@Tolga Egemen Ertolga
Teşekkürler. Cinelli kadro konusunda şanslıymışsınız. Benim kullanabileceğim pek fazla sayıda kadro yoktu malesef :rolleyes: sadece bunu bulabildim, ve sıradışı bir kadro olduğu için de sevdim, aldım. Önemli olan klasik değeri olan bir kadro olmasıydı. Önerdiğiniz kesme biçme işlemleri yeni bir kardoya uygulanabilir belki, ama benim ömrüm kadar bir süre iyi kötü dayanmış bir kadronun bi tarafını kesmeye benim gönlüm elvermez. Bu kadro bugün fixed olur, 10 sene sonra başka birisinin elinde yol bisikleti olur (ve hatta kimbilir o zamanki hali şimdikinden de güzel olur?) Ama pist bisikletine benzemesi uğruna şimdi bitaraflarını kesersem 30 senelik ömrü benden sonra son bulur..
Değil kesmek biçmek, bisikletin orjinal boyasına el sürmeden, üzerindeki orjinal yapıştırmalarını sökmeden önce bile "iyice" düşünmek lazım.
Sadece lastikleri janta geçirme ve akort ayarları dışında bisikleti tümüyle kendim topladım. Evde torna tezgahı olmasa da oldukça fazla alet edevat var :rolleyes: belki bazıları (artık kullanılmamaları sebebiyle) çoğu bisikletçide bile bulunmaz.
Valla parça konusuna gelince Türkiye'den biraz baktıktan sonra bakmaktan vazgeçtim.. Hepsini yurtdışından aldım. Nedense "hurda"ya yakın durumda Campagnolo parçalar bile burada altın muamelesi görüyor??? Bi de almak için fırça yemeyi göze almanız lazım :rolleyes:
O Campy göbeklerden bir çift 2.el halen sahibinden.comda satılıyor, o satıcıya da fiyat konusundaki yorumlarımı bildirmiştim, 6 ay geçti hala aynı fiyattan satmaya uğraşıyor.. eh hayırlı satışlar kendisine :rolleyes: Ben de bu sırada Suzue göbekleri 1/3 fiyata aldım. Göbekleri açıp tekrar gresledim, sanıyorum elden geçirmekten kastınız buydu; hala elle çok pürüzsüz dönmüyor ama sürüşte problem yok. Bu göbekleri bulmak da oldukça vakit aldı, çünkü artık üretilmiyorlar, ama görünüş olarak da bisiklete daha iyi uyacak bir şey yok!