@Miriel arasında kaldığım bisikletlerden biriydi Sedona 340 , sedona 345 , merida 20v , merida 40d F/P açısından ve v frenden dolayı 340 tercih ettim biraz daha çıkıp meride 40 d alsamıydım diye düşünüyorum ama pişman değilim. Bütçemi hayli zorlamam gerekecekti
@Miriel Ne demek istediğin kadar yazabilirsin işgal söz konusu bile değil. Teşekkür ederim bu arada. @ahmet çekmegeli Senin bisikletinde hayırlı olsun V Fren iyidir bakımı kolaydır yolda bırakmaz en azından.
@Miriel Önceki bisikletim sedona 325 disk fren korkutmasın kolay kolay sorun çıkarmaz çok sağlam frendir , bisikleti yan yatırınca da yağı akmıyor sonuçta bisiklet kutularda ters geliyor şehir efsanesi o Ama uzun yol vs varsa her ne kadar disk frenin sorun çıkarmayacağına inansamda v fren daha garanti olur
Son bir soru; bisiklete ne kadar sürede bir bakım yaptırmalıyız ? Ayrıca alım ve kullanım sürecinde malesef bilinçsiz olduğumuz 6 senelik bir Trek 44000 bisiklet var ve hiç bakım görmedi. Bu bisiklet için ne tavsiye edersiniz ? Kendi başımıza bu bakımı yapabilir miyim, forumda bu konuda birkaç konu gördüm ancak yeterli olur mu ?
@Miriel Çoğu kişi genelde bisiklette bir sorun sezdiğinde bakıma götürür . Zincir , ruble temizliği hariç . İlk 300 km bittikten sonra ücretsiz bakım oluyor sorun vs varsa ücretsiz hallediyorlar . Eğer çok düşkünseniz belirli aralıklarla bakıma götürebilirsiniz ama çoğu zaman bir sorunu yok cevabıyla dönersiniz . Bisikletin parçaları ne durumda bilmiyorum paslı , kullanılamaz vs . Zincir ve ruble iyi performans vermiyecek haldeyse kökten değiştirmek daha doğru olur ( iyi bir yerde ) . Genel olarak wd-40 ile paslanmış yerlerini ovalayıp çıkarın bir dahaki süreçlerde paslanmaması için sürün (FRENLERE SÜRMEYİN) . Genel olarak bu şekilde
@Miriel Haftalık olarak ufak bakımlar aylık olarak genel bakımlar yapabilirsin, tabi bu periyotlar kullanım sıklığına göre değişir. Eğer fazla bilgin yoksa 50 TL'ye bile genel bakım yapan bisikletçiler var onlar yaparken izleme imkanın olursa az çok öğrenirsin.
@-OnuR-@ahmet çekmegeli Yardımlarınız için teşekkürler. Kullanılmayacak halde değil, her akşam tur atarken onu da kullanıyoruz. Sadece temiz değil, forumda @Murat Cömez 'in bisiklet yıkama videosu var o şekilde hem Kron'u hem de Trek'i detaylı bir temizlikten geçireceğim ancak bakım ve yağlama konusunda bu tarz bir rehber niteliğinde tavsiyeniz varsa memnun olurum.
Ayrıca bu temizlik ürünleri açısından da bir rehber varsa onu da forumdan araştıracağım.
Bu akşam da 14 km'lik ilk turu yaptık bakalım.. Seleyi değiştirmem gerekecek gibi duruyor.
Giant Escape 2 City modeli oldukça şık ve kaliteli bir bisiklet. Ben alalı 1 ay oluyor büyük bir keyifle biniyorum. Piyasa fiyatı 1900lerde en son peşin fiyatı bu. Ama netten 1700'e pazarlıkla almıştım ben, düşünülebilir.
Kron TX 800 HD City Bike kullanıyorum ve gayet memnunum.Aldığınız ürün ile ilgili sorun yaşamış olabilirsiniz ama tüm KRON markasını kendi yaşadığınız ufak bir sorun yüzünden lekelemeniz çok gereksiz diye düşünüyorum. @Necip Reis @-OnuR-
@alikan_55 Benimde hayalimde Giant Escape 2 City var ekonomiyi hazırlamaya başladım. 2016 modelini 1990 a bulabildim internette nerden aldığını özelden atarsan sevinirim. @ufukaydogdu Dostum biraz şans işi ama kron tx 500 henüz 1 aylıkken gidon vidası düz yolda düşen bir bisiklet marka olarak benim gözümde sıfır çok sevdiğim Gürkan Genç kullanıyor diye onun hatırına saygı duyuyorum işte. @-OnuR- o fiyata Giant yada Trek ikinci ellere yönelmeni tavsiye ederim.