Geometri olayı sorunsuz halledilir. 2008 Sedonaların çizimlerini ben yaptım (hoş benim autocad çizimlerini kullanmak yerine yeniden çizdiler, malum çince tanımlamalar yapıyorlar), kadroları Axman yapacak. Tayvanda iken Axmanın fabrikasında da bir kaç gün çalıştık. Autocad'ci (ingilizce bilmeyen) bir arkadaşa kağıt üzerinde olayımızı anlattık. Gitti 15 dakika sonra çizdi geldi. Hataları düzelttik, şimdi örnekler üretiliyor. Malzeme konusunun sorun olacağını zannetmiyorum. Bisiklet için olmasa da özellikle oto yan sanayide bu metallerin hepsi kullanılıyor. Eminim kolayca bulunur. Hydroforming için elbette makinası lazım. Bisiklete özel (yada boru şekillendirme için) bir makina Türkiyede var mı bilemiyorum. Kolayca ithal edilebilir. Ben üretmenin zor olacağını düşünmüyorum. Asıl problem pazarlamada. İyi ürün yapabilmek başka iş, onu marka haline getirip satabilmek bambaşka. Amoeba'nın sahibi daha önce Merida'da çalışmış bir mühendis. Tam bir mühendis, bizi şortuyla karşıladı. Elektronik bir tartısı var, herşeyi tartıp duruyor. Tahmin ediyordum ama gidince gözlerimle görmüş oldum. Her model mutlaka testten geçip sertifika alıyor. Kendi fabrikalarının içinde test makinaları var. Her tip ürüne kabul görmüş method ile test ediyorlar. Mesela kadro için pedal yükü binme testi var vs.vs..
Kumlamadan sonra anodized boya uyguluyorlar. Ve logolar lazer ile yazılıyor Amoebaların üzerine. Amoeba'nın dışında gezdiğimiz diğer fabrikalarda da teknolojik olarak hoşuma giden makinalar vardı. Mesela Suntour'da maşaların magnezyum alt bacaklarının yapılışını izledik. Enjeksiyon makinası ile kaba haliyle alt bacak basılıyor. Sonra dışı temizleniyor. Paralel basan torna ile iki bacağın içine delik açılıyor. vs... Çok güzel sistemler. Ayrıca başka bir markanın montajından sonra testini izledik. Ürünler gerçekten zor testlerden geçiyor. Merida'da robot kaynak sistemini keyifle izledim. Ne yazıkki fotograf çekmemize izin vermediler. Başka büyük bir markanın kadrolarını kaynaklıyorlardı. Çok güzel bir boya atölyeleri var. Dev yedek parça depoları var. Bildiğimiz boya sistemi, üstüne vernik. Önce boyanıyor, eğer tek renk ise kolay, çift ise maskelenip ikinci renk atılıyor. Sonra ıslak (su bazlı) stickerlar elle yerleştiriliyor. Üzerine mat/parlak vernik atılıyor. Axman karbon kadroların son temizliği ve vernik atılışı. Bu arada Tayvanlı amcalar biz Türklerle epey benzerlik gösteriyor. Vernik atan amcanın kullanması gereken gözlük ve maske kenarda asılı.