Scudo Sports

" 17 Ocak " Pazar Kartepe Rampa.....Ekşııın (:

sapanca hava tahmin raporu- şimdilik -saat 06.48 itibariyle

, Jan 10

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/52x40/07.gif
Cloudy. Winds from the WNW at 9 km/h.
Realfeel®: 8 °C
High: 9 °C

gece

, Jan 10

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/52x40/38.gif
Areas of low clouds. Winds from the NNW at 6 km/h.
Realfeel®: 5 °C
Low: 4 °C

http://img94.imageshack.us/img94/7758/adszeva.jpg

kırmızı çizgi otele olan yoldur (kırmızı çizginin tamamı asfalttır) toplam 18 km
bu yol grayder tarafından açık tutulur
sarı çizgi ise 7km lik zirveye bizi ulaştıran yoldur 7 km dir yer yer stabilize- zirveye doğru toprak kaya karışımı offroad yoldur
kuzu yaylasının girişi ise sarı çizgi ile kırmızı çizginin keşiştiği yerdir
burada herkesin toplanması sağlanacaktır
7 km lik offroad yolda yol üzerindeki karın yüksekliği bize süpriz yapabilir önemle duyurulur

kuzu yaylasından zirveyi zorlamaca :cheer: :winkenlux

1- mert arsan -sports-man;) :boese157:
2- -apaçi kudu;) :boese157:
3- cem ateş;) :boese157:
4- karatascaner;) :boese157:
5-uğur sınavları ayarlayabilirse:) :boese157:
6-kaşif;) :boese157:
7-ferruh;) :boese157:
8-cagan -inşallah gelecek:dua: :boese157:
9-bumerang-nöbet yoksa gelecek:in: :boese157:
10-orion;) :boese157:
11- özgür deveci aksilik olmazsa:) :boese157:
12-ocuss;) :boese157:
13-onur ;) :boese157:
14 -kertman :boese157:
15-şeko babo:boese157:
16-fatih 71 :boese157:
17-yener :boese157:
18-soner :boese157:
19-bazooka :boese157:
20-kerem :boese157:
21-Daha var amaa bellii diiiil:D :boese157:

gidiş

Tren Kodu - Adı: 11410-DOĞU EKSPRESİ
Biniş İstasyonu Kodu, Adı ve Biniş Saati: 1560-HAYDARPAŞA-07:05
Varış İstasyonu Kodu, Adı ve Varış Saati: 1512-ARIFIYE-09:22

evet saatler değişmiştir herkes saat 06.45 de haydarpaşada olmalı
tuzladan yada pendik veya bostancıdan binmek isteyenler doğu ekspresinin 07.05 trenini yakalamaları gerekir

toplam gidiş ve dönüş
giderken doğu ile gidileceğinden bisiklet 5 ytl
tam bilet 4.5
dönüşte adapazarı ekspresinde tam bilet 7 ytl
bisiklet 5 ytl
genel toplam 21.5 ytl

toplam km
arifiyeden 20 km sonra maşukiye 21 km rampa tırmanış 21 iniş artı birde 1 km mesafe büyük derbent tren istasyonuna
toplam 63 km ye patlayacak

Scudo
kudret abi,bizim okadar erken çıkmamız lazımki murat abiyle :) saat 3de uyanıp eşyaları hazırlayıp bisiklet derken,saat 5de istasyona gitmek gerekli.7:05 doğu treni gebze tren istasyonundan geçiyorsa,oradan binip,doğu expresinin durağında sizle buluşsak daha iyi olmazmı.murat abi gelsin,onunda görüşlerini dinleyelim.

Merhabalar,
Güzel ve sıkı bir aktivite. katılamayacağıma üzüldüm.
Güzel olduğu kadar ciddiye alınması ve maximum tedbirden sakınılmaması gereken bir iş. Amacım kişileri korkutmak değil sadece bazı küçük önlemlerin genç bir hayatın solmasını engelleyebileceğini belirtmek.
Geçen yıl hatırlarsanız Uludağ da otellere birkaç km mesafede genç bir snowboardcu kaybolup hayatını kaybetti. Tanımadığım o kişi için o kadar kahroldum ki. Çünki yok yere oldu. Cebinde 50 gr lık bir malzeme ve 5 dk lık bilgi ile belki de hayatta olurdu.

Kayak-bord yaparken, doğada kış aktiviteleri yaparken bazı küçük ama hayati bilgileri bilmek gerek.
Hatta aktivitenin şekline göre katılımcıların uygunluğu ve tecrübeleri gözden geçirilmesi yararlı. Bu tür şeylerde alınma gücenme olmaz.

Önerilerim;
1- Her kişi ekipten kopabilecek yani kaybolabilecek ve kendi başına geceyi arazide geçirebilecek şekilde düşünmeli kendini.
2- Tek başına veya 1-2 kişi kaybolduklarında neler yapmalı neler yapmamalı konusunda biraz bilgili olunması gerekir.
3- Başına böyle birşey geldiğinde en önemli şeyin fiziksel kondisyon değil psikolojik kondisyon olduğunu bilmeli, acil durumda fiziksel kondisyon 2. sıradadır. Psikolojisini koruyamayan kişi fiziksel kondisyonunu ve teknik donanımını iyi kullanamaz.
4- Ekip sadece nette değil olası ise aktivite öncesibir yerde toplanıp sohbet şeklinde bilgilendirme, malzeme bilgisi vs yapılması yararlı, böylece kişiler kendilerini taratarken sadece bisiklet tecrübelerini değil bir kısmı gece kışın doğaya çıktıklarını tartarlar.
5- Böyle bir ekipte herkez "hipotermi" nin ne olduğunu, bir arkadaş hipotermi başlangıcı olmuşsa doğada ne yapılması ne yapılmaması gerektiğini bilmeli.
Hipotermi başlangıcında müdahale edilmezse geri dönüşün olmadığını bilmeli.
6- Kış dağ aktivitelerinde hatta otellerin gölgesinde kayak yaparken bile cebimizde "aluminyum hayat battaniyesi" taşıyoruz. Bu 50-60gr civarında sigara paketinden daha küçük pakette, katlanmış aluminyum folyodur.
fiyatı yaklaşık 10 TL civarı. Dağda kar üzerinde hayatta kalarak geceleme durumu oluşursa bu folyo açılır ve vucut dıştan sarılır. Tek kullanımlıktır tekrar katlanıp paket yapılamaz.
7- Bu folyodadan daha konforlusu ve sürekli kullanılabilen diğer seçenek tek veya çift kişilik "bivak torbası" dır. içi reflekte boyanmış impertex torbadır.
8- Her iki malzeme kesinlikle yatarak uyuyuyarak kullanılmaz. (bivak torbasında hava şartlarına, bulununan yükseklik gibi şartlara bağlı temkinli uyunabilir)
9- Vucuda ilk katman olarak penye türü giymek uygun değil, termal içlikler baya ucuzladı. Kaliteli olanları vucut ısısı ile kuruyor
10- Yedek çamaşır ve özellikle çorap önemli. Karda normal pamuk çoraptan kaçının, yün veya kayak çorapları yedekli olarak alın.
11- Ayakkabı aktiviteye uygun olmalı. Şayet naylon galoş kullanacaksanız sürekli takmayıp sulu yerlerden geçerken takıp hemen çıkarmak gerek. Ayağı daha fazla terletir ter demek üşümek demek. Asıl uygun olanı kar tozluğu takmak.
12- Cep telefonlarının şarjının uzun sürmesi için soğuktan koruyun, gerekirse koltuk altında tutun, en azından ara ara.
13- Farklı ceplerde uygun atışmalık yiyecekler.

Bunlar bu aktiviteye göre ilk anda aklıma gelenler, bunlar uzar gider..Her başlık, bir giyim, bir yiyecek bile ayrı bir uzun konu.
Önemli böyle güzel aktivitelerin yine gülerek bitmesi, sonrakinin özlenmesi..

Bisiklet ile bu gibi kış ve doğa aktiviteleri hep olacak ve olmalı, bu yüzden bir universite nin dağcılık koluna rica edilse sanırım ilgilenen forum üyeleri için karşılıksız pratik bilgiler sohbeti düzenlerler ve kullanılan mazeme giysi tanıtımı yaparlar.
Bu konuda menuzu olduğum Yıldız Teknik in dağcılık klübü oldukça iyi ve yardımseverdir.

Hepinize güzel zevkli ve güvenli bir aktivite dilerim..

@Onur Kahraman

dostum
saat 07.05 i yakalamanız gerekli aksi takdir de diğer tren saat 09.30 da bu da bizim çok geç kalmamız ve riske girmemiz demektir
saat 07.05 doğu treni gebze de durmakta sizi gebzeden alacağız ben yük vagonunda olacağım yük vagonu hemen katarın arkasındadır gebzeden bineceksiniz yük vagonunda buluşacağız meraklanmayın

dostum can bu benim 7 .turum kartepeye
şöyle diyebilirim 10 mayısta 1300 rakıma çıkıldı zirvede kar vardı ve gidilemedi
5 temmuzda zirveye çıkıldı 21 km rampa bisikletle çıkıldı sadece bardaktan boşarnırcasına yağmur yedik
2 ağustosda gene yağmurlu bir havada zirve 1640 a bisikletle çıkıldı
30 ağustosda bostancıdan kartepe gidildi ve zirveye çıkıldı 138 km
26 eylülde bir daha zirveye çıkıldı ve son olarak 14 kasımda gidildi ve şimdi iş hepsinden zor olacak burada kaybolma olayı yok çünki arka takım kaptanı olarak herkesi güvenli bir biçimde zirveye çıkaracağım kuzu yaylasından sonraki offroad yolda 3 adet yol ayrımı var bu yol ayrımlarında herkes beklenecek kesinlikle gruptan kimse kopmayacak diğer tüm kartepe turlarında kimse kaybolmadı
çünki ekipçe hareket edilmiştir

14 kasım zirve son derece soğuktu üzerimize çiğ yağdı sadece eldivenler yündü ve bu yüzden eldivenler sırılsıklam oldu şimdi daha kalın bir eldiven ve soğuğu geçirmeyen- artı suyu gerekli
ayakkabılarım spd idi ve ventura ayakkabı kılıfları ayaklarımı korumuştur çok sıkı giyindim kar montu içime polar pamuklu değil artı bisiklet termal fanila iki adet bisiklet pantalon kışlık zirvede hiç üşümedim inerken bisikletle hiç üşümedim sadece eller üşüdü

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/52x40/18.gif
sapanca

Periods of rain. Winds from the SSW at 20 km/h.
Realfeel®: 13 °C
High: 16 °C

sapanca gece

, Jan 10

Cloudy. Winds from the SSW at 20 km/h.
Realfeel®: 4 °C
Low: 9 °C

http://img94.imageshack.us/img94/7758/adszeva.jpg

kırmızı çizgi otele olan yoldur (kırmızı çizginin tamamı asfalttır) toplam 18 km
bu yol grayder tarafından açık tutulur
sarı çizgi ise 7km lik zirveye bizi ulaştıran yoldur 7 km dir yer yer stabilize- zirveye doğru toprak kaya karışımı offroad yoldur
kuzu yaylasının girişi ise sarı çizgi ile kırmızı çizginin keşiştiği yerdir
burada herkesin toplanması sağlanacaktır
7 km lik offroad yolda yol üzerindeki karın yüksekliği bize süpriz yapabilir önemle duyurulur

21-Daha var amaa bellii diiiil:D :boese157:

gidiş

tuzladan gebzeden yada pendik veya bostancıdan binmek isteyenler doğu ekspresinin 07.05 trenini yakalamaları gerekir

toplam gidiş ve dönüş
tam bilet 4.5
bisiklet 5 ytl
genel toplam 21.5 ytl

toplam km
arifiyeden 20 km sonra maşukiye 21 km rampa tırmanış 21 iniş artı birde 1 km mesafe büyük derbent tren istasyonuna

ben evimin penceresinden kartepeyi görüyorum son kar durumlarını zamanı gelince aktarırım. Şu an gördüğüme göre 1400 metre ve yukarısında kar var yani oteller bölgesinin oralardan sonra kar yok denebilir . kar yok diye hava iyi olur sanmayın 800 metreden sonra fena soğuk başlıyor haberiniz ola :)

Değerli Pedalsever arkadaşlar,dostlarım...

Gerek bana gelen telefon,mesaj,mailler ve almış olduğum duyumlar neticesinde,bu hususu ÖZELLİKLE belirtmek durumunda kalıyorum.

Bazı arkadaşlarım,Kartepe Organizasyonumuz da kendilerine göre,keyfi hareket edeceklerini,Gurubuzun temposunu önemsemeyeceklerini beyan etmiş bulunmaktadırlar.

Buradan,Kartepe Organizasyonu Ekip Lideri olarak onlara şu mesajı verme gereğini hissederek...konuya nokta koymayı istiyorum.

Kartepe Organizasyonumuz da kesinlikle yardımlaşma,dayanışma ve Grup Disiplini içerisinde hareket edilecektir.Derbent - Maşukiye arası gerekli görüldüğü yerlerde
mola verilerecek,Maşukiye'de alışveriş sonrası Kuzu Yaylasına kadar arka takım kaptanı önde,Ekip Lideri arkada vermiş olduğumuz talimatlar doğrultusun da her 3 km de durularak,Telsiz Mesafesinin dışına çıkılmadan ulaşılacaktır.Gerekli incelemeler ve girişimler sonucu " Zirveye Çıkış " olumlu koşullar içerisinde gerçekleştirilecektir.

Bu kurallar dışında hareket etmek isteyen arkadaşlarımızın,LİSTEDEN adlarını silmelerini,ya da katılmamaları gerektiğini ÖNEMLE belirtirim.Göstermiş olduğunuz ilgi ve hassasiyete teşekkürler;) ....sevgilerrr

" Bol Sporlu ve Pedallı Günler "

@sports-man

o.k mesaj anlaşılmıştır

21-suha
22-Daha var amaa bellii diiiil:D :boese157:

gidiş

tuzladan gebzeden yada pendik veya bostancıdan binmek isteyenler doğu ekspresinin 07.05 trenini yakalamaları gerekir

toplam gidiş ve dönüş
tam bilet 4.5
bisiklet 5 ytl
genel toplam 21.5 ytl

toplam km

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/52x40/18.gif
sapanca

Periods of rain. Winds from the SSW at 20 km/h.
Realfeel®: 13 °C
High: 16 °C

(link), Jan 10
(link)

Cloudy. Winds from the SSW at 20 km/h.
Realfeel®: 4 °C
Low: 9 °C

Değerli Pedalsever arkadaşlar,dostlarım...

ÖNEMLİ olan 1 ayrıntımızı da belirtmek istiyorum.

18 yaş altı Organizasyonumuza katılacak arkadaşlarımızın Grup Disiplini kurallarımızı kabul etmiş olmaları harici,ailelerinin vermiş oldukları ONAY esas alınacaktır.Göstermiş olduğunuz ilgi ve hassasiyete teşekkürler;) ....sevgilerrr

" Bol Sporlu ve Pedallı Günler "

Benim de body building'e başlamam gerek ama salonlar pahalı, bisikletime parça alırım daha iyi.

Karları görünce kendimizden geçip ne yapacağımız şaşırıyoruz http://www.bisikletyorum.com/images/smilies/smile.gif

Vee zirvedeyiz. Bekçilerin yanına gidiyoruz hemen şansımıza çay da hazır.

@Ahmet Puslu

burada kimse iddalı değildir 6 defa zirveyi ele geçirmiş bir adam olarak ama sizi özellikle istiyorum bu tura evet galba siz iddalısınız görelim bakalım iddanızı
yoksa bu lafınızın altında kalırsınız artı bu turun düzenleyicisi olan arkadaşımızın mert arsanın dediklerinden dışarı asla çıkamazsınız hodri meydan

Geri