Scudo Sports

160 Kilo ve Bisiklet

zeynel

Üye
Tepki
9
Merhaba Arkadaslar,

Basliktan da anlasilacagi gibi 160 kiloyum. 4 aylik yuzme-spor salonu ve diyet sonucu 180 kilodan 160 kiloya inmeyi basardim. Ancak sabit bir ortamdan calismaktan biktigimdan bisiklete binmeyi dusunuyorum. Yaptigim ufak capli arastirma sonucu geotech ascent alivio MTB bisikleti aklima yatti. Ancak bu bisikletin beni tasiyip tasimayacagindan emin degilim. Eger uygun bir bisiklet bulabilirsem nisan ayinda Ankara icinde binmeye baslamayi dusunuyorum. Bisikleti arazi gibi extreme bolgelerde kullanmicam. sadece aktiviteye devam olarak asfalt yolda kullanicagim. Bana bu isin olabilirliligi ile ilgili bilgi ve eger belirttigim bisiklet olmazsa bana uygun olan bir bisiklet onermenizi rica ediyorum.

NOT: Boy 190cm kilo 160.

Scudo
bu öneriyi kim yaptı çok merak ediyorum :rolleyes:

bence sen kendin bir bisiklet topla eğer 160 kilo isen bir

yz 35 kadrosu al street dir ve sağlamdır çokta rijittir

kalın ps lere dayanabilen 2.30 2.35 mümkünse 2.40 lastiktir

sağlam bir aynakol truvativ derim ben ve büyük dişlisi çok büyük (normal üstü:D) bir ruble ve aynakolun en küçük dişlisi küçük bir aynakol al hatta bulabilirsen saint veya hone al doruk bisiklette 160 milyona olacaktı aynakol saint ...

şu aynakol ve ruble olayı rahat etmen içindi;)

amortisörü bence 140 veya daha yüksek al marka önemli değil ben olsam hardtrail bir dh toplardım (suntour triple , boxxer , (bulabilirsen) 888 ) ) senin yerinde olsam ama bilmiyorum sen bilirsin bütçene göre ...

arkadaşlar daha değişik önerilerde bulunabilir

sürç-ü lisan veya yanlış bir şey söylediysem affola ...

@secwoo

bence gayet güzel bi öneri olmus.

Arkadasın dediği gibi scott street kadro al kalın kadro boruları olandan,jantlarda hafiflik armadan sağlam bişey ayarlamaya çalısın.Telleri taiwan taktırmayın-dt swiss ler gayet saglam.

• Beğen
Tepkiler: zeynel
@secwoo

Merhaba,

Vermis oldugun bilgiler icin cok tesekkur ederim. Evet gercekten 160 kiloyum:) . Kadroyu arattim ve linkteki bisiklete ulastim. Dedigin lastik ebatlarini eklersem bu tarz bir bisiklet yeterli olur mu? yoksa aynakol ve amortisoru degistirmemde gerekir mi ?

(link)

Merhaba ucuz yoldan halletmek isterseniz 2-2.5 kg nin altında olmayan çelik-cromoly bir kadro üzerine toplatmanızı öneririm, yine maşa olarak sağlam ağır bir dh veya sabit cromoly maşa işinizi görecektir...

• Beğen
@zeynel
Bisiklet bu,

Maşa değişmesi lazım,Tora 130 mm lik maşa size uyar()

Ayrıca frenleride hidrolikle değiştirirsiniz;

Bu bisiklet sizi taşır emin olun

İyi pedallar

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Arkadaşın boyu 1.90 yanlız, XL ebatta scott voltage bulması çok zor. bi de yaylı maşaların hiçbiri olmaz, uygun sertlikte yay bulamaz. havalı maşaya yüksek hava basarak kullanabilir ya da Hakan Beyin dediği gibi sabit maşa olabilir.

• Beğen
@yighitjan

Merhaba,

Vermis oldugunuz bilgi icin gercekten cok tesekkur ederim. Bu bisiklet uzerine yogunlasip belirttiginiz degisiklikleri yapmaya karar verdim.

bence bu kilo ile bisiklete binmeden önce bir doktorla konuşmakta fayda var, biraz daha kilo verirseniz bisiklette daha rahat edebilirsiniz. Fazla ağırlıktan dolayı sele rahatsız edebilir daha önemlisi fazla ağırlık yüksek nabız sonucunda kalbi yorabilir. Bisiklet seçiminde de dik oturabileceğiniz bir şehir bisikleti daha iyi olabilir kolay gelsin

ben de 160 kıloyum konu acarken bu konuya denk geldım... yaş 30 3 cocuk sahıbıyım. internet kafe de aksama kadar oturuyorum. işletme sahıbı oldugum ıcın..
1,74 / 159 kilo

su anda aktıf olan bır sıteden bu işi gercekten bılen arkadaslar bir bisiklet toplayabılır mı..?

Jant ve Lastik Takımı

Arka Göbek - (link)
Ön Göbek - (link)
Jant Çemberi - (link) -2 adet alacaksınız.-
Jant Telleri - (link) 72 adet alacaksınız.
Lastikler - (link) 2 adet olacak yine.
İç lastikler - (link) 2 tanede bundan,çünkü o ebattaki lastiği sökmek kolay olmayacaktır,bu tür iç lastiklerle patlamayı önlersiniz.

Kadro ve Maşa

Kadro - (link) 771 çok sağlam kadrodur,yarışlarda çok kullandık.Tam kestiremesemde piyasadaki emsallerine göre iyidir diye düşünüyorum.2.30 da alacaktır kendi görüşümce.
Maşa - (link) RST'nin sağlamlığı iyidir,fiyatına göre güzel performansları var.

Gidon-Gidon Boğazı-Sele borusu ve Sele.

Gidon - (link)
Gidon Boğazı - (link)
Sele borusu - (link)
Sele - (link)

Grupset-Fren

Grupset - (link)
Fren - (link)

Bu kadar.Kalan diğer ufak tefek parçaları,-- Kablolar,Furç Takımı,Sele borusu kelepçesi,elcik vb.-- toplattığınız yerde alabilirsiniz,çok fazla bir spesifik parça gerekmez.

İyi günler..

Maliyet biraz fazla çıkacaktır hazır bsikletlere göre,ancak kişiselleştirilmiş olduğu için bu şekilde maalesef..

(link) veya bu bisikletide alabilirsiniz,biraz daha alt seviye kalacaktır ama daha ekonomik olur.36 tel buda,29 jant.Sizi rahatlıkla taşıyacaktır.

@GameExtremeTR Once bir doktora gorunmekte fayda var diye dusunuyorum. Hareket etmeye, spor yapmaya alisik olmayan bir vucudun efor harcamaya nasil tepki verecegi belli olmaz.

Bu kadar kilo ile bisiklete binmek kolay olmayacak. Yol tamamen duzse idare edersiniz ama en yumusak rampa bile cok ama cok zor gelecek. Yokus asagi giderkende frenlere cok yuk biner.

Kilo vermek icin tek basina spor yapmak maalesef yeterli olmuyor. Once beslenmenin duzenlenmesi lazim. Bunun icinde doktor ve/veya diyetisyene gitmekte fayda var.

Geri