Scudo Sports

1980 senelerinden Alan Fixed Gear'ım

Bundan daha güzel olamazdı heralde. Merakla bekledim bu makinanın günyüzüne çıkmasını, sonunda ayaklanmış. Abi eline sağlık, gerçekten mükemmel olmuş kesinlikle koleksiyonluk bir bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Burçak Erbil
Scudo
bisikletin kadrosu yol bisikleti neden pist bisikleti gibi dizayn ettiniz malzeme bulamıyorum demeyin çünkü taktığınız malzemeler(campagnolo)çok orjinal yeni olarakmı buldunuz ayna kolda yol bisikleti için yaprağın birini çıkarmışınız oda çok sırıtıyor yinede allah kaza bela vermesin

• Beğen
keşke gözlerini bana yollaya bilsende bende o bahsettiğin lazzaretti mağazasını görmüş olsam bende 1982 model her yeri orjinal ful campagnolo malzemeli lazzaretti bisiklet var 52 kadro yanlız boya orjinal değil onun için lazzarettiyi çok seviyorum bisiklet 1982 yılında italyadan getirttim hiç el değişmeden 1. el olarak halen bende ve antremanlara çıkıyorum selamlar

• Beğen
brooks görmeyeli çok olmuştu, eline sağlık fakat bir sorum var, neden fix kadro kullanmadın, en azından vites kulaklarını kesseydin? veya ne bileyim, fren köprülerini kesip, rekorlarla arka maşayı yaklaştırsan mesela? bunu yapacak bilgi ve yeteneğin olduğu belli çünkü.

edit: yapımı takip eden konuyu okudum biraz önce. maşayla çok uğraşmışsın. merak ediyorum; evde torna tezgahı falan mı var, yoksa tanıdık bir tornacıda kendin mi yapıyorsun? bu arada al fırçalama işi de zor, emek ister. yaklaşık 10 yıl önce '75 cinelli toplamıştım. biraz modernleştirerek yalnız. boya altı nikelaj çok uğraştırmıştı bizi. bu arada; italyan parçalar konusunda şanslıymışsın, bir de göbekleri elden geçirsen çok güzel olurmuş. işine yararsa buralarda sintine deliği olan record göbek görmüştüm.

Çok tatlı olmuş harika ya böylesine eski bir bisikletin beni bu kadar etkileyebileceğini hiç tahmin etmezdim

• Beğen
Güzel olmuş gerçekden.
Dediğiniz gibi kadrodan mıdır bilinmez ama çember gerçekden çok büyük duruyor :) Birde selenin burnu biraz daha aşağıya inse daha keyifli sürüş inkanı sağlarmış gibime geliyor :) yanılıyorsam af ola...

saygılar

• Beğen
@murat ağırdilli

Teşekkürler. Aslında kadroyu alırken bisikleti vitesli mi fixed speed mi toplayacağıma tam karar vermemiştim, bu kadro iki seçeneğe de elverişli olduğu için aldım; zaten boyuma uygun başka kadro da bulamamıştım. Daha sonra hem merak ettiğimden hem de daha az parça lazım olacağından ;) fixed olarak topladım.
Aynakol'un Campagnolo'nun pist aynakollarından tek farkı iç taraftaki ikinci yaprağı merkezleyecek 5 tane tırnak, onların da o kadar göze batacağını düşünmedim. Birkaç taşlama darbesiyle hepsini uçurmak mümkün ama aynakolun orjinalliğini bozmaya deyeceğini düşünmüyorum.
Campagnolo malzemelerin bazıları yeni (NOS) bazıları kullanılmış, genellikle ebay'den.. Daha önce açtığım konuda hepsini tek tek görebilirsiniz.

@hüseyin karakurt

Aslında tam tersine selenin ucunu biraz daha yukarı kaldırınca daha rahat ediyorum, ama fotoğraflarda daha güzel görünüyor diye düz ayarladım :D

@Tolga Egemen Ertolga

Teşekkürler. Cinelli kadro konusunda şanslıymışsınız. Benim kullanabileceğim pek fazla sayıda kadro yoktu malesef :rolleyes: sadece bunu bulabildim, ve sıradışı bir kadro olduğu için de sevdim, aldım. Önemli olan klasik değeri olan bir kadro olmasıydı. Önerdiğiniz kesme biçme işlemleri yeni bir kardoya uygulanabilir belki, ama benim ömrüm kadar bir süre iyi kötü dayanmış bir kadronun bi tarafını kesmeye benim gönlüm elvermez. Bu kadro bugün fixed olur, 10 sene sonra başka birisinin elinde yol bisikleti olur (ve hatta kimbilir o zamanki hali şimdikinden de güzel olur?) Ama pist bisikletine benzemesi uğruna şimdi bitaraflarını kesersem 30 senelik ömrü benden sonra son bulur..
Değil kesmek biçmek, bisikletin orjinal boyasına el sürmeden, üzerindeki orjinal yapıştırmalarını sökmeden önce bile "iyice" düşünmek lazım.

Sadece lastikleri janta geçirme ve akort ayarları dışında bisikleti tümüyle kendim topladım. Evde torna tezgahı olmasa da oldukça fazla alet edevat var :rolleyes: belki bazıları (artık kullanılmamaları sebebiyle) çoğu bisikletçide bile bulunmaz.

Valla parça konusuna gelince Türkiye'den biraz baktıktan sonra bakmaktan vazgeçtim.. Hepsini yurtdışından aldım. Nedense "hurda"ya yakın durumda Campagnolo parçalar bile burada altın muamelesi görüyor??? Bi de almak için fırça yemeyi göze almanız lazım :rolleyes:
O Campy göbeklerden bir çift 2.el halen sahibinden.comda satılıyor, o satıcıya da fiyat konusundaki yorumlarımı bildirmiştim, 6 ay geçti hala aynı fiyattan satmaya uğraşıyor.. eh hayırlı satışlar kendisine :rolleyes: Ben de bu sırada Suzue göbekleri 1/3 fiyata aldım. Göbekleri açıp tekrar gresledim, sanıyorum elden geçirmekten kastınız buydu; hala elle çok pürüzsüz dönmüyor ama sürüşte problem yok. Bu göbekleri bulmak da oldukça vakit aldı, çünkü artık üretilmiyorlar, ama görünüş olarak da bisiklete daha iyi uyacak bir şey yok!

dalga mı geçiyorsun, kaç yaşında parçayı parayla mı satıyorlar? bir kaç arkadaşımın depoları eski ve sağlam malzemeyle dolu. para falan istemezler. yakışacak bir şeyler bulursam haber verir, gönderirim. artık parlatması da senden olur.
bu arada cinelliyi de yurt dışından bulmuştum. bazen arkadaşlarım gidip geliyorlar, bir tane daha toplamaktır niyetim. cinelli konyada bir yarışa giderken bir minibüsün üzerinde taklalı bir kaza geçirmişti. sonrası çirkin detaylar.

iş te bu fiyat konulamayan bisikletlerden. var mı böyle başka ya :)

deli olmuş sanki 80ler den ışınlanmış gibi. ellerine sağlık

Geri