Scudo Sports

16 Mayıs çıkışlı İstanbul-Sinop turu sahilden

Zaman ilerliyor. 16 mayıs sabahı kadıköyden başlıyacağını söylemiştim. Son kararım
Beylikdüzünden başlayacak. Vapurla karşıya geçilip en kısa şile yoluna çıkılıp devam edilecek.
Katılmak isteyenler hala katılabilir. Ses etsin yeter...

Scudo
@cembarlasic üstadım öncelikle şimdiden hayırlı yolculuklar nacizhane tavsiyem madem beylikduzunden start verdiniz hadım köy yolundan Arnavutköy'e doğru ilerleyin oradan orman içinden bahçekoy yolu üzerinden Sarıyer oradanda motor ile karşıya geçin nasıl? ;)

@inndream Öneriniz için teşekkürler. İnceleyip değerlendireceğim.:harika:

@inndream

Değerlendirdim. (link)
Sarıyere kadar 69 km.

(link)
Şileye kadar 67 km.
Toplam 136 km.

Benim yolum sahilden kadıköyden şile otoyolu ordan şile. 100 km. Katılmak isteyenleri yoldan toplayarak.

Turun diğer günlerinde yeterince doğa içinde olacağım için vaktim kalırsa dönüşte otobüsten karşıda inip bu yolu tersine yapabilirim.

• Beğen
Tepkiler: karmatte
Aynen bu yolu kastetmiştim şimdiden hayırlı yolculuklar bol resimli ve detaylı anlatımlı makalenizi dört gözle bekliyoruz

Vakit yaklaşıyor. Son hazırlıklar yapılıyor.

Turda iki kişiyiz. 3.kişi var ama kesin değil.

Katılım bekliyorum...

Kontenjan sınırımız yoktur. Sonuçta herkes kendi gücü ile gidecektir. Çadır konaklamalı olacaktır.

@mehmet ulaş

3 kişi olsaydık daha iyi olur demiştin. İstediğin gerçekleşti.

Gelerek kendin için zincirlerini kırmış olacaksın. Bisikleti her zaman alırsın. Kendin için en doğru kararı yine kendin vermelisin.

Gelemezsen de canın sağolsun. Başka zaman deriz

• Beğen
Tepkiler: mehmet ulaş
@cembarlasic Ben Sinoplu'yum. Keşke ben de turunuza katılabilseydim, düşünmesi bile heyecan veriyor. Size gıpta ediyorum. Turunuzu kazasız belasız ve keyifle tamamlamanızı diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: cembarlasic
@ozdenmir Benimde kayınpeder Sinoplu. Bol bol fotoğraf çekeceğiz artık.

Merhaba, saatte ortalama kaç km hızla gitmeyi düşünüyorsunuz acaba? (dik çıkışları vs. saymazsak)

@quents Dik yokuşları da saymalıyız. :)

Daha önceki paylaşımlarımda görmüşsünüzdür. Günlük 1500 mt tırmanış ve üzerinde olduğunda 90-95 km mesafeyi geçememiştik. Bu turda da zorlu yokuşlar var.
Ben 7 gün diye hesapladım ama yağmur engeli çıkmaz ise 8-9 gün sürer tur.

Samimi olmak gerekirse ve sizin sorunuza yanıt vermek gerekirse;
Bisiklet üzerinde kalma süresi 8 saat (ort.)
Uzun yokuşlu etap dahil ort. sürat 13-14 km
Yani sabah erkenden hareket ile 12 saat içinde 4 saat dinlenme 8 saat hareket hali ort. 13 km ile 100 km rahat yapılır.
Çok yokuşta 90 km iner. Az yokuşta 120 üzerine çıkar. Tabi bunlar tahmini rakamlar. Yaşayıp göreceğiz.
Hem bu hız etrafı sindire sindire görmemizi sağlar hemde iyi yol alınmış olur.
Bu rakamları verirken kendimi baz alıyorum ben bu kadarını yapabiliyorum. :(

@cembarlasic Güncel olması açısından soruyorum. Bu zamana kadarki tur tecrübelerinize göre bu 7-8 günlük turda yanınızda, (şöyle sıfırdan) minimum neler olacak? Bunlar ortalama kaç kg yapıyordur? (Çadır, uyku tulumu, el havlusu, terlik, sabun, tamir takımları vs.. gibi)

@abdullah demir tecrübe kim ben kim. Ancak yaptığım bildiğim tercih ettiğim kadarıyla yardımcı olayım.

Yanımda çadır mat uyku tulumu (bunlar vasat kalitede) Bisiklet için yedek iç latik pompa yama seti takım taklavat. Kask eldiven gözlük.
Yedek kıyafetler 2-3 takım Yağmurluk,polar üst. cep tel. yedek batarya, e-book reader. gibi. kişisel temizlik malz. ve 2 öğün yetecek konserve tarzı hazır yiyecek. hepsi bu.
Ben mahrumiyet bölgelerine gitmediğim için yol üstü her türlü malz. tedarik edilebilir. Bisikletiniz bakımlı olmalı. Lastiklerini iyi olmalı. Basıncı tam olmalı.

Ağırlık konusuna gelince inanın hiç umurumda değil. Turcu adam bir iki kilo fazlalığı umursamamalı. Gereksiz kullanmadığım şeyleri almamaya çalışıyorum. Özellikle kıyafeti gereksiz fazla alıyorum.
Yükümü hiç tartmadım. Ben kendi ağırlığımı bile bilmiyorum. Ama başarabilirsem 10 kilo fazlam var onu vermem gerekecek.

Önemli olanın cesaret edip tek başına da olsa yola çıkmak olduğunu düşünüyorum. Çok şükür o cesareti gösterdim. Bir yerden başlayın sonra pişman olmayın. :harika:

Güncelleme ...

Şu an 3 kişi olduk. Ben, Abdullah, Özgür kardeşimiz. Mehmet'i saymıyorum.

Gün olarakta rotayı 9 güne böldüm. 9 gün daha gerçekçi bir hedef. Sonuçta bu tur performans turu değil. Kendi kötü performansımı da düşünerek ve yokuşlarıda düşünerek hareket etmemiz daha mantıklı.

Tur şimdiden hayırlı olsun. Gelişmeler burdan duyurulacaktır. Bu saatten sonra katılım zor görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: five ve taner07
Sahil yolunda eğim ciddi anlamda fazla. Umarım tahminlerinizle aynı ölçüde ilerlersiniz. Cide'den yaklaşık 30 km sonra Soğuksu köyü var (Denizkonak diye de geçiyor) mutlaka uğrayın oradaki fırının ekmekleri çok güzel. Buranın biraz daha ilerisinde ilyasbey var. Fakaz diye de geçer adı. Mükemmel bir limanı, sahili var uğramanızı tavsiye ediyorum. Ve sıra geldi İnebolu'ya. İnebolu'da macit helvacısı var kime sorsanız gösterirler. Yemeden geçmeyin.

• Beğen
@abdullahsngl ilginiz için çok teşekkür ederim. Hepsini not aldım.

Tur hakkında tahminim 7 ila 9 gün arası. Benim için evden çıkış Sinop arası çizdiğim rotada 750 km. Yani ort. 107km ile 84 km arası olacak. Bakalım göreceğiz. Takip ederseniz her gün sonu yaptığımız değerleri buraya gireceğim.

Evet turumuz 16 mayıs sabahı benim için 5:00 da beylikdüzünden, arkadaşların eminönünden katılımı ile 7:30 da başlıyor. Eminönünde Kadıköy iskelesinde 7:30 da buluşup yola çıkıyoruz. Gelmek isteyenlere duyrulur.

• Beğen
Tepkiler: Özden Özdemir
Bu arada daha önce sahil yolunu daha önce kullandınız mı bilmiyorum ama şunu söylemeyi unutmuşum. Sadece ilçe merkezleri ve merkez köylerde telefon çekiyor. 3G de sadece ilçelerde. Konaklama yerlerini buna göre seçebilirsiniz. Cide-İnebolu arasında sadece İlyasbey limanı, soğuksu (denizkonak) ve Doğanyurt'ta 3G var bilginize.

@abdullahsngl aslında telefonun çekmemesi kafa dinleme açısından güzel. Büyük rahatlık tabi telefon ama eskiden cep telefonu mu vardı?
Bu detayı öğrendiğimiz ayrıca iyi oldu. Tam macera olacak :))

Şimdiden hayırlı yolculuklar. Sahil yoluyla ilgili sorunuz olursa ben burdayım. Tam anlamıyla şehir hayatından uzaklaşacaksınız

• Beğen
Abi aslında kiralık veya ödünç kamp malzemesi bulsam gelirim.Var mı acaba bulabileceğim bir yer tur için 100 tl kiralama filan olsa güzel olur.

Geri