Scudo Sports

1909 İstanbul düştü (Parvus'un Askerleri)

The Ertuğrul

Forum Bağımlısı
Tepki
313
Merhabe sevgili bisikletforum üyeleri, öncelikle Mevlid kandiliniz Mübarek olsun. Konumuza geçersek, aylardır Yazar Burak Turna'nın bize yaptığı ufak tefek bilgilendirmeler dışında şu saate kadar adını bile bilmiyordum bu kitabın. Ve birkaç dakika önce 15 ocakta çıkacağını ve adını "1909 İSTANBUL DÜŞTÜ (Parvus'un Askerleri) olduğunu twitter hesabından açıkladı ve kapak fotoğrafını yayınladı. Kesinlikle okumanızı öneririm, bir tarih kitabıdır ama bildiğiniz tarih kitaplarından değil. Daha önce hiç kimsenin bu konuda yazmadığına sizi temin edebilirim.

Scudo
Burak turna şu metal fırtına zamazingosunu yazan çocuk değilmi. Konumuza gelecek olursak evet İstanbul düşmüştür. Binayıaleyh sonra ne olmuştur. Bu milletin içinden çıkmış asil bir komutan o işgalci dretnotlara bakarak geldikleri gibi giderler demiştir. Hakikatende o büyük komutanın dediği gibi geldikleri gibi çektirip gitmişlerdir.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@mehmetsunu

Öyle demeyin Mehmet bey, Esed hükumetinin zora düşeceğini ta o yıllarda, o kitapta söylemişti.
Kitabı okumadan yorum yapmayın, bahsedilen şey çok farklı...

Ne oldu genç dostum sizin Yozgat dağ bisikleti klübü. Senin bisiklet arıza yapmıştı. Pekala ayağa kaldırabildinmi.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Yeni bir bisiklet alacağım ve inşallah bu yaz tatili İstanbul da Türkiye şampiyonası varmış, o yarışa katıldıktan sonra tekrar deneyeceğim :)

Burak Turna'nın twitter adresinden yaptığı bazı açıklamalar:
"Bundan sonra hiç bir tartışma, hiç bir düşünce eskisi gibi olmayacak... 15 Ocak'ta..."

"Umarım milletim bu kitaba ve söylemine sahip çıkar ve zincirlerinden kurtulur...15 Ocak..."

"Tarihçiler, politikacılar, bakkallar, işsizler, polisler, işadamları, askerler,bankacılar... Zaman geldi, 15 Ocak... "

"1909 İstanbul Düştü / Burak Turna
(Parvus'un Askerleri)
Karanlık, gizlenmiş bir savaş 15 Ocakta ortaya çıkıyor. "

Burak Turna çok sevdiğim bir abim olmakla birlikte bu kitabın içeriği hakkında az çok bilgim vardı, kitabın adını duyup kapağını gördüğümde sinirlerim bozuldu, alıp okuyunca neler olacak merak ediyorum :)

Birde şunu belirtmeyi unuttum, Burak Turna (tweetlerini genellikle siliyor, yakından takip etmeyenler pek bir şey göremez) Bu kitabının, diğer kitaplarını gölgede bırakacağını söylüyor ve ben kalpten buna inanıyorum :)

Şunu da önermeliyim, vikipedi den II. Abdülhamid'i okuyun. Özellikle 1908-1909 dönemlerini... Bu kitabı anlamanız için bir kilit

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
geçmiş tarihlere bakın 1699 karlofça anlaşması
osmanlının yıkılış tarihi ,ve 1 dünya savaşına nasıl geldik biz ,
enver paşa alman hayranı almanca konuşur ,zati içimize girdi almanlar askeri ataşeler
ve osmanlı ordusunu bizzat onlar eğitti
biz almanlar ile müttefik olduk buna kızan ingilizler oldu tabi
ingiliz alman rakipleşmesi zati var idi
çünki almanya petrol sahalarını eline geçirmek niyetinde idi
müttefiki kim osmanlı
o zaman lawrensı devreye soktu ingiltere
bu subay arapları bize karşı kışkırtmada son derece başarılı olmuştur
ingilizler osmanlıyı ve de almanları petrol sahalarından atmaya kararlı idiler,
tabi perde arkasında batılı petrol şirketleri var idi ,
almanlar istanbuldan bağdata tren raylarını döşedi ingiltere rahatsız idi, bir yerde bi şey olacak idi biri fitili ateşleyecek idi ve bir sırplı avusturya dükünü öldürdü
suikast ile,
ve birinci dünya savaşı başladı
osmanlı bu savaştan ya galip çıkacak ya da müttefiki almanya ile yenilecek idi.evet çanakkalede bize alman denizaltıları yardım etti ayrıca nusret mayın gemisinin döşediği mayınlar savaşta müttefik gemilerine zaiat vermiştir batıda zaferi ingiltere -abd ile kazanınca bizde yenildik hali ile
abd geç savaşa girdi
ingilizlere bana suyun kontrolünü verin diyen dede faysaldır ingilizlerde siyah suyun kontrolünü ele geçirdi
1 inci dünya savaşı sonucu
ama 2 dünya savaşında ingiltere yenik çıktı savaşı kazanmış olmasına rağmen ve bütün kontrol zamanla abd nin eline geçecek idi tabi 2 dünya savaşının ikinci galibi 20 milyon insanını kaybetmesine rağmen sovyetler birliği oldu ,
gelelim birinci dünya savaşı sonucuna istanbul işgal kuvvetleri tarafından ele geçirildi
fransız ingiliz ve italyanlar evet üniformaları ile beyoğlunda çaka sattılar ,halk huzursuz idi silahları teslim etmeyen kışlaya baskın yapan ingiliz askerleri osmanlı askerlerini öldürdü bunlar hatırlanacak acı olaylardır izmire çıkan yunan kuvvetlerine ilk kurşunu sıkan hasan tahsin adlı gazetecidir ve oracıkta öldürüldü aydının köylerini basan yunan askerleri çocukları kadınları katletti
bu durumda padişah vahdettin teslim şartlarını kabul etti ingilizler vahdettine şunu dediler artık osmanlı bizim için çalışacak artık almanları unutun ,bunun üzerine vahdettin anadoluda bu işi örgütleyecek yetenekli birini arayacaktı ,
tüm çanakkalede savaşmış subayları tek tek ingilizler buldu ve sürdüler magosaya ,ama atatürk e dokunmadılar ingiliz ajanları şişlideki mustafa kemalin evini sürekli kontrol ediyorlar idi
ama üstlerden ses çıkmıyor idi tutuklayın diye
vahddettin ile görüşüyordu
sonunda vahdettinin emirlerini anadolu yayma görevi atatürk e verildi
ve samsuna çıktı
ama mustafa kemal gördüki
millet ingilizleri istemiyor halkın karşısında hiç bi şey duramaz
ve yunanlıların yaptıkları ise anadoluda duyulmuş idi,
evet kurtuluş savaşının filizlenmesi başladı evet bu büyük bir savaştır
ingilterenin köpeği olan yunanlılara sakaryada aydında çok kötü bir darbe vurulmuştur ayağında potini olmayan mehmetçikler tarafından
ingiltere harekete geçemedi istanbulda savaşın gidişatını anca izlediler çünki ingiliz kamuoyu savaşa karşı idi çanakkalede gencecik ingiliz delikanlıları gemilerde öldü
ingiltere için büyük bir şok idi
neden olmasın dünyanın en büyük donanmasına sahip bir ülkenin türk topçusundan yediği darbe gerçeği var orada
ha bu arada topları almanlar vermiş idi bize
bu toplar meşhur alman sanayicisi krupun toplarıdır ,
bizler orta asyadan geldik bozkırlardan geçmişimiz göçebe bizim
hayvancılık ve tarım ile uğraştık ama toprak verimsizleşince anadoluya geldik
burada bizans var idi tabi savaştık 1071 malazgirt savaşı
bu topraklara madem geldik artık buradanda pek gidecekte değiliz ,

evet bugünlere gelir isek dünyada iki süper devletin borusunun hala öttüğünü görürüz
ne açıdan askeri ve ekonomik,
diğerleri hikayedir avrupa birliği hikayedir türkiye abd ve rusyadan askeri açıdan güçlü değildir ,ekonomik açıdanda
özellikle abd dolarını basan merkez bankası dolara sahip olan bankadır
sizin merkez bankasında doların sahibide odur
ha bu nasıl olur bal gibi olur
adamın bastığı para ile adama karşı koyamazsınız
abd merkez bankası karşılıksız dolar basar
siz basamazsınız sizin öyle bi yetkiniz yok ,
sizin ekonominizin muslukları dışarıdan ayarlanır
nasılmı fed başkanı oradan bi konuşur tahvil alımları 2014 de durdurulacak diye dolar fırlar faizler fırlar borsa düşer
muasır medeniyet seviyesinin üstünden ben vazgeçtim artık
sadece abd ve rusyaya kafa tutacak kadar ekonomik açıdan ve askeri açıdan kuvvetli olursak bu bana yeter
hayal ise asla görmeyelim türkiye süper devlet değil .

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi, genelinde haklısın. Özellikle sana öneririm bu kitabı, Vahdettin'e hain diyenler Mustafa Kemal'i anadoluya Vahdettin'in gönderdiğini bilmiyorlardı tabi ki...
Burak Turna'nın belirttiği bir şey var, "Osmanlı 1922 de değil, 1909 da, Abdülhamid'e düzenlenen darbe sonucu yıkılmıştır, cumhuriyet kurulana kadar bir boşluk dönemi yaşanmıştır, Abdülhamid den sonraki tüm padişahlar İttihat ve Terakki'nin elinde kukladır." demiştir. Ve haklıdır da...

@Kudret Kurtcebe

paragrafın gidişatından mustafa kemal de ''ingiliz taraftarıydı. vahdettinin emirlerini yaymak için samsuna çıktı. ama halkın bağımsızlık yönündeki kararlılığını görünce saf değiştirdi'' gibi bir anlam çıkıyo ?!

@Ertuğrul

abdülhamidi iyi incelemek lazım neden ona karşı idi batı
şimdi herkez bana kızacak ama gerçekleri yazacağım
evet isim vermeyeceğim ama bir aile var bunlar altın sahibi ve banker ve bankaları var
bunlar zati osmanlıyı borç yatağına düşürdüler kırım savaşı ile ve sonunda bu ailenin fertleri abdülhamitten bi şey istediler israil devleti
abdülhamit yanaşmadı
adama yapmadıkları kalmadı
açıkça burada tartışma çıkmasın istiyorum ama neden birileri taksim dayanışmacıları hikayesi ile yok efendim havaalanından vazgeçin yok efendim kanal yapmayın yav kardeşim size ne ki
ülkenin ekonomisine katkıda olacak her faliyet bence asla baltalanmamalı
en sonunda bende patlayacağım ve diyeceğimki yok mu arkadaş bu ülkede otomobil yapacak babayiğit yok tabi ha kimlerin işine gelmez onuda sana bırakıyorum

zamanında bu ittihak ve terakki içine sızmış malesef siyonistlere çalışan hücrelerde olabilir ,neden birileri türkiyenin iki yakasının bi araya gelmesini istemiyor ben ona bakarım yani her taşın altını karıştırırım benim derdim bu
bu ülkenin ekonomik kalkınmasına kimler balta vuruyor ve neden vuruyor
kim bunlar
yerli ve dışarıdaki işbirlikçiler,,

@Cemali Avcı

mustafa kemali kendi yerime koyuyorum vahdettine sen hainsinmi diyecek idi huzuruna çıkınca tabiki hayır politik davrandı o bir osmanlı subayı idi ayrıca ingilizler tarafından asla tutuklanmadı
esat paşa magosaya sürüldü
atatürk bence kurnaz idi ki bana göre öyle olması lazım idi
şimdi vahdettine gelince bence o yenilmiş bir padişah onun yerinde olmak asla istemez idim
ingilizler ona tepeden bakıyor işin acı tarafı bu ,,ülke işgal altında
duruma göre politik davranma diyelim ince tabir olarak

@Kudret Kurtcebe

Kitap bu bahsettiğin şeyleri de içeriyor Kudret abi, şu programı izlemeni öneririm: (link)

Yine Burak Turnanın katıldığı bir program kitapta ki konulara ufaktan dokunduruyor sadece...

Çanakkale Zaferi, Almanlar sayesinde değil, Almanlara rağmen kazanılmıştır. Nedense I. Dünya savaşlarından sonra Alman'ların tüm yaraları sarıldı, borçları ve tazminatları silindi. Padişah ta nedense İngilitere kaçıyor. Ben müttefiki de düşmanın da kim olduğunu bir türlü anlamadım. Tek bildiğim şey varsa bu halkın bir çok zorluk çektiğidir. Aydındaki köyümüzde camiye doldurulmuş yaşlıcı kadını çocuğunun yakılarak katilmiş mezarlarıdır. Aklımızı başımıza almaz isek aynı trajedileri bizlerde yaşayacağız.

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
@Ertuğrul

Yine Vahdettin ve yine tarih konusu.
Daha önce açtığınız benzer konulara ilişkin sorularımız yanıtsız bir şekilde orada bekliyor.Şimdi de derin bir tarihi mevzuyu,polisiye niteliğindeki bir popüler roman üzerinden anlamaya ve hatta anlatmaya kalkışıyorsunuz;
peki;madem açtınız konuyu anlatalım o zaman.Önce size tarihi bir kaynak vereyim de şu meşhur Türk dostu(!) Vahdettin'in ne denli Türk dostu olduğunu anlayın.

VAHDETTİN'İN ABD BAŞKANI'NA MEKTUBU
(Vahdettin's Letter to the President of U.S.A)

Vahdettin, San-Remo'da bulunduğu günlerde ABD Başkanı'na bir mektup yazmıştır. Bu mektup, Halis Reşat Bey tarafından Paris'te bulunan Amerikan elçiliğine teslim edilmiştir. Elçilik de bu mektubun orijinalini ve İngilizce çevirisini I5 Nisan 1924 tarihli yazısıyla Washington'a göndermiştir.

Vahdettin'in mektubu Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Arşivi'nde 86700/1788 numarada kayıtlıdır.

İşte o ibretlik, tarihi mektup:

"Amerika Cemahir-i Müttefikiye Reisi Mösyö Coolidge Cenaplarına
Siyasi olayların ve gelişmelerin tüm iç yüzünü, hangi nedenlerden dolayı Saltanat merkezimi geçici bir süre için terk etmek zorunda kaldığımı biliyorsunuz. Bu konuda ayrıntılı bilgi sunmayı gereksiz görüyorum.
Bu süresiz uzaklaşmanın, babadan kalma sahip olduğum Saltanat ve Hilafet makamından vazgeçtiğim anlamına gelmeyeceği açıktır. Ankara meclisi gibi bir isyancı fitnenin bu konuda alacağı tüm kararların geçersiz olacağını bildiririm.

Şöyle ki;
İslam Hilafetinin Osmanlı Saltanatı'ndan soyutlanması ve ayrılması ve Hilafetin tümüyle kaldırılması dini, kavmiyeti, vatanı belirsiz ve karışık askerlerden ve öteki sınıflardan oluşan küçük bir şer zümresinin kısmen zorla ve kısmen bilgisizlik ve gafletle yönlendirdiği beş-altı milyonluk Türk kavminin yetki alanı içinde değildir.

Bu ancak tüm İslam dünyasınca atanan uzman kişilerden oluşan bir meclisin toplanması ve tüm din bilginlerinin ortak kararı ile çözümlenecek büyük bir evrensel sorundur. İslam bilginlerinin bildiği üzere şeriata aykırı kararlar herhangi makamdan olursa olsun sonuçsuz kalmaya mahkumdur.
Bundan başka bu durumun, içinde bulunulan koşullarda İslam dünyasında sonuçları pek vahim olabilecek büyük bir heyecana yol açacaktır.. Ayrıca gelişmiş ülkelerin iç güvenliklerine de büyük bir etki yapacaktır.

Hanedanımın ileri gelenleri aleyhinde Ankara meclisi tarafından kabul edilen sürgün ve kovma, emlakine ve bireysel mallarına el koyma gibi haksız kararları hanedanım bireylerini, insan ve kişilik haklarından soyutlar mahiyettedir.
Bu konuda yüce kişiliğiniz ve cumhuriyet hükümetiniz tarafından olanaklar ölçüsünde yapılabilecek yardımları pek değerli sayacağımı açıklamaya gerek yoktur.

Bu vesile ile sağlıklı olmanızı yüce haktan niyaz eylerim.

13 Mart 1924. Mehmed Vahdettin"

Yani sevgili kardeşim,Mustafa Kemal'i Anadoluya kimin gönderdiği çok saçma bir tartışma.Elbette o tarihte Türkiye Cumhuriyeti yok,Osmanlı devleti var ve o devletin de bir padişahı.Mustafa Kemal ise Osmanlı subayı;buraya kadar sorun yok.Mesele Mustafa Kemal'in Anadoluya hangi amaçla gönderildiği.

Ülke işgal altında ve başta İngilizler olmak üzere tüm işgalciler ülkeyi baştan sona paylaşmış.Mondros anlaşması gereği ordu dağıtılmış,asker falan yok.Ülke elden gitmiş.Vahdettin'in tek arzusu'nun ne olduğu "Mektup" da açıkça yazılı.

Peki sonra Aynı vahdettin o aşağıladığı 6 milyon Türk ile kazanılan kurtuluş savaşından sonra,baş işgalci İngilizlere sığınmış mı,sığınmamış mı?

Daha önce sormuştum,yine sorayım.Bu Osmanlı çok Türk'müş de,neden adına "Büyük Türk İmparatorluğu" dememiş de,kendi soyadını vermiş? Araştırın bakalım,tarihte kurduğu imparatorluğa kendi milliyetinin,kendi kavminin adını vermeyen bir tek millet var mı?

Ya kendi dilini kullanmayan bir devlet var mı,bir araştırın.

Romanı okuyun;okumak güzeldir.Ancak bir kitap üzerinden,altından kalkamayacağınız derin bir tarih tartışması yaratmayın.Hele hele bu mektubu iyice okuyup anlamadan hiç.

Yani sen,ben ve hepimiz aslında Vahdettin'in "İsyancı fitne" ve ağız dolusu hakaretler savurduğu,memleketi o en zor şartlarda işgalcilerden kurtaran,kahraman bir neslin torunlarıyız.Zora düşünce pılını pırtını toplayıp,işgalcilere biat edenlerin değil.

@Turan Babacan

turan bey
orada bir hatırtlatma yapayım versay antlaşmasını dayattılar almanyaya ayrıca fransızlar işgal etti alman toprağını
şimdi biliyorsunuzki büyük bir öfke ile ile geldi hitler
hitleri hangi petrol şirketleri finanse etti başta dede bush preskıt bush
oil company şirketi
almanya çok ağır tazminat ödemeye makum edildi
1917 ekim devrimi olunca aynı şekilde almanyada koministler güç kazandı
bu durum karşısında başta krup ve diğer büyük sanayiciler ve onlar ile birlik olan bazı küresel sermayedarlar nazi partisine desteği sağladılar
sonuçları biliyoruz kaybeden kim hitler ve alman halkı
silah sanayicisi krup 5 yıl yedi
rudolf hes hitlerin sağ kolu ömür boyu yedi
neden krupa beş yılda hitlerin sağ koluna ömür boyu
düşündürücü..

@Derya Keçeci

Kitap vahdettin ile ilgili değil, polisiye de hiç değil. Kitap bir tarih kitabı ve II. Abdülhamid dönemini konu alıyor. Vahdettin konusunda Kudret abi mesaj atınca cevaben yazdım o kadar. Vahdettin başlı başına ayrı bir konu...
Osmanlı konusunda yazdıklarınıza hiç ama hiç katılmıyorum. Osmanlı bir ulus devlet değildi. Bunu bilin yeter.
Kitap çıkınca alın okuyun, kitap üzerinden burada tartışalım.

Ertuğrul kardeşim eski konunda kitaptaki bilgileri kullanmıştın ve bize kitap çıkınca haber vereceğini söylemiştin. Öncelikle zahmet etmeyip bana özel mesaj atıp haber verdiğin için teşekkür ederim. İnşallah en yakın zamanda kitabı edinip okumaya çalışacağım. Baya büyük iddaların vardı kitap hakkında bakalım neler göreceğiz. Bu arada eski konudaki mesajları falan hala hatırlıyorum. Konu genel hatlarıyla hatırımda inşallah sana tavsiye ettiğim kitapları okuma fırsatı bulmuşsundur. Ben tarihle ilgilenmeyi çok seven biriyimdir. Çok kitap okudum tarihi olayları ele alan. Çok zevk alırdım çünkü tarihi olayları anlatan kitapları okumaktan. Sana tavsiyem tarihle ilgileniyorsan okuduğun kitap yelpazesini, düşüncelerini oluşturmak için kullandığın kaynak yelpazesini geniş tut. Bireylere bağlı kalma. Her açıdan bakmaya çalış tarihe. Fatih Sultan Mehmet İstanbul u fethederken bir arkasından durup bak ona bir de karşısına geç izle. Birde yanında dikel onun baktığı yere bak. Emin ol bu dediklerimin faydasını görürsün.

@Derya Keçeci

derya bey
bir asker çocuğu olarak duygularınızı tepkinizi çok iyi anlıyorum
babam 1936 kuleli askeri lisesinden topçu sıfından mezun olmuş idi.ama jandarma açığı var idi o yıllarda
kura çekildi ona çıktı jandarma ,hiç sevemedi , çünki topçuluğu seviyor idi,
her neyse,
bu abd bizle çok oynadı yıllarca ,bu süper devletlerden asla fayda beklenilmemeli
yapacak isek tabi kendi yağımız ile kavrulacağız , bu kalkınma ekonomik yönde olmalı tabi
yuro 3 lira olursa dolar 2 lira olursa burada vatandaş boğulur ,bizler köle değiliz bizler asla köleliği sevmeyiz bizi batılılar köle haline kendi paraları ile getirdiler benim isyanım bu ,
benim öfkem bitmeyecek sömüren kemiren dişlere,ve de buradaki yerli işbirlikçilere
bu ülkenin kalkınmasına sekte vuranlar gerçek vatan hainleridir ,
1945 sonrası dünya iki kutuplu dünya durumuna geldi ve soğuk savaş yılları boyunca bu ülke çok acı çekti 3 askeri ihtilal bu ihtilallerin arkasında hangi süper devletin olduğunu zati biliyoruz ,ellerini ordudan çeksinler
ellerini bu ülkenin temiz alnı açık dürüst halkımdan çeksinler
ama haşa öyle olmuyor ve hala geçmişten kalan batının bizim ile bi hesaplaşması var bu okyanus ötesindeki ülke tabi,
en fazla o karıştırdı bu ülkeyi esas sabıkalıda o ,hiç birine zati güven olmaz ne rusa nede çine biz kendimize bakacağız milliyetçilik ise gerçek milliyetçilik vatanını sevmek insanını sevmek etnik gruplar arasında asla ayırım yapmamak
bu ülkede yaşayan 75 milyon vatan evladı benim için değerli ama bu ülkeyi menfati için satanlar ise asla değerli değil ,
evet natoya girdik bi daha çıkamadık incirlikte abd askeri personel bu ne iş
abd de türk askeri üssümü var acaba bu durum beni çileden çıkartıyor ,,

Şimdi gördüm imzayı:"Sultan Abdülhamid'in askerleriyiz" yazıyor.Bir de "Mustafa Kemal'in askerleri" var memlekette.
Siz bir arkadaşa cevaben ,Mustafa Kemal'i Anadolu'ya Vahdettin'in gönderdiğini yazmışsınız;ben de "Doğru o gönderdi" demişim.Mesele Vahdettin'in Mustafa Kemal'i oraya ne görevle gönderdiği.Mustafa Kemal bir bağımsızlık savaşı başlatarak ülkeyi işgalden kurtaracak,sonra da saltanatı altın bir tepside Vahdettin'e mi sunacaktı? Mustafa Kemal, ya büyük Türk milletine ihanet ederek başta İngilizler olmak üzere işgalcilerle işbirliği yapacak,ya da Vahdettin'e ihanet(!) edecekti.Yani sevgili kardeşim,aklı başında,milli şuuru,onuru ve şerefi olan hiç bir Türk,milletine ihanet etmez.

bu bir tezgahta olabilir
abdül hamitin askerleriyiz
karşı tarafta mustafa kemalin askerleriyiz
bu neye benziyor devrimciyiz
ülkücüyüz
yav bi baktıkki her iki tarafı kontrol ediyor süper natonun ajanları bi de baktıkki darbe ortamına çekiyorlar durumu 12 eylül nato darbesi natoda subay kenan evren ,neden demirel rusyaya göz kırpıyor ımf e soğuk vay canına öylemi bak sen görürsün demirel
cıa siyahı beyaz yapar beyazıda siyah
bunuda öyle bi yedirirki şaşar kalırsınız
uyanık olacaksınız bu ülkede gene insanları birbirine kırdırmak isteyen batılı bazı cingöz ajanlar var aman ha dikkat ,

@Derya Keçeci

Çok güzel açıklamışsınız Derya abi. Sultan Vahdettin Atatürk ü Anadolu ya gönderdi. Ancak Osmanlı hükümetinin istediğini yapmadı ki daha sonra Atatürk görevden alındı, yakalanma emri çıkartıldı. Eğer Osmanlı hükümetinin istediği bu ise. Bu amaçla Atatürk ü Anadolu ya göndermiş ise neden sonrada görevinden alındı ve hakkında yakalanma emri çıkartıldı. Göründüğü üzere Atatürk Anadolu ya gittiğinde Anadolu hareketini başlatmış bunun üzerine görevden alınıp hakkında yakalanma emri çıkarılmıştır. Buda Osmanlı hükümetinin İngilizlerin himayesini kabul etmişliği olarak ta algılanabilir. Ama ben böyle algılamıyorum. Klasik bir Türk davranışı yaparak İngiliz baskısı sonucu Atatürk e böyle davranılmıştır diyorum.

Konuyu dağıtmadan son söylemek istediğim şu. Vahdettin hakkında çok yorum yapmak istemem dönemi çok karışık bir dönem türlü söylentilerle dolu. Ancak gayet göz önündedir ki. Mustafa Kemal ATATÜRK hem Osmanlı devletinin hemde Trükiye cumhuriyetinin kahramanıdır. Türk milleti için yaptıkları ortadadır. Allah Kendisinden razı olsun. Son kez Sultan Vahdettin e gelecek olursak. Çok kötü bir dönemde başa geçtiği aşikar. Keşke tarih bu şekilde idrak etmeseydi ancak bunu değiştirecek gücümüz yok. Dediğim gibi Vahdettin dönemi bence doğrulardan çok söylentilerle dolu bir dönem. Her söylentinin de doğruluk ihtimali yüksek olan bir dönem. Bir Türk genci olarak atamdır. Saygısızlık yapmak yanlıştır. Eğer Vatanı ve milleti için takdir edilecek şeyler yapmış ise Allah ondan da razı olsun.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
@ömer karan

aynen katılırım ama şunuda asla unutmayacağız atatürke en büyük ihaneti onun ismini kullanıp milleti sömürenler olmuştur bunlarda vatan hainidir

Geri