Scudo Sports

"18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu" (Tur tarihi 24 Mart 2012)

slm,
ortalama hız 20-25 olmayabilir arkadaşlar. performansı olmayan, uzun süredir bisiklete binmeyipte etkinliğe katılmak isteyen katılımcılar var. bunların desteklenmesi ve küstürülmemesi gerekiyor. yorum ve fikirlerinizi lütfen paylaşın.herkese sevgiler.

Scudo
bursa ekibine umut kahraman ı ekleyip / raşit başdar ı çıkartabilirmiyiz?

Enver ,Kudret abi affınıza sığınarak bu akşam da birşeyler yazmak istiyorum bölgeye ait yaptığım araştırmalara dayanarak.Ortalama hız muhabbetine bence hiç girilmesin derim neden derseniz hava Pazar gününden itibaren 15 derecenin üstüne çıkıyor ama rüzgarın ne olacağı belli değil bu birinci etken şimdiden bazı arkadaşları korkutmak bence yanlış olur.Diğer mevzu da zaten bazı noktalar arası 2-3 km bazı noktalar arası 5-10 km mesafeler var ve bu mesafelerin arasındada belki durulacak fotoğraf çektirilecek noktalar mevcut tabelalardan göreceksiniz .Ana bir yol düşünün bu yol üzerinde sağlı sollu büyük anıt ve şehitlikler dışında ufak şahsi müzeler anıtlar evler var.Kısacası benim hatırladığım yukarı çıkmaya başlarken kesintisiz bir 20 km lik parkurun dışında uzun hiç durmadan gidilecek hiç yol yok muhakkak 5-10 km de bir durulacak fotoğraf çekilecek ziyaret edilecek.ortalama hızı 15 olan birisi ile 25 olan birisi arasında 10 km lik parkurda gecikme zamanı tahmin edersiniz ki 15 dakikayı geçmez bu 15 dakikayı yavaş gidecek arkadaşı sırtından iterek veya önünde rüzgarını keserek 5 dakikaya düşürmek mümkün.diğer 2-3 km lik mesafelerde ise zaten bekleme zamanı 1-2 dakika olur sıkıntı olmaz.Bu bekleme zamanlarında da erken giden arkadaşlar bisikletler nereye konulacak ziyaret edilecek alan ne kadar kaç dakika verilirse her yeri gezilir ona karar verirler.Bu tip ortalama hız konularını bence kafaya takmamak gerekir ben geçen sene Eskişehirdeki şehitlik turumuzda yaklaşık 10 km gidiş 10 km dönüş olmak üzere üniversiteli bir kardeşimizi sırtından itmiştim çok zor değil.Hatta benim yardım ettiğim kardeşim bir ara pedal çevirmeyi de bıraktı :) abi pedal boşa dönüyor çevirmenin faydası yok diye :)

bu turun arka takım kaptanı olarak hiç kimseyi gerilerde bırakmam bu işi çok yaptım 7 yıldır hem performans yaptım hemde yeri geldi arka takım kaptanlığı ,,,kimse geride bırakılmayacak telsiz ile enveri uyaracağım katılım 50 kişi olursa 4 adet telsizli arkadaş görevli olur enver dost telsiz getirecek bu tip çok katılımlı turlarda telsiz şarttır,ayrıca burda kimsenin gövde gösterisi yapmamasını rica ederim bu tamamıyle bir gezidir performans değildir tüm katılımda bulunan arkadaşlar buna riayet edecektir hiç şüphem yok günün anlamı bölünmek değil birlikte şehitlere saygı turudur,,,,,,lastiği patlayan arkadaş için tüm grubun durması bence iyi olur hiç kimse geride bırakılmayacak tam olarak arka takım kaptanlığı sorumluluğunu üzerime alıyorum yedek iç lastiklerimizi unutmayalım ve pompalarımızı,,,birlikte pedallayacağız yarış yapmıyoruz gezi yapıyoruz,,,,

@ferhat köse

şaka ile karışık 160 km ye çıkalım dedim envere ama böyle bi olay yok ,,,işin doğrusu arkayı toplamam gerekecek bu işi çok yaptım en sevdiğim bi olaydır ,,,hep birlikte olacağız ve kimse gerilerde kalmayacak tam bi dayanışma olacak ferhat dostum inanıyorum gelebilirsin ,,,,anneye acil şifalar dilerim,,,,

@ahmet tarık ok

Liste Güncelleyelim...

Eskişehir
1-Ferhat Köse
2-Kader Kerem
3-Onur Şenel
4-Eser Sevinç
5-Mehmet Gürsoylu
6-Ali Osman Kara
7-Abdullah Uluşerbet
8-Uğur Celil Gürkan
9-Ömer Korkmaz
10-Ömercan Dönmez

Bursa
1-Ahmet Tarık Ok
2-Egemen Tunç
3-Ramazan Bozkuş
4-Volkan Aydoğdu
5-Onur Özdemir
6-Feyza Alfatlı
7-Emine Başkır
8-Muhammed Altuntaş
9-Şehnaz Ok
10-Serdar Menteş
11-umut kahraman
12-Mehmet Aksalep
13-Gökhan Akdeniz
14-Barış Helvacılar
15-Barış Turan

İstanbul
1-Barış Taşkıran
2-Engin Özen
3-Nihat Yıldır -anadolu yaka
4-Ibsnokta Mimarlik Black See
5-Altan Alyanak
6-ihsan Vanlı
7-Mustafa Olgun
8-ÇAğatay Çimşit (kendi imkanları ile katılıyor)
9-Sait Özdemir (İstanbul gözüküyor faceden katılacağını belirtmiş)
10-Koray Yılmaz(Kendi aracıyla katılıyor

enver dostun aracında olanlar
BİLLETİNİ AYIRTAN YOLCULAR:
11- enver avcı
12- kudret kurtcebe -arka takım kaptanı
13- haceli yılmaz
14- erdal ırmak
15- bahadır atılgan
16- serdar bekel
17- uzaktr bülent
18- cafer adıgüzel
19-adem sönmez
20-eren tublek
21-emre gözütok
22-sinan aksu

İzmir
1-Selahattin Yakalı
2-Oğuzhan Orman
3-Güney Karagöz
4-Engin Atar
5-Sinan Batuk
Ankara
1-Şafak Atilla Akpına
2-Ferhat Öz
Aydın
1-Yusuf Z. Şipal
Konya
1-Muhammet Ali DOğan (Beyşehir)
2-Cengizhan Bekir Bayram
Çanakkale
1-Yiğit Bahçeli
İzmit
1-Uğur Yılmaz
2-Gonca Tutaysalgır
3-Tanju Çetiner

ferhat dostun rotası,,

http://img14.imageshack.us/img14/1525/anakkale1.png

http://img826.imageshack.us/img826/5744/anakkale2.png

http://img201.imageshack.us/img201/112/ehitlik3.png

aşağıda mesaj ferhat dostun,,

https://www.bisikletforum.com/images/icons/icon1.png
Arkadaşlar öncelikle tekrar hepinize teşekkür ederim destekleriniz ve dualarınız için.2 Senedir aklımda olan bu turu bu sene nasip oldu yapacağım demiştim ama Enverin de söylediği gibi oldukça zor gözüküyor.İşimiz mucizeye kaldı .Keşke Annem düzelse de bir daha hiç pedal çevirmesem.Arada bir giriyorum foruma konu üzerine yazılanları okuyorum elimden geldiğince birşeyler eklemeye çalışayım.

Yemek olayını Enverin kesinlikle çözeceğine inanıyorum daha önceki tur anlatımlarından anladığım kadarıyla asla aç kalmazsınız.Rota konusuna gelince yukarda 3 foto ekledim bir tanesi kısa rota ikincisi uzun rota ve üçüncüsünün üzerinde gezilecek yerlerin önemi yazıyor.Bu çember şeklindeki rota rüzgarın durumuna göre soldan sağa yada sağdan sola çevrilebilir.Bu turda en önemli nokta en alt nokta buruna inip Şehitlikler abidesini ziyaret etmektir.Buraya inerken de Şehit Onbaşı ve bir kaç şehitlik zaten yol üstünde kalıyor.Kısacası ufak rotayı bile yapsanız sizi gayet mutlu edecektir.Ayrıca başlangıç noktasındaki Kilitbahir kalesi kesinlikle gezilmesi gereken nokta zaten çoğunuz görünce tanıyacaksınız bir çok tarihi türk filmine sahne olmuş bir yer gibi geldi bana . Ayrıca elinizde hiçbir rota olmasa bile bölgede her yer tabela ile donatılmış durumda yani hangi yönde kaç km sonra neresi var biliyorsunuz.Eceabat başlangıç noktasının 3 km yukarısında Milli parklar müzesi var kime sorsanız gösterir, tura ilk önce buraya çıkıp sonra başlarsanız çok yerinde olacaktır bu müzede hem bölgenin geniş bir anlatımı hemde haritalar mevcut.Muhtemelen üzerinde haritaların olduğu broşürde veriyorlardır bu noktada.İstanbuldan geleceklerin Anadolu tarafına geçmesi hem zaman kaybı hemde masraf olacaktır.Gezilecek bölge zaten sizin geldiğiniz tarafta olacak.Otogar Anadolu tarafında.Sizin Eceabat feribot iskelesinde bir yere aracınızı bırakıp bisikletleir hazırlayıp kahvaltı yapmanız ve karşıya gelen ekibi karşılamanız en güzel şekli diye düşünüyorum.Anadoludan gelecek arkadaşlar da sabah 07:00 da buluştuktan sonra 07:30 feribotuna yetişirlerse 08:00 da karşıda sizin yanınızda hazır olurlar.kahvaltıyıda feribotta yapacak olduklarından herkes tam takır hazır yola çıkarsınız.İnşallah bir mucize olur bende aranızda olurum inanın bunu o kadar çok istiyorum ki anlatamam....

tüm dostlar ile eceabat feribot iskelesinde buluşmaya bir hafta kaldı,,,,

Bütün gün hastanedeydim uyku tutmadı foruma girdim genel kontrolden sonra bu konuyu okumadan çıkmak istemedim baktım taze mesaj yok, gün içerisindeki bazı telefon konuşmalarına dayanarak birşeyler yazmak istiyorum.Özellikle Eskişehir ekibi okursa sevinirim.
Bazı kardeşlerim ben gelemeyeceğim diye katılıp katılmamak adına kararsız duruma gelmişler onlara seslenmek istiyorum.Diğer illerden de aynı durumda olanlar varsa onlar da üstlerine alabilirler sözlerimi.Öncelikle duyarlılığınız için teşekkür ederim.Fakat bu tur zaten bir eğlence mangal yada buna benzer amaçlı bir tur değildi o yüzden benim başımdaki bu sağlık problemi kesinlikle sizleri rahatsız etmesin.Bu tur Çanakkalede bizler için Şehit olan atalarımıza saygı ayrıca Bisikletforumda aylarca, yıllarca birbirini tanımadan muhabbet eden konuşan yazışan arkadaşlar için de tanışma turuydu.O yüzden kimsenin benim durumum için bu turdan mahrum kalmasını istemem bilakis ne kadar kalabalık olursa o kadar mutlu olurum.Eskişehirdeki kardeşlerim için söylüyorum benim işler iyiye gitsin söz hepinizi kendi arabam ile tekrar götüreceğim Çanakkaleye :)
Bir diğer konuda beni tanıyarak bana güvenerek tura katılmak isteyen arkadaşlar, inanın Enver benden çok daha eski turcu ve daha sağlam bir organizatördür.Pek çoğunuz da bu tip turlara katılan yada düzenleyen insanlarsınız kimse acemi değil.Benim tanıdığım Enver emin olun tüm turu kafasında yapmış bitirmiştir bile.Hiçbir şey eksik kalmayacaktır adım gibi eminim.Zaten tur planının en başından beri yazdığım bu tür kalabalık organizasyonlarda muhakkak ufak tefek aksaklıklar olur ama turun amacının kalitesi bu ufak aksaklıkları göstermez ertesi gün ve aylarda hatta yıllarda akılda kalacak olan o eksiklikler değil turun genel kalitesi, coşkusu ve fotoğrafları olacaktır.Son sözlerim ise Allah göstermesin ama durumun tam tersinin sizlerde olduğunu düşünün siz istemez miydiniz arkadaşlarınızın bu turu tamamlamasını .Bu duygular ile benim durumum yüzünden katılımdan çekilmeyi düşünen arkadaşlara sesleniyorum, eğer başka bir engel yok ise kesinlikle bu turu tamamlamanızı istiyorum.Havalarda ısınıyor çok güzel bir havada çok güzel bir tur olacak bende gurur duyacağım.İnşallah daha sonraki seneler de tekrarlarını hep beraber düzenleyeceğiz, geleneksel Bisikletforum Çanakkale turları başlığı altında.

evet buradaki amaç gezmek. yoksa nal toplatırım hepinize :p Ben de arkadan tıngır mıngır boğazın keyfini çıkara çıkara gelirim. Kudret Abi beraber pedallarız artık.:)

istanbul ekibi.....
zaman yaklaştı kapımıza dayandı neredeyse...ufak ufak hazırlıklar tamamdır umarım...tek toplanma yerimiz beşiktaş.anadolu yakası gece üsküdardan son motor ile beşiktaşa gelerek zaman kazanmamıza yardımcı olacak.ama yanlış hatırlamıyorsam e-5 üzerinde bir dostumuz vardı.kim di yoldan alacağımız...yada sadece istanbul ekibine şunu sorayım herkes beşiktaşa gelebiliyormu??* anadolu yakasından gelecekler için son motor saat 01:00 de..araç yerleşme şekli ile hazırlıklarını tamamladı.bisikletler çizilmesin diye gerekli tedbirler de alındı...evet şimdi bizim ekip sonkez bilgi versin lütfen beşiktaşa gelebilenler ve e-5 üzerinde beklemek isteyenler kimler...

@VOLKAN AYDOĞDU

70 kişi var listede ,hadi en çok 50 olabilir diye düşüyorum işi çıkan olabilir vs .... bayağı bi çümbüş olacak ve de keyifli,,,

@enver avcı

evet bu gün sordum en son motor 01.00 de ben saat 24.00 gibi üsküdara gelirim , anadolu yakadan serdar tuzladan hareket ederek saat 24.00 de üsküdar motor iskelesine gelirse beni yakalar ,motor 2 lira beş dakikada beşiktaştayız saat 24.00 ü beş geçe beşiktaşta oluruz ,,,

bu arada serdar foruma girmiyor enver ,gelip gelmeyeceğini mesaj ile iletirse sevineceğim gerçi ben tek hareket edeceğim cuma günü saat 24.00 de üsküdarda olacağım kimse olmaz ise geçeçeğim bekleme yapacağımı zannetmiyorum beşiktaşta harekete geçmek için 55 dakika kalıyor muhabbet ederiz ,,,

Eskişehir ekibinden son kontrol amacıyla kimler kesin geliyor kimler gelmiyor öğrenmek istiyorum, bazı kararsızlıklar hakim malesef. Eğer Ferhat abi haricinde herkes katılıyorsa araç kiralayabiliriz, fireler olacaksa otobüsle gitmeliyiz ki şimdiden biletlerimizi ayarlamamız gerekiyor.
Bende numarası olan arkadaşlara ben gün içerisinde ulaşıcam numarası olmayanların numaralarını bana iletirseniz ben hepsini tek tek arayacağım.
Aynı başlığı facebook gurubumuzda da yazacağım bu işi en geç yarın akşama kadar netleştrimek istiyorum.

1-Ferhat Köse - Katılmıyor
2-Kader Kerem - Arayacağım
3-Onur Şenel - Arayacağım
4-Eser Sevinç
5-Mehmet Gürsoylu - Arayacağım
6-Ali Osman Kara - Numarası Yok
7-Abdullah Uluşerbet - Numarası Yok
8-Uğur Celil Gürkan - Numarası Yok
9-Ömer Korkmaz - Arayacağım
10-Ömercan Dönmez - Numarası Yok

@Eser Sevinç

Eser Uğur ve Ömercanı unut sadece faceden katılırım dediler hiç sesleri çıkmıyor.Abdullah Kırıkkaleden katılacak Ali Osman abide kendi arabası ve ailesiyle geliyor tarih net değil aynı güne denk düşürmeye çalışacak....

ferhat dost bursa ekibinden ses yok diğer illerdende ,buraya uğramıyorlar, enverin aracı ile gelen 12 kişi kesin ,,biz eceabata geldiğimizde saat 07.00 de süpriz ile karşılaşırsak hiç kimse olmaz ise 12 adam turu tamamlar,,,,evet bi şey kalmadı,,,,yalnız serdardan ses yok

1-Selahattin Yakalı
2-Oğuzhan Orman
3-Güney Karagöz
4-Engin Atar kudret bey son anda bir değişiklik olmaz ise biz iki arkadaşımın iş yoğunluğundan dolayı izmir ekibi olarak katılamayabiliriz.bilginiz olsun

• Beğen
Tepkiler: guneykaragoz
@Kudret Kurtcebe

Kudret abi, ben, Mustafa ve İhsan çok buyuk bir aksilik çıkmadığı sürece orada olacağız inşallah. Altan arkadasımızın yurt dışı seyehati olma ihtimali var. biz cuma akşamından çıkıp gece orada konaklayacağız. cumartesi sabah sizinle buluşacağız.

Geri