabi hehe

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
@mariokaldato
Cumhur neovintage olarak tameme buna benzeyecek. Boyasida ani bunun gibi Translucent paint olacak ve bu boyayi atmak icin zemin tertemiz olmasi ve krom olmasi gerekiyor. Cünkü Translucent paint şeffaf boya oldugu icin tüm zemin göründügü icin en ufak toz bile kabul etmiyor.

1.JPG
2.JPG
3.JPG

@Murat Cömez
Abi naptin yaaa gozlerim karardi ehehe :D
Merakla bekliyoruz

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Vuu çalışma süper olacak gibi duruyor. Merak ve dört gözle beklemedeyim bende

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Umtdgny
Öyle deme Ümit, ben senin geleceginden Ümitliyim. :)

@mariokaldato
Iyi beklemeye devam et sen, cok beklersin daha.:koptum::koptum::koptum::koptum:

@BayramGcan
Insallah bayram bey, 2-3 aya sonra insallah boyanmis halini hep beraber görürüz. :)

@Murat Cömez
Usta boya bunun gibi sanirim
f-moser-fyxomatosis-16.jpg

• Beğen
Tepkiler: Umtdgny
@Umtdgny
Yok Ümit halihazirda polisajda kadro, bir celik kadroyu polisaj yapmak pek kolay degil ve polisajdan sonra kromaja gidecek. Bu islem yaklasik 2 ay kadar sürer. Yani insallah sene sonuna boyanmis olur.

@mariokaldato
Aynen bu boya. Fotograflarda pek kendini göstermiyor ama günesin altinda bildigin krom gibi parliyor.

@Murat Cömez polisaj neden bu kadar çok zor yapmak istesek kendimiz yapamaz mıyız ? Basınçlı cam tozu ile yapılmaz mı ?

• Beğen
@Umtdgny
Elinde dogru malzemeler varsa tabiki kendinde yapabilirsin ama kolay is degil deneyim ve tercübe lazim. Ben bisiklette tüm polisaj olabilecek parcalari yada istedigim parcalari ve kadronun luglarini yapiyorum ama kadro icin malesef büyük zimpara makinesi büyük polisaj makineleri lazim. Bu malzeme birde celikse daha da zor oluyor, celik polisaj yaüildiktan sonra hemen ya kroma girmesi gerekiyor yada verniklenmesi gerekiyor aksi taktirde 1-2 gün icinde nemden dolayi paslanmaya basliyor.. Ama demek istedigin basincli cam tozu meselesini anlamadim.
Sadece yaptigim masa veya fren polisajindan örnek.

8.jpg
9.jpg
10.JPG
13.JPG
15.JPG

@Murat Cömez işçiliğin çok güzel abi :) ya Yok mu bi tane büyük makinenin içine koyuyorlar tabanca ile cam tozu bildiğim kadarıyla püskürtüp büyün boya ve üzerindeki kiri pası kaldırıyorlar metala kadar iniyorlar abi

• Beğen
@Umtdgny
Konuyu bastan okursan ve konu acilisndaki fotolara bakarsan o islemi de kendim yapiyorum. O sadece boyayi sökmeye pürüzleri ve pas cizik lekelerini gidermeye yariyor. Genellikle kumtanesi ile yapiliyor ama bisiklet kadrosu icin cam tozu daha saglikli ve pürüzsüz oluyor.

@Murat Cömez gösterdiğim mosere öyle bir uygulamaya girmelimiyim yoksa o şekilde korumalımıyım elime gelmedi daha ama geldiğinde detaylı görüntüleri ulaştırıcam sana abi

• Beğen
@Umtdgny
Bisikletin hayirlisiyla bi gelsin ozaman detayli bilgileri sana özelden yazarim. Camtozu islemi tamamen boyanin durumuna ve bütceye bagli. Türkiyede birde camtozu varmi bilmiyorum ben genelde kumlama var diye biliyorum.

@Murat Cömez muhtemelen vardır ama soruşturmam lazım abi :/ birde genel bilgi ile alakalı dönüş yapacaktın :) onuda bekliyorum. Arkadaşım gidecek bi aksilik olmazda hafta sonu bizde olur sanırım bisiklet

• Beğen
Geri