Scudo Sports

17 Kasım 2020 Sokağa Çıkma Kısıtlamaları

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Sürü bağışlığında kantarın topuzu kaçtı sanırım.

(link)

Günlük resmi açıklamaktan kaçınamadıkları dünya gidişatı ile bu illetten hergün yaklaşık 10bin kişi aramızdan ayrılıyor dünya çapında. Mayis ayına kadar önümüzde 150 gün gibi bir süre var ve bu rakamlarla 1.5 milyon insanın vefatı demek.

Scudo
bunu da bilgi notu olarak ekleyelim;

2019’un ocak-ekim döneminde 4,9 milyar TL olan bütçedeki idari para cezası gelirleri, 2020’nin aynı döneminde 7,2 milyar TL’ye yükseldi. Artış oranı yüzde 47 oldu.
2020 yılı için bütçede yıl genelinde idari para cezalarından toplam gelir beklentisi 5,8 milyar TL iken, 10 ayda yıl hedefi aşılmış oldu.
2019 yılı Ekim ayında idari para cezalarından 751 milyon TL toplanırken, 2020’de aynı ayda 1,5 milyar TL toplandı. 1,5 milyar TL’lik rakam aylık bazda tüm zamanların rekoru oldu.

hafta sonu aksam ornegin saat:17:00 - 20:00 arasinda Istanbul da yani yaklasik 20 milyonluk bir sehirde , insanlar bakalim yasaktan once , normal zamanda bile zaten gayet kalabalik olan trafikte nasil evlerine varabilecekler. ?

Böyle davranarak kardeşlik bağlarımızı zayıflatıyoruz.
Diğer söylediklerin konusunda bir şey demeyeceğim için onları sildim ama yazdığın şu son cümle gerçekten trajikomik..
Ülkede kendine oy vermeyen herkese TERÖRİST yaftası vuranlar( ki bu kişiler ülkeyi "yöneten" iktidar sahipleri),her eleştireni gayri milli olmakla suçlayanlar,ana muhalefet partisi liderini ölümle tehdit edenler kardeşlik bağını zayıflatmıyorsa, bizim yazdıklarımızdan hiç bir şey olmaz.

İyi de, herkes spor yapmaya veya kahvaltıya 10'da çıksa gereksiz kalabalık olmaz, daha büyük risk oluşmaz mı?

sabahın 7sinde bostancıdan cıkıp tura göre oglene kadar turumuzu tamamlıyorduk. 10 da çıkabileceğimiz bir sürüş trafik engeline takılacak.

Diğer söylediklerin konusunda bir şey demeyeceğim için onları sildim ama yazdığın şu son cümle gerçekten trajikomik..
Ülkede kendine oy vermeyen herkese TERÖRİST yaftası vuranlar( ki bu kişiler ülkeyi "yöneten" iktidar sahipleri),her eleştireni gayri milli olmakla suçlayanlar,ana muhalefet partisi liderini ölümle tehdit edenler kardeşlik bağını zayıflatmıyorsa, bizim yazdıklarımızdan hiç bir şey olmaz.
Huzuru bozma arkadaşım...

bkz. : “TEDAŞ’ın hakkı olan 103 milyon TL dağıtım şirketlerine peşkeş çekildi” iddiasına, “Huzuru bozmayın” şeklinde yanı veren AKP Milletvekili Uğur Aydemir, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde de benzer bir çıkışa imza attı. CHP, HDP ve İYİ Parti milletvekilleri Türkiye’deki gençlerin işsizlik ve gelecek kaygısı nedeniyle mutsuz olduğunu söyleyince Aydemir, mutluluğun formülünü, “Otoban ve bölünmüş yollar” ile açıkladı.

Akşam otoban seyretmeye gidek mi? Bütün dertler biter...

Saat 10 da kalkarım, kahvaltı sonrasında bisiklete bin, eş dost ziyareti ve eve dönüş saat 18. Ee yasak nerede.? Zararlı olmayan yasak. :)

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Acaba dil sürçmesi falan mı yaşadı diyorum. Mantıken olması gereken 10.00-20.00 arası kısıtlamaydı. 🙄 Sonra videoyu tekrar izledim, yok sürçme falan. Mis gibi prompter karşıda, gayet iyi okumuş.

Acaba dil sürçmesi falan mı yaşadı diyorum. Mantıken olması gereken 10.00-20.00 arası kısıtlamaydı. 🙄 Sonra videoyu tekrar izledim, yok sürçme falan. Mis gibi prompter karşıda, gayet iyi okumuş.
Sorun orada zaten aslen. O kadar saçma bir saat aralığı yasaklandı ki beyin reddediyor otomatik olarak :D

@MUSA Ç. "Devamlı bir dalgaya alma, devamlı bir üstten bakış." demişsiniz yorumunuzda ne güzel bir özet. Forumda sıkça rastlanan bir durum.

İyi de, herkes spor yapmaya veya kahvaltıya 10'da çıksa gereksiz kalabalık olmaz, daha büyük risk oluşmaz mı?
Sokağa çıkma yasaklarının zaten kanıtlanmış bir önleme/engelleme yaptığını söyleyemiyoruz. Aksine yasaklardan sonra hiç çıkmayan insanlar bile çıktığından daha büyük yayılmalar olduğu kanıtlanmış. Saatle olacak iş değil, ya kapatır ya da kapatmazsın ama bizde ne ayranım dökülsün ne de tatsız şeyler yaşansın şeklinde olduğu için part-time uygulanıyor.

Ben izlemedim konuşmasını ama okuduğum, gördüğüm kadarıyla "10:00~20:00 arası yasak" diye anlıyorum.
Olay daha karışık sanırım.😕

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda 20.11.2020 Cuma günü saat 20:00'den itibaren geçerli olacak şekilde;

1- Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece saat 10:00 ile 20:00 arasında vatandaşlarımıza hizmet sunabileceklerdir.

2- Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10:00 ile 20:00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel al hizmeti verecek şekilde açık olabilecektir. Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20:00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecektir.

İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca tek tek belirlenmek ve yerleşim sahasında bulunmamak kaydıyla şehirlerarası karayolları kenarında bulunan ve şehirlerarası toplu ulaşım veya lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinleme tesislerinde yer alan yeme içme yerleri kısıtlamalardan istisna tutulacaktır.

3- 31.12.2020 tarihine kadar sinema salonlarının; yeni bir karar alınıncaya kadar ise kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri durdurulacaktır. Daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları ile ilgili uygulamanın aynen devamı sağlanacaktır.

4- Tüm illerimizde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız gün içerisinde 10:00 ile 13:00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlarımız (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) ise gün içerisinde 13:00 ile 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olup (işyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç), bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır.

5- Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları 10:00-20:00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaftır. Bu doğrultuda ilk uygulama olarak 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00 den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00 a kadar ve 22 Kasım Pazar günü saat 20:00 den 23 Kasım Pazartesi 05:00 saatine kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Bundan sonraki hafta sonlarında da uygulama yeni bir karar alınıncaya kadar yukarıda belirtildiği şekilde devam edecektir.

....
...

diye devam ediyor...

Kaynak : (link)

@Noldor bilgisayar değilim, ingilizce bilmem ama;
"404 not failed" ya da bildiğimiz "mavi ekran" oldum.
Teşekkür ederim.

Mevcut irade sizin düşündüklerinizi idrak edemiyorlar sanki.

Bizim sitede oturan bir komşumuzun çocuğuna bakıcılık yapan Azeri bir abla var, ismi İrade. Memlekette son dönemde rastlayabildiğim tek irade, bu ablamız :)

İrade ablamız habire "Hadi bizdeki sultan petrolüne güveniyor, sizinki neyine güveniyor anlamıyorum" deyip duruyor. Ben de ona "Böyle konuşarak kardeşlik bağlarımızı zayıflatma lütfen" diyorum...

Ben izlemedim konuşmasını ama okuduğum, gördüğüm kadarıyla "10:00~20:00 arası yasak" diye anlıyorum.
Olay daha karışık sanırım.😕
Evet arası da, hangi arası? 10'dan 20'ye mi, 20'den 10'a mı? 😂
Aslında benim üzüldüğüm nokta bu muhteşem dili CB seviyesinde bile düzgün kullanamamak ve hasbelkader anlatılmış bir şeyi anlayamayan insanlar. 😒

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
cuma gecesi yasak yok sadece ve ctesi ve pazar

"10:00~20:00 arası yasak" diye anlıyorum.
İşte uzaktan bakınca okuyunca öyle anlaşılıyor Cemal kardeşim,daha doğrusu beyin diğerini otomatikman reddedyor:komik: Çünkü saçmalığın ağababası,insanların en çok dışarıda olduğu vakitte serbest olması zaten abes:acpsnr:

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri