aldığım fener yanında gelen ultrafire kırmızı renkli olan. çabuk bitiyor. 1.5 saat de yarıya düşmeye başlıyor
siyah pilin markasını çözemedim ama panasonic ncr 18650 b almak şart oldu bana.
@chnkrmz Hocam Hayırlı Olsun Kırmızı Pilden Bende de var 1 Saatte Zayıflıyor Gücü. Yeni Aldığınız Pili Hangi Siteden Sipariş Ettiniz.Malum Akşam Turlarında Lazım Olacak Daha Güçlüsü...
@chnkrmz ultrafire kaçlık bendekiler 4000mAlikti lambayla gelenler 5 saat açık bıraktım ışık şiddetinde azalma vardı ama hala yeterince aydınlatıyordu.
tek pilli fenerler sıkıntılı pilleri çabuk bitiyor yedek taşımak lazım kaliteli olması lazım. ebay den 4 pilli iki power Ledli fener aldık üzerinde 3 adet pil gölgesi için led var pilleri harici küçük bir kılıfın içinde kadroya cırtlanıyor verdiği ışığı gören hayran kalıyor pekte pahalı değil ayrıca
@tanchu fenerin yanında gelenlerde 4200 yazıyor ama 1buçuk saatten sonra zayıflamaya başlıyor.
ncr pili dün denerken 3 saatte gücünden bişe kaybetmedi. belki %20 falan kaybetmiştir.
sonra sahura uyanmak için uyuyup 2 saat sonra kalktığımda baya azalmıştı gücü tabi bunu en yüksek modda yaptım.
ben genelde çakar lı kullandığım için bu süre baya bi katlayacaktır kendini
@can akıncılar pilburada.com dan aldım. aslında yerine gidip alsam 40 lira falandı
Dostlar, pil ve şarj cihazları hakkındaki her türlü bilginin üstadı Bülent ipekkan'dır. Konusu da şuradadır: (link)
Konunun ana sayfasını okuyun, sorunuz olursa yine üstada sorun, en temiz bilgiyi size verecektir.. edit: 10 günlük bir tatile çıkmış gerçi, ancak bu süreçte samet hocamda yardımcı olur sorularınıza. Zaten tüm aradıklarınız konuda mevcuttur.
bi ara kendisine bi soru yöneltmiştim hiç cevap gelmedi. belki görmedi belki gördü cevap yazacaktı yoğunluktan unuttu olabilir.
bu arada aldığım ncr pil ultrafire kırmızı olan pilden kat kat iyi geldi bana.
ultrafirenin üzeirnde 4200 yazmasına rağmen tam bitik halde şarja taktığımda 3 saat gibi süreda şarj oluyordu.
şarj aleti saatte 700 mah yüklüyor. buda pilin yaklaşık 2100 küsüratında olduğunu gösteriyor.
Daha önce bir konuya yazmıştım. Konu hakkında çok uzman olmasam da bildiğim birkaç şey var. Bir kere o 4200mah lar falan yalan. Belli bir değerin üzerine çıkamıyor o piller o da 3100 3200mah civarıydı sanırım en kaliteli olanlar. Ayrıca AW diye bir marka var. IMR özellikli pil. Ncr ile farkını şu an tam bilmesemde imr bir gömlek üstün olması lazım. Bulabilirseniz aw markasını şiddetle öneririm dünyanın en iyi pillerinden birisi diye biliyorum.
zaten 4200 yazan pil 1buçuk saatte azalmaya başladığını belli ediyor. gece turlarında sıkıntı yaşamamak için ncr18650b aldım. en yüksek modda 3 buçuk saat kesintisiz ışık verdiriyorsa düşük modda 5 saatten fazla gider diye düşünüyorum. çakar da aynı şekilde
Özet olarak verilen paraya kesinlikle değer bir ürün diyebilir miyiz? Ali'de 10$ civarında Orijinal Japon üretimi olanlar satılıyor. Sipâriş verebilirim...
@Veysel A. f/p ürünü değil tabiki. ama koruyucu bilmem ne özelliği falan da var patlama cızlama falan olmuyor bu pillerde. 10$ dediğin ürün hangisi bilmiyorum ama piyasada ncr18650b nin üstünde pil yok şuan. hem gerçek 3400 mah değeri hemde koruyuculu
@chnkrmz
Siz yine de iyi bir bilene danışın ama ben onun da gerçek 3400mah olduğunu zannetmiyorum. Ayrıca bildiğim kadarıyla imr ncr dan daha üstün. Bu işin tehlikeli ama çok daha ucuz bir yolu daha var. Uzunca anlatamıyorum şimdi ama internette laptop bataryanın içini açma anlatımları var. Ben eski laptop bataryasını parçaladım tam hatırlamıyorum ama 6-8 tane pil çıktı ve şu anda da onları kullanıyorum. Eski bir laptop bataryasını herhalde 20tl gibi bir fiyata alırsınız. Ama tekrarlıyorum hiç anlamayanlar için tehlikeli bir işlem olaabilir. Ben uyarayım da.
F/P ürünü aslında makbul bir fiyata üstün performans alabileceğimiz ürünler için kulalnılan bir tabir. Ben sadece bu ürünün parasının hakkını, vaadettiklerini verip veremediğini öğrenmek istemiştim. Yani ürün gerçekten vaadettiği performansı veriyorsa pahalı olmasına rağmen değer diye düşünüyorum. Güvenli olması da ekstra...
Benim bahsettiğim ürün şu linkte;
(link)
Alıcılar %100 puan ile geridönüş yapmışlar. Bazen de indirip dönemlerine giriyor ürün, o zamanlar 7-8$'dan toplu olarak oldukça bir uygun fiyata alınabilir.
Bir de ekleme yapayım. Pilleri yurtdışından getirtmede sorun yaşayabilirsiniz. Dikkat ettiyseniz fenerler hep battery not included şeklinde satılır. Yine bir bilen aydınlatırsa iyi olur ama sanki yasaklı ürün muamelesi görüyor gibi bişey hatırlıyorum piller için.
AW olan pil videoda markasını kestiremediğim pildi işte. tmm onuda öğrenmiş oldum artık. yedek almam gerekirse bundan alırım. temin edecek bi yer illaki bulunur @Veysel A. bence ürün parasını hak ediyor. çünkü kaliteli ve sağlam pil. ama benim f/p den kastım aynı paraya daha çok pil alınıp daha uzun süre aydınlatma yaptırılabilir.
ben çok pil ile uğraşmamak için aldım aslında