18 Mart Çanakkale Bİsİklet Turu

amistatde

Üye
Kayıt
24 Aralık 2006
Mesaj
62
Tepki
27
Şehir
adana
merhaba pedal dostları 18 mart kurtuluş törenlerinde aziz şehitlerimizn ruhlarına fatiha okumak hemde oradaki havayı solumak için 8 mart 2011de adanadan çanakkaleye bisikletle gitmek için hazırlıklara başladım adana çanakkale arası toplam 1101 km tur süresi tahminen 8 gün katılmak isteyenler için tel no 05318965592 desteklernizi bekliyorum
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@amistatde

Selam dostum. Gerçekten büyük ve güzel bir proje. Vaktimin olması ve uzun soluklu turlara katılmayı çok isterim, ama yok. Yalnız sana bir alternatif fikir versem...

Gerek devlet erkânı, gerek kamuoyu Çanakkale Savaşını 18 Mart tarihinden ibaret sayar, törenler düzenlenir, konuşmalar yapılır, bir mini gövde gösterisi oluşur. Halbuki 18 Mart 1915 te düşman donanmasına karşı büyük bir savunma verilmiş, DONANMA bozguna uğrayıp çekilmiştir. Bu olay bir zafer olmakla birlikte resmin tamamı değildir, sadece fitili ateşlemiştir. Gemiler dönüp gittiler, bir ay sonra yani 25 Nisan 1915 te onbinlerce askerleriyle ORDU olarak geri döndüler. Tarihteki en büyük 2. askeri çıkarma harekâtına giriştiler ve malesef başarılı oldular, kıyıda tutundular. Onları geri atmak, denize dökmek mümkün olmadı. Onbinlerce şehidimizi esas bu tarihten itibaren 8 ay süren kara savaşında verdik. 18 Mart sembol bir tarihtir, ilgili bütün öğrenci gezileri, programlar, bisiklet turları da bu tarihte düzenlenir. 25 Nisan da onlar için sembol bir tarih. Dünyanın öbür ucundan (avustralya) gelip 5-6 kuşak önceki dedelerini ziyaret ediyorlar. Şafak ayini düzenliyorlar, bayrak çekip gösteri yapıyorlar. Geceleri de İngiliz abilerine özenip Çanakkale caddelerini ayyaş serseri holigan mekânına çeviriyorlar.
Demem o ki bu tarihte onların karşısına bir karşı duruş - en azından görüntü olarak çıkarmak lazım. 25 Nisan'ın kutlanacak veya anılacak bir tarafı yok, ancak onlar kendi mezarlarını kalabalıklarla dolaşırken karşılarında kendilerinden daha kalabalık bir güruh bulmalılar, kendi şehitlerini yadeden, dua okuyan nitelikli, şuurlu bir güruh.

Özellikle senin projen için söylemiyorum. İnşallah istediğin gibi destek bulur, en güzel şekilde yaparsın. Benim parmak bastığım nokta bazı klişeleri yıkıp farklı şeyler düşündürebilmek.

Sağlıcakla kal.
 

Hasip Çehre

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ağustos 2010
Mesaj
1.621
Tepki
1.611
Şehir
istanbul
Kolay gelsin şimdiden yalnız tam törenlerin olduğu tarihte orada olursanız çok zorluk çekersiniz çok fazla kalabalık oluyor hatta bazen Devlet erkanının olduğu yerlere giremeyebiliyorsunuz...
Sizi şimdiden tebrik eder başarılar dilerim...
 
  • Beğen
Tepkiler: amistatde

Aziz Özkan

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Mart 2010
Mesaj
793
Tepki
474
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Corratec
@amistatde

Öncelikle böyle güzel bir amacınız oldugu için sizi kutlarım. Umarım bu turunuzu kazasız belasız gerçekleştirirsiniz.

Ancak 18 Mart kutlamalarında gerek bisikletle gerek bisikletsiz bulunmuş bir insan olarak size tavsiyem Gelibolu Yarımadasına 18 Mart tarihinde geçmeyin. Çünkü o günde çok büyük bir kalabalık dolaşıyor oluyor. Ve yolda bisikletle ilerlemek bazen eziyete dönüşebiliyor.

Özellikle Yarımadanın Conkbayırı bölgesindeki tek yol malesef tek şeritli. 14km uzunlugundaki bu yolda yanınızdan oldukça rahatsız edici şekilde tur otobusleri geçecek. Diğer bölgeler yani Kilitbahir, Alçıtepe, Seddülbahir gibi yerlere giden yollar 2 şeritli ancak yinede oldukça dar.

son olarak diyeceğim bence turunuzun Çanakkale ayağını 19 ya da 20 Mart tarihlerine denk getirmeniz. Hemde kalabalıgın azalması ile oradaki manevi havayı daha iyi hissedeceginizi düşünüyorum..

tabi yinede siz bilirsiniz..

saygılar
 

KerimBulut

Daimi Üye
Kayıt
1 Haziran 2010
Mesaj
213
Tepki
29
Şehir
İstanbul
Şimdiye kadarki en büyük hayalim desem güzel olur. Katılmayı çok istiyorum.
 

Özgür_Aksoy

Daimi Üye
Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
327
Tepki
377
Şehir
İstanbul
@mtsemiz

pardon ama 25 nisanda kendi atalarının mezarlarını ziyaret etmeye dünyanın bir ucundan gelen insanlardan alıp veremediğiniz nedir? karşı duruştan kastınızı anlayamadım, elinize sopaları alıp insanların karşılarına mı dikileceksiniz?
 

Ali Emrah AYYILDIZ

Aktif Üye
Kayıt
24 Temmuz 2010
Mesaj
152
Tepki
93
Şehir
İstanbul
Arkadaş bence çok açık ve güzel şekilde anlatmış.
Benim anladığım düşman askerlerinin kaç kuşak torunları kaç km öteden çok kalabalık geliyor,biz burnumuzun dibine onlar kadar kalabalık gitmiyoruz bence.
bizimde ne kadar değer verdiğimizi göstermemiz gerek.

@Özgür_Aksoy
 

Hakan Eşme

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2008
Mesaj
1.725
Tepki
5.778
Yaş
58
Şehir
Keşan
İsim
Hakan EŞME
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Geotech
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Güzel bir proje, yolunuz açık olsun.
Yalnız Gelibolu Yarımadasına girilmesi en zor olan iki gün vardır. Biri 18 Mart, diğeri de 25 Nisan. Bu iki günde orası bürokratik ve de kitlesel kalabalığa maruz kalır. Pedal çevirecek yol bulamazsınız. Her yer kapalı, yollar dar ve otobüslerin işgali altındadır. Bir gün sonrası herşey normale döner. Bürokrasi ve kalabalık gider. Siz oranın gerçek havasını soluklarsınız.
Tekrar yolunuz açık olsun...
 
  • Beğen
Tepkiler: cihan aksoy

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Hayır yanlış anladınız, benim kastım şu:

Oraya 5-6 sefer gittim, aşağı yukarı her yaz 2-3 günlüğüne uğruyorum. Yer yer kalabalıklar oluyor, bunlar hep diğer şehirlerden otobüslerle organize turlarla gelen öğrenci grupları, gezi gruplar. Bunların dışında münferit giden ya da birkaç kişi toplanıp giden yok denecek kadar az. Ne bileyim sürekliliği olacak bisiklet turları düzenlense - sadece Çanakkale için demiyorum - Türkiye genelinde gezmeye görmeye değer her yer için, hem bisiklet kullanımı özendirilmiş olur, hem dışa karşı, "bakın iç turizm sporla birleşmiş, Türkler yiyip içip TV karşısında göbek büyüten bir millet değil, milli, ananevi değerlerine de sahip çıkıyorlar" mesajı aşılanmış olur. Bir sene içinde 4-5 defa 100-150 kişi topluca İstanbul-Ankara-Karadeniz-Akdeniz veya başka yerlerden toplaşıp Çanakkale'ye kadar pedal bassa bu medyada yer bulabilir, acz içindeki belediye başkanlarımızın dikkatini celbedip bisiklet yolları hakkında düşündürtebilir diye içten içe düşünmekteyim.

Sadece Çankkale ile sınırlı kalmaması adına sevindirici gelişmeler var, geçende burada Sarıkamış şehitlerimizi anma turu duyurusu yapıldı, İstanbuldan Sarıkamışa pedal basıyorlar aman yarabbi. Bu olay keşke bu forumla sınırlı kalmasa, medyada yer bulsa, tek seferle sınırlı kalmasa. Bu yolla, dışardan bakan ortalama vatandaşlarımız bu olaylara, "manyak çocuklar neler yapıyorlar yaa, çılgın gençlik vs vs" şeklinde bakmak yerine, "hmmm deek ki yapılabiliyormuş, ya bisiklet aslında fena fikir değil, ufaktan ufaktan ben de mi başlasam?" gibi bir fikir aşılanabilir mi derdindeyim. Çünkü açıkçası benim bisiklete başlamama sebep, internette başka bir şey araştırırken karşılaştığım bir İstanbul-Gelibolu-Biga gezisini okumak idi, rahmetli Süleyman Şatır abinin de içinde bulunduğu bir gezi.

Karşı duruştan kastım, evet, en az 20 bin kilometre tepip gelen birkaçyüz kişi kadar bir kalabalık neden 300-500-1000 km mesafelerden gidemiyor. Yani sopa-taş gibi birşeyden hiç bahsetmemiştim ama demek ki sizin aklınıza hemen o gelmiş. Ben diyorum ki "bu çıplak tepeler sahipsiz değil, koruma altında milli park olduğu için, şehitlere saygı için böyle sessiz, sakin. Ama ziyaretçisi her daim çok, biziz buraların sahibi. Hemen burnumuzun dibine kadar sokulmuş Yunan değil." Adamlar dünyanın öbür ucundan gide gele mezarlıklarının yanına ayin yapmak için tribünler inşa ettirdiler, mezarlıklarına baksanız hepsi çiçek gibi tertemiz, bakımlı, bahçevanları İngiliz hükümeti tarafından çalıştırılıyor, ve en son birkaç sene önce bu bölgenin dönüşümlü olarak Türk-Yeni Zelanda-Avustralya hükümetleri tarafından DÖNÜŞÜMLÜ yönetilmesini teklif etmeye vardırdılar işi.
 

yb123

Üye
Kayıt
22 Kasım 2010
Mesaj
56
Tepki
32
Şehir
Çanakkale
Bisiklet
Sedona
eğer Şehitlik Gezisini 19 ya da 20 martta yaparsanız geziye Çanakkale'den katılabilirim.
 

amistatde

Üye
Kayıt
24 Aralık 2006
Mesaj
62
Tepki
27
Şehir
adana
@ker-bul

tabiki katılabilirsin uzun yol tecrüben varmı daha önce uzun turlara katıldınmı nerden katılacaksın
 

amistatde

Üye
Kayıt
24 Aralık 2006
Mesaj
62
Tepki
27
Şehir
adana
@Yiğitbahçeli

tamam şehitlik gezisini 19 martta yapmaya karar verdim katılabilirsin