Scudo Sports

19 Şubat Denizli - Cankurtaran ( -1 , -7 derece)

Tepki
732
İsim
Çağlar ç
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar bugün Denizliden Acıpayam'a gitmek için yola çıktım. Hava şehir merkezinde -1 derece civarındaydı. Tek başıma antrenman-gezi tadında olur diye düşünüyodum ki ikisi de olmadı :) Gidebildiğim kadar gittim. Durma sebebimse yoğun tipi ve fırtınaydı.Durduğum yerde sıcaklık -7 derece idi. Ayak ve el parmaklarımı hissetmiyordum.Ve bulunduğum yer yokuş inişi olduğu için pedal basmadığımdan üşümeye başlamıştım.(hatta donmaya) Daha sonra Denizli'ye dönen bir kamyon şoförüne rica ettim ve donmaktan kurtuldum. Geri döndüğüm nokta Serinhisar ilçesine 4-5 km uzaklıktaydı. Eğer fırtına olmasaydı oraya gidip oradan dönmeyi veya hava oralarda daha iyiyse devam edip Acıpayam'a gitmeyi düşünmüştüm. Her neyse kamyona binip 30-45 dk muhabbet ettikten sonra(Kamyon yokuşta kalmış içindekiler de zincir takmaya üşenmişti, biz de bu sırada çaylarımızı içtik) 1-2 km daha gittik ve bir sonraki rampada kalan başka bir araç yüzünden kamyonumuz da karda kaldı. Daha sonra ben de zincir takmalarına yardım ettim ve sağ salim atlattık :)

Şunu belirtmeden edemeyeceğim yaşım çok fazla değil ama (21) bugüne kadar hep başkalarından duyduğum sakal-bıyık donması olayını bugün yaşadım. :) İlginç bir duygu, ama güzel...

Tavsiyem bu kadar ağır şartlarda çıkmayın ama soğuk havayı bahane etmeyin. Yol açıksa çıkın sürün. Güç bacaklarınızda. Fotoğraflar...

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Tipinin şiddetini belirten fotoğraf :) Kamyondan inip zincir takmaya yardım ederken suratım bu hale gelmiş. Kamyonun dışında 3-4 dakikadan daha fazla durmadım.

(link)

(link)

Scudo
Merhaba. Sizi tebrik ederim. Bu hava koşullarında bile yola çıkmışsınız. Muhtemelen yazın sizi kimse tutamaz. Çıktığınız cankurtaran yokuşunu 2008 de çıkmıştım. Arkadaşım cançıkaran demişti bu yokuşa. Fethiyede yaşıyorum . Yolunuz düşerse tanışmak, yol yapmak isterim. Selamlar

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
Tebrikler, zoru başarmışsınız...
( bu arada gidonu çok beğendim keşke bu yolu giden bisikleti de görseydik

SALCANO gibi duruyor..

@cabbar38 Teşekkür ederim Mustafa Bey, Muğla'ya yolum düşerse sizinle tanışmaktan mutluluk duyarım. :)

@Ghost Teşekkür ederim,herkes yapabilir aslında. Alışkanlıklarımızı değiştirmemiz lazım :) Gidonu bir arkadaşımdan almıştım sanırım o da Aliexpress'ten almış.

@Gökhan G. Valla hocam her bisiklet sürüşümde kendimi zorlamayı severim, öyle söyleyeyim :) Yoksa ki yapılan antrenmanların bi anlamı kalmaz diye düşünüyorum.Zorlamak lazım ki gelişme olsun

@zafer yapıcıoğlu Bisikletim Salcano XRS030

http://i76.photobucket.com/albums/j7/cascade78/10559662_10152559754307398_3848393100898139072_n1_zps7984c60f.jpg

Fotoğraf pek güncel değil ama bisikletim bu. Bisikletin markası vs. fark etmez diye düşünüyorum bisikletiniz varsa biner ve gidersiniz. İş sizin bacaklarınızdadır :)

Teşekkür ederim Vedat Bey. Biliyorsunuz, tehlike her zaman var :) Yolda kafamı çevirip baktığımda beni kameraya çeken bir kaç kişi görmem bile bana çok iyi hissettirdi. Eminim ki ' ne kadar tehlikeli, bu havada olacak iş mi ' diye düşünüyorlar. Ama ben göz göze gelince gülümsüyorum. :)

Paylaşım için rica ederim; paylaşınca daha mutlu, motive oluyorum...

Hocam sizi oncelikle tebrik ediyorum. Havalar elbet engel cikmaya ama siz kendini tutamayanlardansiniz:) aman dikkat daha cok pedal cevirecegiz:) her sabaha "acaba bi tur yapsam mi?" diye uyanirsiniz bacaklariniz karincalasir o duyguyla sonra balkona ciktiginiz da mis gibi havayi cekersiniz ama soguguda ilikleriniz de hissedersiziniz ben de boyle kendimi durduranlardanim:) Havalarin duzelmesi dilegiyle :)

Teşekkür ederim herkese :) Kendi sınırlarınızı zorlamak çok iyi hissettiriyor gerçekten

Bu bir çılgınlık.

Zemin bazı yerlerde baya buzlu düşme tehlikesi geçirdinizmi hiç. Soğukta ilginç bir deneyim olmalı

Sizi canı gönülden tebrik ediyorum.Tek kelime ile harika bir tur çıkartmışsınız,emeklerinize sağlık...

çağlar bey merhaba. bu havalarda yola çıkmak büyük cesaret. silik lastiklerle o yolda nasıl gittiniz aklım almadı. karda yol bisikleti!. biz normalde asfaltta giderken ıslak zeminlerden kaçmaya çalışıyoruz kayar korkusuyla o lastikler o yolu nasıl tutmuş ben anlayamadım sonuçta iki teker.

Böyle bir havada sizi ancak ayılar kovalamış olmalı, Yoksa mümkün değil bu hava ve yolda gitmek))) Ayaklarına sağlık.

o bisikletle cankurtaranı inmeden çıkabiliyorsanız sizi tebrik etmek isterim şahsen ben mtb ile kafeye gelmeden 100m evvel tıkanıyorum

@z. usta Çok kez düşecek gibi oldum, bisikleti sabit tutmak çok zor bi şey. Bir keresinde küçük bir inişte hafif ön freni sıkayım derken ön tekeri kilitledim iki teker birden kaydı :)

@bayram37 Merhaba Bayram Bey, şöyle açıklayabilirim yol bisikletinde ince lastiklerle zemine yaptığınız basınç, daha kalın lastikli bisikletlere göre daha fazla oluyor. Bu da tekerlerin daha fazla tutunmasını sağlıyor. Tabi sizin pedala nasıl ve hangi sertlikte, hangi viteste bastığınız da önemli. Karda araç süren kişiler bilirler, aracı ölü devirle pati çektirmeden kaldırmak lazımdır. Bisiklette de aynen öyle.

@recep24ank Kamyoncu abiler de aynı sizin gibi söylediler :) Kişisel bir şey pek yorum yapamayacağım, çıktım sürdüm işte :)

Geri