Scudo Sports

"18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu" (Tur tarihi 24 Mart 2012)

Kendi aracımla gidiyorum ve İstanbul'dan gelmek isteyenler için bisikletleriyle birlikte 2 kişilik yerim var araçta... c.tesi gecesini de çanakkalede geçirecek şekilde cuma gecesinden yola çıkmayı planlıyorum... pazar sabahı sakin sakin istanbula döneceğim...

Scudo
Ferhat abi bu aralar meşgul olduğu için liste güncellemeyi ben yapayım diyorum.Listedeki arkadaşların durumunu tam bilmediğim için gelmeyenleri listeden çıkartmadım olduğu gibi koydum maksat konu güncel kalsın.

Turumuz 24 Mart sabahı 07:00 da Çanakkale otogarında buluşarak başlıyor.Buradan feribot iskelesine bisikletlerimizle geçiyoruz.07:30 yada 08:00 (gidiş zamanımıza göre) feribotuyla Eceabat iskelesine geçiyoruz.Kahvaltımızı feribotta yapıyoruz.karşıya geçtiğimiz zaman İstanbuldan gelen arkadaşlarımız ile buluşuyoruz ve hep beraber turumuzu başlatıyoruz.İşin bisiklet kısmı ekibin performansına göre 80 km ile 130 km arasında değişecek görülmesi gereken en önemli yerler bu en kısa 80 km lik rotada mevcut ama baktık ekip gayet hızlı zaman yetecek o zaman Anafartalar bölgesindeki bazı noktalara da çıkmayı düşünüyoruz.Bu listeden 5-10 kişi muhtemelen gelmeyecektir ama benim bildiğim bir 5-10 kişide listede olmamasına rağmen kesin katılacaklar .Yani yaklaşık 50 kişi olacağız .

Eskişehir
1-Ferhat Köse
2-Kader Kerem
3-Onur Şenel
4-Eser Sevinç
5-Mehmet Gürsoylu
6-Ali Osman Kara
7-Abdullah Uluşerbet
8-Uğur Celil Gürkan
9-Ömer Korkmaz
10-Ömercan Dönmez
Bursa
1-Ahmet Tarık Ok
2-Egemen Tunç
3-Ramazan Bozkuş
4-Volkan Aydoğdu
5-Onur Özdemir
6-Feyza Alfatlı
7-Emine Başkır
8-Muhammed Altuntaş
9-Şehnaz Ok
10-Serdar Menteş
11-Raşid Başdar
İstanbul
1-Barış Taşkıran
2-Engin Özen
3-Nihat Yıldır -anadolu yaka
4-Serdar Bekel -anadolu yaka
5-Kudret Kurtcebe-anadolu yaka
6-Enver Avcı-pilot kaptan (araç sahibi)
7-Erdal Irmak
8-Haceli Yılmaz
9-Cafer Adıgüzel
10-Ibsnokta Mimarlik Black See
11- Eren tublek
12- Sinan bey arabası ile katılıyor (araç sahibi)
13-Altan Alyanak
14-ihsan Vanlı
15-Mustafa Olgun
16-Bahadır Atılgan
17-ÇAğatay Çimşit (kendi imkanları ile katılıyor)
18-Adem Sönmez (Enver ile araç bilgisini konuşacak)
19-Sait Özdemir (İstanbul gözüküyor faceden katılacağını belirtmiş)
20-Engin Özen (Enver yeni eklenen arkadaş)
21-Emre Gözütok
İzmir
1-Selahattin Yakalı
2-Oğuzhan Orman
3-Güney Karagöz
4-Engin Atar
5-Sinan Batuk
Ankara
1-Şafak Atilla Akpına
2-Ferhat Öz
Aydın
1-Yusuf Z. Şipal
Konya
1-Muhammet Ali DOğan (Beyşehir)
2-Cengizhan Bekir Bayram
Çanakkale
1-Yiğit Bahçeli
İzmit
1-Uğur Yılmaz
2-Gonca Tutaysalgır
3-Tanju Çetiner

evet istanbul anadolu yakadan serdar ve ben beyaz evler durağında saat 01.00 de enver dostun aracını bekleyeceğiz,,,enver dostun aracında bir kişilik yer var,,nihat dost araç ayarladı,,,evet avrupa yakadan enver dostun aracına binen dostlar ile buluşarak saat 07.00 de çanakkale otogarında diğer perdalşör arkadaşlar ile buluşacağız,,,istanbul listesinden diğer arkadaşlar kendi imkanları ile çanakkalede olacaklar ,,,,topluca buluşma yerimiz ferhat dostun dediği gibi çanakkale otogarda olur, hep birlikte olursak daha şık olur,,,

ferhat abi allah sabır versin ne olacak senin bu halin gece gündüz nette bizimle ugraşıyorsunn:)

slm,
bursa ekibine hakan kuyucuk, ibrahim helvacılar ve fatih helvacılar isimlerini ekleyebilirmiyiz?
tşk.

Bursa ekibine 3 kişi daha.Liste güncellenmiştir...

Eskişehir
1-Ferhat Köse
2-Kader Kerem
3-Onur Şenel
4-Eser Sevinç
5-Mehmet Gürsoylu
6-Ali Osman Kara
7-Abdullah Uluşerbet
8-Uğur Celil Gürkan
9-Ömer Korkmaz
10-Ömercan Dönmez
Bursa
1-Ahmet Tarık Ok
2-Egemen Tunç
3-Ramazan Bozkuş
4-Volkan Aydoğdu
5-Onur Özdemir
6-Feyza Alfatlı
7-Emine Başkır
8-Muhammed Altuntaş
9-Şehnaz Ok
10-Serdar Menteş
11-Raşid Başdar
12-Hakan Kuyucuk
13-İbrahim Helvacılar
14-Fatih Helvacılar
İstanbul
1-Barış Taşkıran
2-Engin Özen
3-Nihat Yıldır -anadolu yaka
4-Serdar Bekel -anadolu yaka
5-Kudret Kurtcebe-anadolu yaka
6-Enver Avcı-pilot kaptan (araç sahibi)
7-Erdal Irmak
8-Haceli Yılmaz
9-Cafer Adıgüzel
10-Ibsnokta Mimarlik Black See
11- Eren tublek
12- Sinan bey arabası ile katılıyor (araç sahibi)
13-Altan Alyanak
14-ihsan Vanlı
15-Mustafa Olgun
16-Bahadır Atılgan
17-ÇAğatay Çimşit (kendi imkanları ile katılıyor)
18-Adem Sönmez (Enver ile araç bilgisini konuşacak)
19-Sait Özdemir (İstanbul gözüküyor faceden katılacağını belirtmiş)
20-Engin Özen (Enver yeni eklenen arkadaş)
21-Emre Gözütok
İzmir
1-Selahattin Yakalı
2-Oğuzhan Orman
3-Güney Karagöz
4-Engin Atar
5-Sinan Batuk
Ankara
1-Şafak Atilla Akpına
2-Ferhat Öz
Aydın
1-Yusuf Z. Şipal
Konya
1-Muhammet Ali DOğan (Beyşehir)
2-Cengizhan Bekir Bayram
Çanakkale
1-Yiğit Bahçeli
İzmit
1-Uğur Yılmaz
2-Gonca Tutaysalgır
3-Tanju Çetiner

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@ferhat köse

Allah en kısa zamanda şifaya kavuşturur inşallah. Zor bir süreç. Size kolaylıklar ve sabır dilerim.

@ferhat köse

Sevgili kardeşim, annenizin durumu beni üzdü ve biraz araştırdım. Eminim siz de fazlasıyla araştırmışsınızdır ama "Dimetil Sülfoksit" diye bir kimyasalın etkinliğinden bahsedilmiş bir makale buldum. Umarım hastalığın ne olduğunu doğru anlamışımdır ve linkte anlatılanlar size bir umut olur. Tekrar geçmiş olsun.

translate.google.com.tr/translate?hl=tr&langpair=en%7Ctr&u=http://www.earthclinic.com/CURES/mad_cow.html

Not: Üstteki linkin başına sadece "http://" eklenecek.

• Beğen
Tepkiler: Cüneyt HOCAOĞLU
(link)

enver dost imdi ve de şimdi,,,,,tam bilet eceabata 2.5 lira dönüş toplam 5 lira bi şey değil emme bisiklete para alırlarsa orda filim kopar biliyorsun ben bunun için 44 km pedal basıyorum bisiklete para vermiyorum nerden bostancıdan eskihisara ,idonun önüne gelip bisiklet ile protesto yapanlar ne hikmetse gene idonun lüks feribotlarını kullanmaya devam ettiler benim ne idonun lüks feribotu ile ne de ekspres trenler ile işim olur bisiklete alınan beş lira resmen benim gözümde suçtur,,,,

Abilerim,arkadaşlarım tur tarihi git gide yaklaşıyor bugünü saymazsak şurda kaldı 10 gün.Sayılı gün çabuk geçiyor Ferhat abinin de durumu kesin değil malum işleri başından aşkın.Foruma pek sık giremiyor.Tura bir hafta kala aramızda yemek yenilecek,mola verilecek,su içilecek yerleri konuşmaya başlarsak iyi olur.Ferhat abi yok diye etkinliğin güme gitmesi çok kötü olur yada bir şehrin gelip diğer şehirlerin gelmemesi.Çok tura katıldım ama böyle büyük tur organizasyonlarında pek bilgim yok büyük sorumluluk gerektiren bir iş.Tecrübe sahibi abilerim de yardımcı olurlarsa hep beraber işin altından kalkarız.Zaten Ferhat abi gelirse böyle birşeye çokda gerek yok o çoğu şeyi halletmiştir zaten.Ama bence yavaş yavaş ayrıntıları konuşmaya başlasak iyi olur.

slm
bursa ekibine ;
mehmet aksalep, gökhan akdeniz, barış helvacılar, barış turan isimlerini de eklemenizi rica ederim.
svg.

mehmet, face ile ilgim yok buradan mesajlar verilir enver dostun aracı ile ekip geliyor saat 07.00 de çanakkale otogarında herkez toplanır özel aracı ile gelenler olacak onlarında çanakkale otogarında olmaları iyi olur ferhat dostumuzun turunu devam ettiririz buluşma yerimiz çanakkale otogar herkez herhalde saat 09.00 da toplanır ,,,bundan sonrası ferhat dostun daha önce yazdığı parkuru izlemek olur yalnız bu parkuru bilen birisi olması yani bir arkadaşın bu yolu bilmesi grubun menfatine olur açıkçası ben güzergahı bilmiyorum ,, her zaman çıkın getiririm kuru incir kuru kayısı fındık ,tabi su artı iç lastikler kesin olmalı ,topluca hareket ederiz kılavuz olması bence gerekli 80 km lik etap dedi ferhat dost ,,,ayrıca hep birlikte şehitliğe gideriz,,,

evet güzergahı not aldım yanımda kağıtta yazılı olacak ,,,,

Tanıtım Merkezi-Bigalı Köyü=2,95 mil
Bigalı-Büyük Anafarta=5,34 mil
Büyük Anafarta-Anzac Koyu=5,16 mil
... Anzac Koyu-Kabatepe Müzesi=2,71 mil
Kabatepe Müzesi-Alçıtepe=9,15 mil
Alçıtepe-Seddülbahir=5,52 mil
Seddülbahir-Şehitler Abidesi=2,86 mil
Şehitler Abidesi-Alçıtepe=3,55 mil
Alçıtepe-Behramlı=4,79 mil
Behramlı-Kilitbahir=7,03 mil
Kilitbahir-Eceabat=3,00 mil
TOPLAM=52,06 mil=83,78 km

@Mehmet_Gürsoylu

mehmet ferhat dostum gelse elbette iyi olur ama bu durumda gelmesini ümit etmek de pek doğru olmaz sanırım.onun yerinde kim olsa tur falan düşünemez.yinede toplanma yerine geldikten sonra gereken ne ise yaparız merak etme.hatta tek sıra yapıp içtima alırız. :D ferhat da olsa öyle yapardı ;) yemek olayını orada tura başladığımız bir yerde çözeceğiz sanırım.gördüğümüz yada karşımıza çıkan mekanlardan bir kaçını seçerek fix menü konuşuruz.zamandan kazanırız böylece.gerekli numaraları alır şu kadar zaman sonra oradayız der haber veririz gittiğimizde de masalarımız hazırlanmış bizi bekliyor olur...eski bir turizmci olarak bu olayı bana bırakın ferhat gelmezse.gerisi kolay.çok da pis çingene pazarlığı yapar ucuza kaparım bu işi...

Arkadaşlar öncelikle tekrar hepinize teşekkür ederim destekleriniz ve dualarınız için.2 Senedir aklımda olan bu turu bu sene nasip oldu yapacağım demiştim ama Enverin de söylediği gibi oldukça zor gözüküyor.İşimiz mucizeye kaldı .Keşke Annem düzelse de bir daha hiç pedal çevirmesem.Arada bir giriyorum foruma konu üzerine yazılanları okuyorum elimden geldiğince birşeyler eklemeye çalışayım.

Yemek olayını Enverin kesinlikle çözeceğine inanıyorum daha önceki tur anlatımlarından anladığım kadarıyla asla aç kalmazsınız.Rota konusuna gelince aşağıda 3 foto ekledim bir tanesi kısa rota ikincisi uzun rota ve üçüncüsünün üzerinde gezilecek yerlerin önemi yazıyor.Bu çember şeklindeki rota rüzgarın durumuna göre soldan sağa yada sağdan sola çevrilebilir.Bu turda en önemli nokta en alt nokta buruna inip Şehitlikler abidesini ziyaret etmektir.Buraya inerken de Şehit Onbaşı ve bir kaç şehitlik zaten yol üstünde kalıyor.Kısacası ufak rotayı bile yapsanız sizi gayet mutlu edecektir.Ayrıca başlangıç noktasındaki Kilitbahir kalesi kesinlikle gezilmesi gereken nokta zaten çoğunuz görünce tanıyacaksınız bir çok tarihi türk filmine sahne olmuş bir yer gibi geldi bana . Ayrıca elinizde hiçbir rota olmasa bile bölgede her yer tabela ile donatılmış durumda yani hangi yönde kaç km sonra neresi var biliyorsunuz.Eceabat başlangıç noktasının 3 km yukarısında Milli parklar müzesi var kime sorsanız gösterir, tura ilk önce buraya çıkıp sonra başlarsanız çok yerinde olacaktır bu müzede hem bölgenin geniş bir anlatımı hemde haritalar mevcut.Muhtemelen üzerinde haritaların olduğu broşürde veriyorlardır bu noktada.İstanbuldan geleceklerin Anadolu tarafına geçmesi hem zaman kaybı hemde masraf olacaktır.Gezilecek bölge zaten sizin geldiğiniz tarafta olacak.Otogar Anadolu tarafında.Sizin Eceabat feribot iskelesinde bir yere aracınızı bırakıp bisikletleir hazırlayıp kahvaltı yapmanız ve karşıya gelen ekibi karşılamanız en güzel şekli diye düşünüyorum.Anadoludan gelecek arkadaşlar da sabah 07:00 da buluştuktan sonra 07:30 feribotuna yetişirlerse 08:00 da karşıda sizin yanınızda hazır olurlar.kahvaltıyıda feribotta yapacak olduklarından herkes tam takır hazır yola çıkarsınız.İnşallah bir mucize olur bende aranızda olurum inanın bunu o kadar çok istiyorum ki anlatamam....

http://img14.imageshack.us/img14/1525/anakkale1.png

http://img826.imageshack.us/img826/5744/anakkale2.png

http://img201.imageshack.us/img201/112/ehitlik3.png

@Kudret Kurtcebe

kudret baba bizim feribot ile işimiz yok.biz eceabat'a gidicez direk.ama yine de senden 5 lira feribot parası alırız biz.bindin say ;) bu saatden sonra bence kimse ferhat için tura katılmalı diye yorum yapmasın bence.aklı bide burda kalmasın.gelirse herkese sürpriz olur ama ben gelemeyeceği gözüyle bakacağım.annemizin yanında olması daha önemli... şimdi bize çanakkaleyi iyi bilen biri gerek.rehberlik yapacak biri yani.gerisi kolay...muhtemelen biz istanbul ekibi çanakkaleye ilk ayak basan grup olacağız...diğer ekipler gelene kadar rahatça hazılanıp ısınma vaktimiz de olacak..koca koca çanta alıp hamallık yapmayın bence.gerekli tertibatı kurun yeter...ama karanlığa kalma durumumuz olacağından ışık olayını ayarlayın derim...yemek işi bende.kimse aç kalmaz.benim yemek organizasyonlarımı istanbullu dostlar bilir.olmadı herkes kendi pişirsin kendi yesin.yada fazla pişirsin bizde yiyelim :D:D:d gerekirse oturup kendim pişirir kendim yerim ;):p bakarsınız jandarmaya ortak oluruz ;) karavanadan yeriz.umarım içinde şap falan yoktur :D:D:D ferhat dostum sen takılma buralara.vaktini anneye harca.biz bakarız başımızın çaresine.aklın kalmasın.annemizde en kısa zamanda sağlığına kavuşur umarım...

imdi kafam karıştı,,,tersim döndü evet feribot ile işimiz yok ,,,ışık olayı bende yoktur enver hocam geceleri bisiklet kullanma olayım olmadığı için, olmaz ise ben hemen karanlığa kalmadan araca yönlenirim ,,,,

yahu ben sana ışık olayını da çözerim sen merak etme.zaten yakında seni nüfusuma alıcam kudret baba :D:D bu arada 3 kişilk yerimiz var dostlar araçda.1 kişi bizim araçta 2 kişide koray yılmazın aracında yer var.duyurulur

(link)

Fiyatı 11 TL olan Çanakkale Savaş Alanları Gezi Rehberini edinmenizi öneririm, ben okumadım ama hakkındaki yorumlar tam da işinize yarayacak bir rehber olduğunu gösteriyor, kolay gelsin, kalbim sizlerle ;)

Geri