Scudo Sports

"18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu" (Tur tarihi 24 Mart 2012)

son 6 kişi beyler...yarın bilet almayı düşünen 3 kişi var...yer bitmek üzere.sonra babamı tanımam :D:D

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Scudo
Ben de katılmak istiyorum Bursa'dan.Bursa'dan hangi tarihte saat kaçta ayrılacağız?Özel araç mı kiralandı?Detaylı bilgiye ihtiyacım var...

• Beğen
Mart ayı başlarında Bursadan katılım ile ilgili bir plan oluşturalım . Şu an itibari ile yaklaşık 10 kişi olduk .Katılımcı bir arkadaşımızda vasıta olarak kullanacağımız Wolkwasgen transporter marka aracımız mevcut. 10 kişi yada o civarda bir katılımcı alırmı? ve kimler gelmek ister yapacağımız plan içersinde netleştiririz diye düşünüyorum. otobüs yolculuğu tercih edilirse kamil koç firmasıda bisikletleri belli koşul dahilinde (ön tekerlek ve sele sökülmek şartı ile) ücretsiz götürmekte. ayrı bir konuda aramızda performansı düşük katılımcılar olacak ve eskişehir ekibi gidondan iple çekmek dahil destek vermeyi taahhüt ediyor. bu anlamda bende elimden gelen desteği verebilirim diyen bisiklet severler yanında her ihtimale karşı ip bulundururlarsa turda ihtiyacı olabilecek arkadaşlarımızı küstürmemiş ve kırmamış oluruz diye düşünüyorum.
herkese sevgiler

@ahmet tarık ok

Ahmet abi ben listede isimleri görünce dedim herhalde şehir şehir ulaşım programı yapıldı.Transporter araca gelice de bisikletler sığar fakat biz sığamayız :) Nasıl yapsak? 24 mart sabah 02:00 03:00 gibi otobüse mi doluşsak? bagajda da sorun çıkmaz büyük ihtimalle..diğer şehirlerden gelenlerle nerede buluşulacak? Ç.kale terminalde mi?

@Barış TURAN

Barış Ahmet gerekenleri yazmış özelden de sormuşsun bizim tur tarihimiz 24 Mart sabahı (Cumartesi sabahı) önce otogarda buluşmak sonra feribot iskelesine pedallamak feribot saatine göre ya orada ya feribotta yada karşıda kahvaltımızı yapıp İstanbul ekibiyle buluştuktan sonra pedallara kuvvet turumuza başlamak.Bursa epey kalabalık oldu ufak bir araç da tutabilirsiniz Ahmetin söylediği arkadaşın arabayı da konuşursunuz.sizden zaten Kamil koç da çok pahalı değil karar sizlerin.Ben ulaşım işine başka illerde bakamıyorum :) eğer ki Eskişehirden 20 kişi toplayabilseydim otobüsü tutacaktım yoldan Bursa ekibini de alacaktık ama Eskişehir ekibi 20 kişiye ulaşamadı malesef.Merak ettiğin başka durumlar varsa özelden devam ederiz Çanakkale de görüşmek üzere.....

• Beğen
Tepkiler: ahmet tarık ok
24 mart sabahı 07:00'da yada ortak kararlaştırılacak bir saatte herkes çanakkale terminalde buluşuyor. onun için otobüsle gidilecekse sabah yedi için 03:00'da yada ortak kararlaştırılan bir saat için en az dört saat öncesinden otobüsüne binmek gerekiyor. gelen herkes ile irtibat kurulduktan sonra ulaşım için başka özel araç olacak mı? farklı alternatif olarak bisikletleride alabilecek bir servis aracı ayarlanabilirmi?(öyle bir durumda hiç bir özel araç kullanmayıp herkes o aracı kullanır diye düşünüyorum) gibi konuları kısmetse mart ayı başında paylaşalım.

• Beğen
@ahmet tarık ok
Tamam Ahmet abi,ben her ikisine de varım.İster araçla ister otobüsle,başlık altında kararlaştırırız. :)

Liste güncelleyelim vakit azalıyor zaman çok hızlı.

Tanıtım Merkezi-Bigalı Köyü=2,95 mil
Bigalı-Büyük Anafarta=5,34 mil
Büyük Anafarta-Anzac Koyu=5,16 mil
... Anzac Koyu-Kabatepe Müzesi=2,71 mil
Kabatepe Müzesi-Alçıtepe=9,15 mil
Alçıtepe-Seddülbahir=5,52 mil
Seddülbahir-Şehitler Abidesi=2,86 mil
Şehitler Abidesi-Alçıtepe=3,55 mil
Alçıtepe-Behramlı=4,79 mil
Behramlı-Kilitbahir=7,03 mil
Kilitbahir-Eceabat=3,00 mil
TOPLAM=52,06 mil=83,78 km

(18 Mart grubu kurucusu Murat Varol abimiz bu paylaşımı izin almadan yayınladığım için rahatsızlığını belirtmiştir bu yüzden link kaldırılmıştır.....)
turun face sayfası :(link)

İstanbul Ayağı: Enver Avcı-Kudret Kurtcebe (özel araç tuttular bilgi alabilirsiniz)
Eskişehir ayağı:Ferhat Köse

Eskişehir
1-Ferhat Köse
2-Kader Kerem
3-Onur Şenel
4-Eser Sevinç
5-Mehmet Gürsoylu
6-Ali Osman Kara
7-Abdullah Uluşerbet
8-Uğur Celil Gürkan
9-Ömer Korkmaz
10-Ömercan Dönmez
Bursa
1-Ahmet Tarık Ok
2-Egemen Tunç
3-Ramazan Bozkuş
4-Volkan Aydoğdu
5-Onur Özdemir
6-Feyza Alfatlı
7-Emine Başkır
8-Muhammed Altuntaş
İstanbul
1-Barış Taşkıran
2-Engin Özen
3-Nihat Yıldır -anadolu yaka
4-Serdar Bekel -anadolu yaka
5-Kudret Kurtcebe-anadolu yaka
6-Enver Avcı-pilot kaptan (araç sahibi)
7-Erdal Irmak
8-Haceli Yılmaz
9-Cafer Adıgüzel
10-Ibsnokta Mimarlik Black See
11- Eren tublek
12- Sinan bey arabası ile katılıyor (araç sahibi)
13-Altan Alyanak
14-ihsan Vanlı
15-Mustafa Olgun
16-Bahadır Atılgan
17-ÇAğatay Çimşit (kendi imkanları ile katılıyor)
18-Adem Sönmez (Enver ile araç bilgisini konuşacak)
19-Sait Özdemir (İstanbul gözüküyor faceden katılacağını belirtmiş)
20-Engin Özen (Enver yeni eklenen arkadaş)
İzmir
1-Selahattin Yakalı
2-Oğuzhan Orman
3-Güney Karagöz
4-Engin Atar
5-Sinan Batuk
Ankara
1-Şafak Atilla Akpına
2-Ferhat Öz
Aydın
1-Yusuf Z. Şipal
Konya
1-Muhammet Ali DOğan (Beyşehir)
2-Cengizhan Bekir Bayram
Çanakkale
1-Yiğit Bahçeli
İzmit
1-Uğur Yılmaz
2-Gonca Tutaysalgır
3-Tanju Çetiner (faceden katılacağını belirtmiş Bulunduğu il net değil Kocaeli Gibi )

@ahmet tarık ok

Ahmet abi biz de grup olarak yarışa giderken Transporter ile gitmiştik.Önde şoför koltuğunun hemen arkasında sürgülü kapının yanında 3 kişilik bir koltuk vardı onun arkası boştu.O arka tarafa 5 bisiklet koyduk tekerleri sökmeden.Hemen yan tarafında da bir kişinin yatabileceği kadar yer kalmıştı tahminen oraya da 4 bisiklet sığsa araba 7 bisiklet alır ama tekerleri falan çıkartırsanız 10 bisiklet alır üzerlerine de koyarsınız olmazsa.Ama arka dolunca bisiklet sahiplerinin 3 kişilik koltuğa sıkışması lazım oda çok zor :) Yani siz en iyisi arkaya koyabilirseniz 5 bisiklet koyun diğer 5 bisikleti de onların üstüne koyarsınız.İple falan bağlar halledersiniz böylece yan tarafta oluşacak boşluğa da 3-4 kişi sığabilir şoförün yanına da 2 kişi arkadaki koltuk da 3 kişi alır.Ama yol uzun pek konforlu bir yolculuk olmaz bisikletlerin yanında gidenler için :)

• Beğen
Tepkiler: ahmet tarık ok
bursa dan katılacak arkadaşların sayısı fena görünmüyor ferhat.otobüs işine sıcak bakabilirsin bence.eskişehirden kalkan otobüs bursadan geçerek oradakileri alabilir...bilet satışı yaparsan benim gibi bu işin altından kalkarsın bence...öyle kamil koç'tan falan bakmana da gerek yok bence.sağda solda yatan bir sürü otobüs var.adam boşta kalmaktansa bunu tercih eder gibime geliyor...

@enver avcı

eskişehir grubu özel otobüs tutmaya karar verirse, ben de eskişehir'e kadar gidip o otobüse dahil olmayı tercih ederim.

(henüz kesinleşmediği için gelişim, ismimi yazdıramıyorum. ama bu fırsatı kaçırmak istemiyorum :) )

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
@enver avcı

Dostum turun ilk zamanı araştırdım o işleri. Eskişehir İstanbul gibi değil herşey tek el olmuş vaziyette fiyat sabit. en hesaplı 403 buldum tanıdık olduğundan, ona da 30 kişi olmak lazım ki fiyat aşağılara gelsin.Arabaya ayrı para yazıyorlar şöförün günlüğüne ayrı para yazıyorlar durum bildiğin gibi değil ben şimdi şöföre yazılan parayı söylesem senin oradaki bilet fiyatın ikiye katlar :)

Liste güncelleyelim.Ayrıca Kamil Koç kampanyayı başlattı.Tam incelemedim ama aynı anda 2 kişi bilet alınca yüzde 50 gibi bir indirim söz konusu gibi.kampanya 4 koltuk ile sınırlı Eskişehirden tur günü için uygun saatli 2 sefer bulunuyor 4+4 sekiz kişi faydalanabiliriz.Bilgilerinize haftasonu kesin bilgiyi alacağım bir daha ki hafta içi biletleri alabiliriz kontenjanı kaçırmamak için.

(18 Mart grubu kurucusu Murat Varol abimiz bu paylaşımı izin almadan yayınladığım için rahatsızlığını belirtmiştir bu yüzden link kaldırılmıştır.....)

İstanbul Ayağı: Enver Avcı-Kudret Kurtcebe (özel araç tuttular bilgi alabilirsiniz)

Eskişehir
1-Ferhat Köse
2-Kader Kerem
3-Onur Şenel
4-Eser Sevinç
5-Mehmet Gürsoylu
6-Ali Osman Kara
7-Abdullah Uluşerbet
8-Uğur Celil Gürkan
9-Ömer Korkmaz
10-Ömercan Dönmez
Bursa
1-Ahmet Tarık Ok
2-Egemen Tunç
3-Ramazan Bozkuş
4-Volkan Aydoğdu
5-Onur Özdemir
6-Feyza Alfatlı
7-Emine Başkır
8-Muhammed Altuntaş
İstanbul
1-Barış Taşkıran
2-Engin Özen
7-Erdal Irmak
8-Haceli Yılmaz
9-Cafer Adıgüzel
11- Eren tublek
13-Altan Alyanak
14-ihsan Vanlı
15-Mustafa Olgun
16-Bahadır Atılgan
İzmir
1-Selahattin Yakalı
2-Oğuzhan Orman
3-Güney Karagöz
4-Engin Atar
5-Sinan Batuk
Ankara
1-Şafak Atilla Akpına
2-Ferhat Öz
Aydın
1-Yusuf Z. Şipal
Konya
2-Cengizhan Bekir Bayram
Çanakkale
1-Yiğit Bahçeli
İzmit
1-Uğur Yılmaz
2-Gonca Tutaysalgır
3-Tanju Çetiner (faceden katılacağını belirtmiş Bulunduğu il net değil Kocaeli Gibi )

Ferhat abi ben kampanyayı inceledim koç şubesiylede görüştüm..Bu kampanyayla 10 mart tarihine kadar bilet alabiliyomuşuz..O yüzden işimize yaramıyo ama daha kampanya çıkar gibi abi..

Bursadan eklenenler var.Tur Eskişehir başladı İstanbul Bursa bizi solladı :)

Bursa için Ahmet Tarık Ok dan bilgi alabilirsiniz.....

Eskişehir
1-Ferhat Köse
2-Kader Kerem
3-Onur Şenel
4-Eser Sevinç
5-Mehmet Gürsoylu
6-Ali Osman Kara
7-Abdullah Uluşerbet
8-Uğur Celil Gürkan
9-Ömer Korkmaz
10-Ömercan Dönmez
Bursa
1-Ahmet Tarık Ok
2-Egemen Tunç
3-Ramazan Bozkuş
4-Volkan Aydoğdu
5-Onur Özdemir
6-Feyza Alfatlı
7-Emine Başkır
8-Muhammed Altuntaş
9-Şehnaz Ok
10-Serdar Menteş
11-Raşid Başdar
İstanbul
1-Barış Taşkıran
2-Engin Özen
7-Erdal Irmak
8-Haceli Yılmaz
9-Cafer Adıgüzel
11- Eren tublek
13-Altan Alyanak
14-ihsan Vanlı
15-Mustafa Olgun
16-Bahadır Atılgan
İzmir
1-Selahattin Yakalı
2-Oğuzhan Orman
3-Güney Karagöz
4-Engin Atar
5-Sinan Batuk
Ankara
1-Şafak Atilla Akpına
2-Ferhat Öz
Aydın
1-Yusuf Z. Şipal
Konya
2-Cengizhan Bekir Bayram
Çanakkale
1-Yiğit Bahçeli
İzmit
1-Uğur Yılmaz
2-Gonca Tutaysalgır

• Beğen
Tepkiler: nihat yildir
Güncelleyelim ve taze bilgi ekleyelim :) karşıya geçme süresi yaklaşık 30 dakikaymış kahvaltıyı feribot üzerinde yapmayı teklif ediyorum. Malzemeleri feribota binmeden dışarıdan alıp bineriz.Çay nasılsa vardır feribotta .Boğaz manzaralı bol rüzgarlı ve martılı bir kahvaltı olur gibime geliyor.Böylece vakit de kazanmış oluruz Eceabata erken geçip İstanbul ekibi gelene kadar karşıda muhabbet ederiz.yeni otogar şehir merkezine bisiklet ile 10 -15 dakika diyorlar bisikletlerin hazırlanmasını da eklersek 07:00 otogarda buluşma saati 07:30 seferi karşıya geçmeye uygun yakalayamaz isek 08:00 seferiyle karşıya geçeriz 08:30 da Eceabatta kahvaltımızı yapmış vaziyette ve tura hazır olarak İstanbul ekibini beklemeye başlarız.

Bursa için Ahmet Tarık Ok dan bilgi alabilirsiniz.....

Eskişehir
1-Ferhat Köse
2-Kader Kerem
3-Onur Şenel
4-Eser Sevinç
5-Mehmet Gürsoylu
6-Ali Osman Kara
7-Abdullah Uluşerbet
8-Uğur Celil Gürkan
9-Ömer Korkmaz
10-Ömercan Dönmez
Bursa
1-Ahmet Tarık Ok
2-Egemen Tunç
3-Ramazan Bozkuş
4-Volkan Aydoğdu
5-Onur Özdemir
6-Feyza Alfatlı
7-Emine Başkır
8-Muhammed Altuntaş
9-Şehnaz Ok
10-Serdar Menteş
11-Raşid Başdar
İstanbul
1-Barış Taşkıran
2-Engin Özen
7-Erdal Irmak
8-Haceli Yılmaz
9-Cafer Adıgüzel
11- Eren tublek
13-Altan Alyanak
14-ihsan Vanlı
15-Mustafa Olgun
16-Bahadır Atılgan
İzmir
1-Selahattin Yakalı
2-Oğuzhan Orman
3-Güney Karagöz
4-Engin Atar
5-Sinan Batuk
Ankara
1-Şafak Atilla Akpına
2-Ferhat Öz
Aydın
1-Yusuf Z. Şipal
Konya
2-Cengizhan Bekir Bayram
Çanakkale
1-Yiğit Bahçeli
İzmit
1-Uğur Yılmaz
2-Gonca Tutaysalgır
3-Tanju Çetiner

Ferhat Bey!

Etkinliğinize katılamıyorum ama bir Çanakkale'li ve oraları az çok bilen birisi olarak size katkı yapmak istiyorum.
Conkbayırı, 54. Alay şehitliği, Arıburnı yarları, Kocaçimentepe'yi muhakkak görün. Çizdiğiniz rotada buralar gözükmüyor.
Koçaçimentepe yarımadaya en hakim tepe olup Conkbayırı'nın bir km kadar kuzeyinde yer alır. Zira buralarda olan savaşların tek amacı bu tepeyi ele geçirip tüm yarımadadaki hareketleri izlemektir. Kocaçimentepe'ye iki şekilde ulaşırsınız. Birincisi; Bigalı Köyü'nden Büyük ve Küçük Anafarta Köylerine giderken sol tarafta eskiden asfalt olan ama şimdi asfaltı bozulmuş olup stabilize yola dönüşen ve sadece yazları yangın araçlarının yangın gözetleme kulesine(Kocaçimentepe'de yer almakta) çıktıkları bir yol var. Buradan çıkabilirsiniz. Bununla ilgili yöre halkından da bilgi alabilirsiniz. Yalnız bu yolu tercih ederseniz Büyük ve Kçük Anafartalar Köylerini görüp tekrar geri dönerek bu yoldan Kocaçimentepeye ulaşırsınız. Burada şu anda kullanılan yangın gözetleme kulesi var. Hava da şansınıza açık ve puslu olmazsa oradan hem güzel fotoğraf kareleri yakalar hem de tüm yarımadayı görme imkanına sahip olusunuz. Zaten buradan baktığınız hemen güneyinizde Atatürk'ün Conkbayırı'ndaki heykeli ile dalgalanan Türk Bayrağını göreceksiniz ve beş dakika içersinde buraya ulaşırsınız. Buradan da iniş aşağı sağlı sollu savaş cephelerini gezersiniz. Gezilecek yerle bittikten sonra Kabatepeye doğru inip sağa dönüp sahili takip ederek Anzakların çıkartma yaptığı koyu görürsünüz. Sonrasında tekrar geri dönüp Kabatepe Müzesini gezersiniz. Buraya gidip gelmeniz çok fazla bir zamanınızı almaz.
İkinci yol ise; Büyük ve Küçük Anafartalar Köylerinden sahile inip Anzak Koyuna ulaşır ve Kabatepeden Conkbayırına tırmanarak gezer ve Conkbayırı'na ulaşır, Conkbayırının bir km kadar kuzeyinde yer alan Kocaçimentepe'ye ulaşırsınız. Birinci yolu tercih etmenizi öneririm. Sadece Büyük ve Küçük Anafartalar köylerine gidip tekrar geri dönmeniz sizin için biraz sıkıcı olabilir. Ancak gerek buradan Kocaçimentepeye tırmanırken sağlı sollu görsel bir şölen izleme, gerek Kocaçimentepe'den sonra Conkbayırı, Arıburnu, 54. Alay şehitliği ve bir çok yeri yokuş aşağı inerek büyük bir keyifle gezersiniz. İkinci yolda buraları tırmanarak gezmek zorunda kalırsınız.
Burayı görmenizi istememdeki ısrarımın nedeni; biz bisikletçilerin en büyük farkı kimsenin gitmediği ve görmediği yerlere gitmektir.

@Sadi BENDEŞ
Sadi bey ilginize ve bilgilerinize teşekkür ederim.Yazdıklarınızı dikkate alacağım fırsat bulursak muhakkak gideriz diye düşünüyorum.Sizde kabul edersiniz ki zaman kısıtlı her yere ulaşmak zor olacak şu an 50 kişiyiz 50 kişi sadece su molası vermek bile 15 dakika sürer bisiklet turlarından bunu biliyorum.Elimden geldiğince gruba en hızlı ve en emniyetli şekilde yapabileceğimiz maksimum kilometreyi yaptırmak .Bazı durumları yazmak yeterli olmuyor yolda çıkacak ortaya .Bu nedenle yazdığınız noktayı not alıyorum herşey yolunda giderse muhakkak ziyaret ederiz.tekrar teşekkürler....

Abi kahvaltı planı bence de çok güzel..Deniz manzarası ve martılar eşliğinde çok güzel olur:) Hemde dediğin gibi zamandan tasarruf etmiş oluruz...Arkadaşlarında itiraz edeceğini sanmıyorum herkesin hoşuna gider bence :) Bol muhabbetli güzel bi tur olcak gibi :)

• Beğen
Geri