Scudo Sports

16-17 Temmuz Uludağ Zirve Tırmanışı ve Trans Uludağ

katılımı kapatmışsınız ama bende gelebildiğim yere kadar sizlere bursa'dan katılmak isterim daha önce kirazlı yaylaya kadar çıktım ama köpeklerden gına geldi daha fazla ilerleyemedim ansızın çıkıveriyorlar ormandan gişelerden geri döndüm bende

Scudo
@greenpearl_1985

Bundan önceki 3 Uludağ yolculuğumda da köpeklerle karşılaştım ama havlayıp kovalamadılar. Bu tura Bursadan da katılac arkadaşlar mutlaka olacaktır. Onlarla birlikte hareket edebilirsiniz. Yalnız tur konaklamalı ve zirve çıkışlı. Arzu ederseniz Çıktıktan sonra kalmayıp geri dönebilirsiniz. Turun zirve kısmı yüklerimizle gerçekleştireceğimizden çok zordur. Burada bisiklet performansınızın iyi olması sadece göllerden Bursaya giderken işinize yara, zirveye çıkış kısmında güçlü ve dayanıklı olmanız gerekiyor.
Turun 1 hafta ertelenme ihtimali var, tarih yaklaştığında bir açıklama yapacağım.

fatihten merhabalar...
ben turunuza katılmak istiyorum..
yanımıza neler almamız gerekiyor ?
nerede kalınacak otelmi çadırmı.
detaylar için bilgi verirseniz sevinirim..
teşekkürler...............

Orhan abi bende gelebilirim Ama bana yapılıcak masraftan haber ver :) :D özel msj atarsan sevinirim orhan abi çadırım matım uyku tulumum bisikletim lastiğim herşeyim var.

@Mehmet Ser

Mehmetçiğim feribot masrafı dışındakiler pek bir şey tutmaz. Kendimiz pişirip kendimiz yiyeceğiz. :)

@abdurrahman topcuoğlu

Yanımıza uyku tulumu, mat, çadır ve giysi alacağız. Yalnız bu tur çok kolay olmayacaktır. Şimdiki kararım hiç bir lojistik destek almama yönündedir. Uludağ çıkışından söz etmek istemiyorum, orası bir şekilde çıkılır veya çıkamayan dönüp teleferikle de çıkar ama yüklü bisiklet ile zirve çıkışının belli yerleri ve zirveden göllere iniş bizleri çok zorlayacaktır.
Bunu bisiklet ile Uludağ gezisi olarak görürseniz hüsrana uğrarsınız. Geçen yıl Ağustos başında yaptığımız ve Uludağ'ın zirvesine gidiyoruz dedik ve gittik isimli tur anlatımını forumdan veya bloğumdan okuduktan sonra karar vermenizi öneriyorum. Bu çıkıştada bundan önceki 3 Uludağ turunda başarı ile uyguladığımız kurallar geçerlidir. Belli bir noktadan sonra herkes istediği tempoda çıkabilir, en arkadaki kişi yanlız bırakılmayacak mutlaka yanında birisi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Ser
aksilik çıkmazsa sizlere katılmak isterim ben zaten çıkabildiğim yere kadar çıkıp geri dönücem benim isteğim sizlerle pedal çevirmek tanışmak otellere kadar çıkabilirim büyük ihtimal hangi taraftan çıkacaksınız bide ortalama saat söyleyebilirseniz çok çok iyi olacak

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
Orhan abi, eğer vaktiniz varsa, Kestel'de çok güzel bir restoran biliyorum ben
Belediyenin karşısındaki meydanda, Kasap Sedat diye bir yer. Sırf orada yemek yemek için babamla Kestel'e gittiğim olur benim.

Eğer vaktiniz varsa uğramanızı tavsiye ederim :)

Ek olarak, bu tura ben de katılabilirim :D

• Beğen
Pazar sabahı erken kalkıp yola koyulabilirsek, göllere kadarki zorlu parkuru çabuk geçebilirsek ve de göllerde yüzmek ve dinlenmekle fazla vakit kaybetmezsek uğrayabiliriz.
Sen o lokantanın adresini yine de bana ver Cumartesi Kestelden geçeceğim belki uğrarım. :)

• Beğen
@Orhan Kılıç

Merhaba Orhan abi.

Eğer tur bir hafta ertelenirse benim de gelme durumum %100 olur.
Bir hafta sonrası yani 23-24 Temmuz da başka bir etkinlik daha varmış. Eğer bu tarihte turu düzenlersek yalnız olmayacağız.

(link)

O tur bizimkinden çok farklı. Onlar yol bisikleti ile ve araç destekli çıkacaklar. Biz ise yüklü bisikletlerle ve kendi gücümüzle. Birde onlar bildiğim kadarı ile zirveye çıkmıyorlar. Programdaki turumu tamamlayım herşey daha netleşir.

• Beğen
Tepkiler: ahmet centeli
@Orhan Kılıç

Adres olarak bilmiyorum tam.
Belediye binası var, zaten şehirin merkezi orası. Belediyenin hemen önünde büyük bir meydan var. Bi ara otoparktı, sonra pazar için falan düzenlediler sanırım. Bilmiyorum tam. O meydanın tam diğer ucu.
Belediyenin tam karşısında kalıyor.

Kime sorsan gösterir diye düşünüyorum

@Gökhan Toros

Gökhancığım yol arkadaşım ve ben az harcayıp çok gezmeyi hedeflediğimizden yarın sözünü ettiğin lokantaya uğrayamayacağız. Dönüşümüzde görüşmek üzere hoşçakal. :)

ben eskişehirde yaşayan bir bursalı olarak uzun zamandır böyle zorlu bir tura katılmak istiyordum, ancak maddi açıdan imkanlarım uygun değildi. Şimdi nihayet ihtiyacımı rahatlıkla karşılayacak bir mtb'ye sahip oldum, kondisyonuma da güveniyorum ve temmuz ortasına kadar daha da geliştirebilirim. Bir tek malzeme konusunda eksiklerim var, onu da o zamana kadar karşılayabilirsem bir gün önceden bisikletle eskişehir'den bursa'ya gelip sabah sizinle Acemler kavşağında buluşabilirim. Başlığı takipte olacağım, turdan birkaç gün önce katılıp katılamayacağımı kesin olarak bildiririm. Ayrıca böyle güzel bir turu organize ettiğiniz için de teşekkürler :in:

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
Güzel sozleriniz için Bende size teşekkür ederim Ahmet bey. Bu gün sizin kentimiz Bursadan yasadiginiz şehir olan Eskisehire 3 kişi bisikletle geldik. Yarın da burada bir tura katılacağız.

hoşgeldiniz :) aynı tura ben de katılmayı çok isterdim, ancak yarın da bursa'da olacağım için o turu kaçıracağım maalesef. Uludağ turuna kısmet artık...

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
Uludağ zirve turuna katılacak arkadaşların dikkatine!
Tur tarihi 23 Temmuz gidiş, 24 Temmuz dönüş olarak değiştirilmiştir. Konaklama Çobankaya veya daha doğal ortamda konaklayalım denilirse eski Wolfram madeninin bulunduğu yerde yapılacaktır.

tekrar merhabalar :)

daha önce bir mesajımda kondisyon olarak kendime güvendiğimi söylemiştim, ancak o sırada kendimi henüz denememiştim.

geçenlerde ferhat köse ile birlikte şöyle bir tura çıkmıştık. gerek mesafe, gerekse de tırmanılan yükseklik olarak bu tura yakın özelliklere sahip. bu turda ben kendi limitlerimi gördüm, ve kesinlikle sizinle uludağ tırmanışını da yapabilirim.

ancak malzeme konusunda eksiklerim var, ve kampçılık konusunda açıkçası neredeyse hiç tecrübem yok. beni yönlendirebilirseniz, turun yapılacağı tarihe kadar çadır, uyku tulumu, vb. malzemeleri alıp toparlarım. özellikle bu turda, ne gibi eşyalara ihtiyacım olacak?

@Ahmet Can Yakışır
Bu turda sizinde belirttiğiniz gibi öncelikle çadır, mat, uyku tulumu ile bunları taşıyabilmeniz için bisiklet bagajına ihtiyacınız olacak. Bunun dışında gerekli giyeceklerinizi. güneş kreminizi yanınıza almayı unutmayın. spd ayakkabı kullanıyorsunuz zirve çıkışı ve göllere inişte kullanmak için spor ayakkabı alırsanız iyi olur.
Bu turda bisiklet performansınız zirve çıkışı ve göllere inişte işinize yaramayacaktır. Burada sabıra, fiziki dayanıklılıga ve güce ihtiyacınız olacaktır. Değişik ve çılgınca bir hafta sonu yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Geri