Öncelikle neler yapacağını söylemekten ziyade neleri yapmaman gerektiğini söylemem lazım
1. 53 x 11 çevirmek marifet değil , sanırım kadansın iyi değil . Daha seri çevimen lazım . 53 x 23 / 21 / 19 gibi dişliler çevirip daha seri pedal çevirmeye çalış . Böylece kaslara daha az yük biner
2. Günde 20 km çeviriyorum diyorsun . Çok çok az . Öncelikle düz yol için sürdüğün kilometreyi artırman lazım . Aerobik kondisyonun artması gerekli . Her hafta 5'er km artırarak 60-70 km yola kadar çık . Başlangıç seviyesi . Ne hızda sürdüğün hiç önemli değil . Aerobik kondisyonun iyi olmadan , interval antremanlar yapamazsın
3. Çevrende gruplar varsa bunlara katıl .
4.Aerobik seviyen geliştikçe interval antremanlara başlamak gerekli . Temel olmadan çatıyı dikemezsin . Şu anda sprint yapacak veya TT yapacak konumda değilsin . 2-3 ay boyunca dediğim gibi yavaş yavaş 60-70 km'ye çık . 53 x 23 / 21 gibi vitesleri seri çevirmeye çalış . Kadansı 90-100 civarlarına çekmeye çalış . Vücut yapın nasıl bilmiyorum ama başlangıçta haftada 4 gün bisiklet sür , 3 gün dinlen
5. Kendine bir antreman defteri tut. Kaç km sürdün, tarih , zaman , hava, antreman hedefi vs gibi şeyleri not al . Gelişimi takip etmen kolay olur
6. İlk dersimiz "Kadans nedir , kadans antremanı nasıl yapılır ?" - İnternetten ve forumdan araştır . Burada öğrendiklerini paylaş . Araştırırsan daha kolay aklında kalır
Örnek 1. hafta
Pzt Bisiklet 20 km
Salı Dinlenme
Çar Bisiklet 22, 5 km
Per Dinlenme
Cuma Bisiklet 25 km
Cmt Dinlenme
Pazar Bisiklet 25 km
Örnek 2.hafta
Pzt Bisiklet 25 km
Salı Dinlenme
Çar Bisiklet 27, 5 km
Per Dinlenme
Cuma Bisiklet 27,5 km
Cmt Dinlenme
Pazar Bisiklet 30 km
gibi
Sormak istediğin sorular varsa sormaktan çekinme , adım adım buradan yardımcı olmaya çalışırız