Scudo Sports

1974'de giro'd italia koşmak :)

Scudo
yarışta değilde sanki kazanmışlar da şampanya ile kutluyorlar havası var
her türlü icecekle zaferi kutluyorlar
demek o zamanlar boyle galibiet kutlanıyormuş

:) süper video teşekkürler ,o yıllarda yaşam tarzı olmuş artık, keşke ülkemizdede bu spor bu kadar gelişmiş olsa , bir ara zamana karşı bisikleti olmayan bayan sporcularımızın düştükleri durumu okumuştum .

@Faruk ÇUBUKCU

kask yokmuş , seramik bb'ler yokmuş , carbon kadrolar yokmuş ve dahası yokmuş o zamanlarda güç ve sabırla yarışılıyormuş galiba..

• Beğen
Tepkiler: Faruk ÇUBUKCU
En çokda 2.09':in: uncu dakikadan sınraki ''kapak açma'' görüntülerine bayıldım..

Çok gğzel bir video..

Benim en çok market gibi olan yere yağmalarcasına girip çıkmaları ilgimi çekti :)

• Beğen
@Faruk ÇUBUKCU

Benim bildiğim ve gördüğüm köseleden yapılmış kask takıyorlar başın üstünde 3 lü şerit var üstüne şapka takıyorlar saçı uzun olan bisikletçilerde belli olmuyor. normal kask gibi çene altından bağlama aparatı var:)1977 li senelerde bende kullanmıştım.

• Beğen
@sonEr´´

Kask vardı 1977 de üçlü şeritden yapılmış kösele kasklar kullanılırdı üzerine şapka takılırdı o senelerde cumhurbaşkanlığı turu finish ataköy sahil yolu eski ataköy plajı önünde son bulurdu hatta unutmam rus,macar,pakistan,bulgar,ve diğerleri malzeme satarlardı tur bitişi ben bir tane bahsettiğim kasklardan almıştım.O dönemde malzeme bulunmazdı lastik,pompa,kask,forma vs bisiklet dahil satarlardı.Yerli bisan bisikletler vardı yol bisikleti yok sayılır derecede idi anca yurt dışına çıkanlardan getirtilirdi.ŞİMDİ SENE 2010 bastır parayı her şey var.

@semih59

77'lere gimeye gerek yok abi ben 95'li yıllarda parça bulamıyordum . Sene 2010 ,parası olana yine istediği kadar çeşit yok. Birkaç firmanın seçtikleriyle yetinmek zorundayız.

Örneğin şu kadro - 1200gr , fiyatı 750 TL falan .Fıstık gibi kadro . Almak istersenseniz bulamazsınız. Ya çok pahalı kadrolar var yada çok dandik olanlar .

(link)

Marketten herkes istediğini alıyor da parayı kim ödüyor. ? onu merak ettim. :D

@Ali ALTIN

Bu son etaptan görüntüler olmalı . Fransa Bisiklet Turunda da buna benzer görüntüler oluyor , son etaplarda . Şampanya içmeler , şov amaçlı sürüşler . Bu biraz abartı geldi ama o zamanlar öyleymiş demek ki . Son etap genellikle eğlence havasında geçer . Sarı mayoya atak yapmak , etik olarak yasaktır . İstisnai durumlar olmuştur . Kimi son etaplar TT olduğu için bu tip görüntüler yaşanmamıştır .

TdF 2010'da da bu tip şeyler oldu . Contador ve Schleck açık ara önde sürdüler mesela

http://i53.tinypic.com/9bf11w.jpg

http://i55.tinypic.com/2jfwy6p.jpg

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
@Cem Unden

O kadro malesef 750 tl değil, o hesap sizin yaptığınız gibi olmuyor.

347€ + 66 € kargo = 413€ + %18 gümrük vergisi = 487€

Yani ortalama 990 TL :)

• Beğen
Tepkiler: reha genç
Geri