Scudo Sports

17.sefer kartepe-performansına güvenenler için.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@mehmetsunu

güray dostum ile kırkpınara dalın ben çıktım,gelince bakarım ,tereyağ bitti yahu,8 km pedal ,sonra itimattan tereyağ,bide çamlıcaya bakarım

@Güray Görkem

yeni sezonun yeni türküsü

kandirik yapayım seni ,
bıçkıdereye götüreyim seni,
tozu dumana katalım
yiyelim bıçkıderenin eğimini

:acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::komik::komik::komik::komik:

@mehmetsunu

mehmet dostum, aklıma üzücü bir olay geldi,yüksek tansiyonu olan ve ilaç kullanan bir dostum fenalaşarak tuvalette düşüyor, düşerken kafayı lavobaya vuruyor ve beyin kanamasından ölüyor,44 yaşında bisiklet onu öldürdümü diyeceğiz hayır,kendi hatası,dönüşte hırs yapıyor,(grubu yakalamak için )sahilde 40 deredece tempoya geçiyor ve birden fenalaşıyor,
ölümü sonrası bir arkadaş merhumu hem eleştirdi hemde başsağlığı diledi,şimdi eleştirdi diye adamın kafasına taşmı atacağız,
benim bu pazar 57.8 km non stop'da kalp sıkışması asla olmaz ,nedeni 40 km non stop sonrası bile eğimde benim kalp yavaş atıyor ,
ilginç ,doğuştan şanslıyız.......

@Kudret Kurthikâyeyi biliyorum kudret abi babast: 1918657, member: 18086

Kudret abi baba bu hikayeyi senden okumuştum. Sana iyi bir haber vereyimo zaman. Sen isporcu olmuşsun. Sprinterlerin (100 metreci vs) kalp aatışları yarış esnasında sanılanın aksine yavaştır. Hadi iyisin.

• Beğen
Tepkiler: Güray Görkem
@mehmetsunu

altta trek karbon yol vardı,50-34 arka 11-28 idi,12'inci kartepe turu idi,99 km çok iyi gittim ama ne hikmet ise 3'üncü km eğimde duvara tosladım 8 kilo oldu 8 ton,34 -28 'i çekemedim ,moral bozuldu tabi,geriye döndüm ,topçulardan sıkı bastım,eğimlerde,bu eğimler ciklet eğimleri tabi,7-8 kartepe 17 eğim.bostancıya son 5 km kala atağa geçtim ,o gün 200 'km 'ye patladı tur

43 km non stop sonra beni zorlayacak güzergah aşağıda ,inişli çıkışlı,
göçbeyli-bıçkıdere

(link)

bu pazar non stop pedal basacak kimseyi bulamadığımdan ,etaba tek tabanca kurşun sıkacağım ,kurşunlar eğimleri delik deşik edecek,
57.8 km non stop,

bostancı-bıçkıdere,

eğimlerin analizleri,

1- formulaya doğru eğimler
2- göçbeyliye gelirken tırmanış
3- göçbeyliden sonra bıçkıdereye doğru eğimler,
taşdelen su dolum tesisine gelmeden eğimler,
4- taşdelen su dolum tesisinin yanıbaşından sıkı tırmanış

07.30 erenköy çıkış
tahmini varış bıçkıdere
11.00 en geç 11.15

dönüş
serbest sürüş,

bıçkıdere-göçbeyli,,
trafik yoğunluğunu hesaba katarak ,
viaporttan-aydos cami-uğur mumcudan kayışdağı caddeden erenköy viaport,

non stop güzergah,

57.8 km

(link)

Kudret abi bıçkıdere beni patlatır. 80 km de tükeniyorum. 2 ay bisikletsizlik kötü oldu. Anca Mayıs'ta motor açılır. Bıçkıdere için 40 fırın ekmek yemem lazım.

güncelleme

57.8 km non stop
7 şubat pazar

katılım koşulları

1- kask
2- iç lastik-pompa
3-herhangi bir hastalığı olan kabul edilmeyecektir
4-daha önce 50 km pedal kesmeden gidenler tercih olunur
5- 18 yaş altı kabul edilmeyecektir

etap gidiş 57.8 km
bostancı-bıçkıdere

(link)

strava kayıt olmayacaktır,resim çekme prosedürü başlangıç ve finalde olacağından iki resim çekilerek topiğe koyulup koyulmamasının takdirini esasında sizlere bırakıyorum ,
bu resim çekme olayını biraz deşelim,non stop sürüşlerde önemli olan resim çekmek değildir,idmanlarda resim ön plan olmamalı,gezi anlayışında ve tur anlayışında resim çekmek mantıklı,

bisiklet foruma 10 ocak 2009 senesinde kayıt oldum,düzenlediğim bir çok turda gezi amaçlı olanda var idi,ama iş performansa gelince renk değişiverdi

dudullu-göçbeyli etapta çalışmalar yapıldı (50 km )burada kurallar netti,lastiği patlayan anında kendi değiştirecek idi,
eski rekor eski hibrit ile 50 km 'de 2 saat 5 dakikadır (44-32-22 ayna kol arka 11-34)pedal kesmeden gidilmiştir
dudullu-teke 58 km 'de pedal kesmeden 3 saat 47 dakikada gidilmiştir,
bu çalışmalar boşa yapılmamıştır,semeresini 218 km 'de görmüşümdür

bu anlayışta bu çizgide devam etmek gerekir,bisiklet sporu pek hafife alınmıyor,beslenme çok önemlidir,sigara alışkanlığı artı içki alışkanlığı adamı yere serer.kalp ameliyatı olanların,çok dikkat etmesi gerekecek,yaş ilerledikçe uzun mesafelerde bulunmanın ciddiye alınması gerekir,
hele hele 3 saat 45 dakika makarada yüksek tansiyonu olanlar,herhangi bir hastalıktan ilaca bağlı olanlar için risk faktörü oluşturabilir,

gıant yola geçince,mtb kadrosundan farkı gördüm,mtb 'ye 700x32'de takılsa yol gibi asla olamaz,yol rüzgarı yarar,mtb kadrosu ise uzunlarda rüzgarı yaramaz aksine sele üstündekini bitirir.
bu nedenle uzun etapların rajonu yoldur.

sevinerek müjdelerimki,velocity216 ekibi ile tanıştım,hepsi birbirinden değerli insanlar,bu takımın bisiklet forumda var olması beni çok sevindirdi,
performansı gayet iyi disiplinli bir ekip buradan evren dostumu ve ekibi bir kez daha kutluyorum,
önemli olan forumda daha çok performans takımların var olmasıdır,

dudullu-bıçkıderede son 33 km non stopta ,yol ile derecem 1 saat 31 dakika ile noktalanmıştır,
artık şile etaptan çekiliyorum yani dudullu çıkıştan ,bundan sonra etap bostancı-bıçkıdere 57.8 km non stop olacaktır, bu seriler devam edecektir
dönüş aynı olacaktır,

bisiklet forumda daha bir çok kartepe etabı açacağımdan emin olabilirsiniz,önemli olan zora hazırlanmaktır,zoru yenmektir,zoru yenmenin tekniğini bilmektir,sahada uzunlarda bisiklet kullanmak teknik gerektirir.trafikte sürücü kollayacaksınız, sazan balığı yakalar gibi direksiyon başında uyuklayan çaylakları avlamak için uyanık pür dikkat olacaksınız,arkadan gelen sesi çok iyi duyacaksınız,kulaklıkla gümbür gümbür müzik dinleyen arkadan gelen aracı duyamaz,

satmasaydin adada binerdin kudret abi

@demir ugur

selam demir ,
600 kağıda kadroyu sattım ,sağlık olsun ,ada işi marta kalıyor,bizim miras 22 şubatta belli oluyor,nisana kaldı elektrik kesilmesi,
dert yahu bu kentsel dönüşüm,huzur kalmadı,ama sonuçta büro sahibi olacağız

ben abbas bu pazar 57.8 km non stop yapacağım,07.30 erenköy çıkış,
demir işin yoksa gel rotaya yabancı değilsin,şubatta tekrarlar devam edecek,şubatta ct günleri hava fena değil , 15 günde bir etapta olacağım.

http://icons.wxug.com/graphics/conds/iphone/50/rain.png Cuma
Yağmur. Yüksek: 46° F. / 8° C.
http://icons.wxug.com/graphics/conds/iphone/50/rain.png Cuma Gecesi
Yağmur. Düşük: 38° F. / 3° C.
http://icons.wxug.com/graphics/conds/iphone/50/chancerain.png Cumartesi
Yağmur Olasılığı. Yüksek: 44° F. / 7° C.
http://icons.wxug.com/graphics/conds/iphone/50/cloudy.png Cumartesi Gecesi
Kapalı. Düşük: 38° F. / 3° C.
http://icons.wxug.com/graphics/conds/iphone/50/clear.png Pazar
Açık. Yüksek: 46° F. / 8° C.etabın son 12 km 'si devreden çıktı,45 km non stop ,bu pazar tek başıma alacağım sonuçları yazacağım,son 12 km 'de 13 eğim inişleri olduğundan bir kaza olayında sıkıntı yaşayacağımdan göçbeyli final olacak ,2 gün boyunca yağış olacağından pazar yerler kurumayacaktır

45 km non stop etap

(link)

selam abicim bu hafta pazar iptalim gecen pazar siledeydik bu pazar yani 7 subatda calisiyorum ihsallah sonrakilere katilirum abi kartepeye gitmeden bi cikalim senle guzel guzel

@demir ugur

zati üst üste olmaz demir,,,
yalnız olur ha kartepede, ekibin idmanına denk gelir ise ,ya da 1 hafta sonrasına ,yorgun argın 218 km zor olur senin için,
demir ,bu kartepe turunda yemek molası yapmayacağım, böylelikle 1 saat kazancım olacak

@Kudret Kurtcebe

fazla yükleniyorsun gibi geliyor bana. Biliyorsun bisiklet çok ama kudret babanın benzeri yok.

• Beğen
Tepkiler: demir ugur
@mehmetsunu

57.8 km non stopta açıkça 45 'inci km 'den sonra gelen eğimler ile yıllarca arkadaşım :komik: ama galba yukarısıda beni kolluyor ,iki gün yağış var,yerler kesin ıslak olacak ve çamurlu,işin en kolayı bostancı-göçbeyli ,45 km ,non stop ,4 adet eğim, resmen hikaye,esas olay son 12 km'de ,13 eğim inişler var bi o kadar çıkış, fakat önce 45 'i bi non stop yapalım sonrası 15 gün sonra ,

:islik::islik::islik::islik::islik::harika::harika::harika::harika::harika:

@Güray Görkem

80 km 'de tükenmemek için
ne yapmalı ,güray meslektaş dostum (olabilir farklı bulvardayız, sen tiyatoracı :komik:ben çalgıcı:komik:)

ahhhhhhh
bi cigarayı bıraksan,,,,
sonaaaaaaa,
yavaş yavaş senle bostancı-kaynarca düz yol idmanı yapsak ,molasız ,yavaş yavaş km 'ler çoğalsa sonra formula, derken ,aganda, göçbeylide bulmuşuz kendimizi...:komik::komik::komik::komik:

@mehmetsunu

kayseriye selam olsun,
mehmet dostum sana biraz sitem yapayım (haşa sana değil genel )
şimdi bizim istanbulda bostancı-kaynarca düz sahil yolu vardır ,ne hikmetse güzel günlerde hurra 100 adet yol bisikletçisi dökülür yollara,
çok azı göçbeyliden şileye çıkar ,100 bisikletli açıkça görmedim o güzergahta ,demekki çoğunluk öyle sıkıntıya felan gelmiyor,
bizler aynen istanbulun marjinalleri oluyoruz ,bizler derken uzun yol bisikletçileri,2008 'den beri ne şile yollarında ne bıçkıderede ,oruçoğlunda darlıkta teke köyde 100 yol bisikletçisi görmedim,halbuki buralarda oksijen var,
marjinal olmanında kuralı var,bu etaplardan asla vazgeçmemek,marjinallik budur,heybeli bana yetmez ,afakanlar basar,aynen dalacağım bostancı-bıçkıdere -bostancı etabına 115 km ,
marjinalliğin bir diğer ölçüsüde senede en az iki adet 200 km yapacaksın,200 km devirmekten asla vazgeçmeyeceksin ,

başka bir siteme geçeyim,,,,,,,
yokmu bu ülkede amatör performans sürücüsü,bu işi kendine hobi edinmiş,bu ülkede insanların hobileri yokmu,hobi nedir,insanın yaşamı boyunca kendisine dönen terapisidir,para ile asla ölçülmez,
gençlerin elinde 2500 liralık cep telefonun hobisi olurmu,cep telefonu ile spor olurmu,
ya da maçları takip etmek hobimidir, ne yapar yahu şu istanbul halkı,kaçta kaçının hobisi var ,ona gerçekten sağlık olarak dönen,
face 'de milyonlar var burda niye yok,,,
lagarda lugara ,kendi duvarlarında yazı yazarak kendilerini rahatlatıyorlar ,benim duvarım yok,sadece resim var sele üstünde bol bol,face'e giren beni öyle görür,gerçi hesabı kapattım ,
insanların birbirlerini klavye aracı ile değil, doğal olan, yüz yüze konuşması ,bana mektup geldiğinde çok sevinirdim ve kartpostal,o yazılar bir dost tarafından elle yazılmış yazılar idi,

gelsin pazar dökeyim kurtları,mehmet kanki dost ,biliyorsun aytekin evlendi,bisikleti satışa çıkardı, son haberler geldi yola devam ben adamımı bilirim asla düşmeyecek seleden

https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/12644637_10208442198472874_1649091712454918674_n.jpg?oh=b0560f92b566bc175656ddfdc4504431&oe=572B9DAD

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri