Scudo Sports

16 yaş bisiklete başlamak için geç midir ?

spake1

Üye
Tepki
3
Bisiklet
Kron
Yol yarışlarına katılmak istiyorum geç mi kaldım acaba ?

Scudo
hic bir zaman gec degildir, 20'lerinde baslayan tanidigim var

bu arada yasin 23 yaziyor :D

Başlamak için geç değil ama başlar başlamaz yarışa katılırsan büyük ihtimal bitiremezsin :D
Birde lisans lazım

Şuan (en azından geçen sene, şimdi de tartışmasız öyle ama yol yarışları bozdu onu :p) dünyanın en iyi dağ bisikletçisi olan Nino Schurter bu sporla 17 yaşında tanışmıştır.

elimde sedona borla var 15 yaşından beri aralıklarla sürüyorum bunu satıp yol bisikleti almayı düşünüyorum 17 yaşına kadar çalısıp lisansı cıkartıp yarışa katılmayı düşünüyorum uygunmudur ?

Bir şeyler yapmak istiyorsan sonuna kadar uğraş . Şimdi biz sana geç desek bırakacak mısın ?

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@Emre GÜLEN

Kesinlikle çok doğru. Biz oho geç kaldın senin yaşıtların derece ye koşuyor desek vazgeçeceksen olmaz o iş. Kararlı olup kolları sıvayıp ciddi ciddi bu işin başına geçer çalışırsan yaparsın.

Bir sey sormak istiyorum senin yasin 16mi yoksa 23mü. Yorumlarina göre 16 ama neden 23 görünüyor?

Yaşınız geç değil fakat antreman yapmanız lazım bu sene yarışları unutun çünkü yarışlar profesyonel lisans mesele değil kolaylıkla çıkar hatt ucı lisansı bile kolay çıkıyor 1 ay önceden başvurman yeterli normal lisans ücretsiz ucı lisansı bir miktar ücret alıyor siz bu sene yarışları düşünmeyin antreman yapın (kadans v.b)

Neden geç olsun ki? Belki yarışlara katılacak seviyeye hemen gelmezsiniz ama zamanla o da olur.Ablam da 24 yaşında daha bilmiyor bu yaz öğreteceğim. :D

Yarışçı olmak demek yarış kazanmak demek değildir. Önünde uzun bir zaman var düzenli antrenmanını yap disiplinden kopma elbet başarırsın.

ayrıca sevdigim bir spor zevk alıyorum sürerken imkanım oldukça sürüyorum kış ayı dışarı cıkmak sıkıntılı oluyor eve trainer almayı düşünüyorum bu konuda görüşleriniz nedir ?

üye olurken bilgilerimi sallamıştım 23 yazıyor ama yaşım 16

@spake1

Ben roller öneririm, çünkü bisiklet üzerinde sadece güç değil denge de çok çok önemlidir. Ve roller kadans antrenmanı yapmanı sağlar. Güç antrenmanını zaten squat tarzı hareketlerle yapacaksın...

Yaş 16 ise ben 18 inde düzenli binmeye başladım, geç değil, örn; nino shurter, yaşım şuan 23, anahtarını alırım elinden :D Hiç bir zaman geç değildir, bir sürat patencisi (temeli var ama), 27 yaşında, bir tenisçi 28 yaşında Bisiklete geçmiştir. 30 lu yaşlarında bir abi, sporla ilişkisi olmamış ozamana kadar, 1.5 senede triatlon yarışına hazır oluyor, duyduğum hikayeler bunlar, chris horner 42 yaşında vuelta şampiiyonu temel sağlam tabi, jens voight keza hala gençlere taş çıkarıyor, o adamlar insan değil gerçi :D

tüm zamanların en iyi tırmanışçılarından ve genel klasmancılarından sayılan Chris Froome, vücudundaki kan parazitlerine rağmen profesyonel kariyerine 22 yaşında 2007 yılında başladı. yani yaşı çok kafana takma. potansiyelin ve düzenli çalışman seni üst seviyelere çeker. o adamlar trainer üstünde günde 6 saat geçiriyorlar :) hem de her gün.

Ben mesela aktif olarak 2013 ağustosundan beri sürüyorum 1 yıl olmadı daha, geçen sene ilk uzun turumda 9.3 ortalama yapmıştım, geçenlerde hastayken bindim aynı yolda yarım nefesle 17.5 ortalamayı tutturdum. Yani diyeceğim o ki çalışınca oluyor :)

Ben 32 yaşında baŞladım:( şimdi 33 yaŞındayım.

Loading %61..

Geri