Scudo Sports

15 Temmuz Şehitlerini Anma Ulusal Bisiklet 4. Yol Yarışları

Scudo
@Rhodiumm ve @sccetin öncelikle geçmiş olsun.
Siz kaçıncı bitirdiniz?
Reklamın iyisi kötüsü olmaz çünkü! Aşağıdaki habere göre 60 km. yarış Külliye'de tamamlanmış 🙃

(link)269480 dosyayı görüntüle269481 dosyayı görüntüle
Yarış 26. Km'de bitirildi. Sonra tempolu antrenman şeklinde sohbet muhabbet ederek bitirdik. 60 km 37,5 ort. Malum Parti'nin binasının olduğu caddede idi finish. Yarış iptal olunca oradaki işaretler bile kaldirilmisti biz gidene kadar :)

Yarış 26. Km'de bitirildi. Sonra tempolu antrenman şeklinde sohbet muhabbet ederek bitirdik. 60 km 37,5 ort
Sonucta organizasyon ve isimden istenilen elde edilmiştir...

Kötü bir organizasyon ve protestolara ragmen haberler kadrajı istedigi yerden kesip amacına hizmet ettiriyor. Zaten medyamızın, ulkemizin ve taraftarlık mantigi ile çalışan siyasetin sorun/sonuç ilişkisi ile çarpıtılmış yalanları sorgulamadan gerçekmiş gibi yaşıyor olmamız.

Eğitim, dürüstlük, ahlak, liyakat şart!

Ancak o zaman araştırır, sorgular, egriye eğri, doğruya doğru demeyi öğrenir ve kavgacı değil uzlaşmacı, sorunu dillendirip ballandıran değil çözen toplum oluruz.

Videolardan da anlaşılıyor ki yukarıda attığım esas soruna geldik...

@Rhodiumm ve @sccetin öncelikle geçmiş olsun.
Siz kaçıncı bitirdiniz?
Reklamın iyisi kötüsü olmaz çünkü! Aşağıdaki habere göre 60 km. yarış Külliye'de tamamlanmış 🙃

(link)269480 dosyayı görüntüle269481 dosyayı görüntüle

Aaa yarışı bitirmişiz haberimiz yok :)

3 arkadaş pelotonun önlerinde gidiyorduk ve yarış bitirilene kadar gerçekten hızlı geçiyordu. Veriler burada:
(link)1626359765007.png

Yukarıdaki haberde adı geçen belediye başkanının şovunun bitmesi için yüzlerce bisikletçi Garmin’e göre 39 derece sıcaklıkta 10 dakika bekledi bu arada.

Ya bunların hepsi önemsiz. Yukarıda arkadaşların yaptığı çok doğru tespitlerle anlaşılabilir ve şaşırılmaması gereken şeyler.

Fakat insan hayatının ucuzluğunun tescillenmesi ve burada birisine bir şey olsa karşında bir sorumlu veya muhattap bulamayacağını bilmek, kimsenin hesap vermeyeceğini bilmek hepsinden daha acı.

Ben yarışa Polatlı ilçesinden katıldım. Ferdi olduğum için ve federasyon sitesinde doğru bilgilendirme yapılmadığı için tüm gün kayıt işiyle uğraşdım. Kayıtı yapanlar, bi kağıt eksik ilçe spora git diyolar, ilçe spor federasyona git dedi kağıdı çıkartıp ilçe spora götürdüm ama ben imzalayamma dedi organiztörü aradık öyle biraz zorlanarak halletttik falan derken. Yarış günü geldi sabah çok güzel moralim vardı, heyecanlıydım. Ben 2. gruptandım bu arada. En sonunda yarış startı verildi otomatikmen 10 kiş yerdeydi zaten neyse bunu geçelim ilerledik ilerledik 10 km falan oldu 2 şeritli yolun sağında bir kamyomn solda ekip arabası aradan geçenimiz oldu , kenardaki mıcırdan geçende oldu yol bozuktu zaten orası ayrı konu. Sonra bi baktım yolun kenarında millet kaza yapmış. Kamyonlarla gene burun burunayız tabi bu arada yarış için bizi yönlendiren yoktu ben öndekileri takip ettim onlarda haliyle yanlış yere saptı koca Ankara'da çıkmaza denk geldik orada bize iptal dediler biz devam ettik gene takip ettik onları sonra kenara çektiler iptal dediler. Belki ön grup farketmedi ama arka gruptan olduğum için hep milletin kaza yapmasına şahit oldum. Neyse annem ve babamla bisikleti arabaya yükledik ve finiş noktasına çipi teslim edelim dedik ve orda bi abla gördüm abla yarlanmıştı kendisi kolunun kırıldığını sölüyordu ve etrafta ambulans dahi yoktu. Ön grubun videolarını görğnce hayret ettim nasıl işdir bu diye. Yani kısacası federasyon milleti canından ediyordu. Hiç yarışa gitmemiş adamı federasyoun başına koy daha iyi yapar yeminlen. Hadi ben Polatlı'dan geldim millet Siverek'ten, Ordu'dan gelmiş valla o kadar yol. Bir saçma buldupum kuralda var onu aktarmak isterim sırf ferdiyim diye düz forma giy dediler ben ferdi olarak grup forması giydiğimde ülkenin bekası mı tehlikeye girecek? Ayrıyeten telefon yasak dediler strava açacaktık en kötü foto çekmeyecez zaten yarış esnasında ama orada keşke yanımda telefon olsaydıda bu rezillliği çekseydim.
Yarışa katılan herkese çok geçmiş olsun çok ciddi sonuçları da olabilirmiş. En azından kaza bela yok. Umarım sorumlular hesap verir.
Ben arka gruptaydım yarış başlar başlamaz 10 kişi yere yıkıldı onu geçtimde yol kenarında hep kaza yapan sporcular vardı.

Alın size tour de turke

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bu ne rezilliktir,bu ne iş bilmezliktir. Videoları ağzım açık izledim. Amatör yol bisikleti kullanıcısıyım,o kadar amatörüm ki SPD pedal,ayakkabı dahi kullanmıyorum. Ben bile şu videodaki gibi araç trafiği ile ve sıcakla karşı karşıya kalmamak için sabah 5.30da sürüyorum bisikletimi. Bu insanlar sinek mi,bu insanların canı yok mu? Kamyonlar peletonun içinden geçiyor,araçlar bisikletçilerin yanından. Bi barzo da gitmiş daaat diye düdük çalıyor,zaten adamların canı burnunda. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda sunucu "bisiklet bir acı sporudur"demişti. Hiç unutmuyorum bu lafı,bu görüntüleri kastederek demedi elbette ama şu an da tam olarak uydu bu laf bu görüntülere. Yazıklar olsun be

Ülke insanı zaten bisiklete ve bisikletçiye ayar oluyor bu gibi durumlar iyice bize karşı düşmanlık kazanılmasını sağlıyor saçma sapan etkinlik düzenliyorlar o yarış da ölümlü kaza olmaması tek sevinç kaynağı harbiden de destan yazılmış :)

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Bu arada Eurosport'tan sesimiz olan Caner Eler ve Sarper Günsal'a teşekkür ederiz. Gerçi bisikletçiler harici izleyen yoktur ama olsun. Üstlerine düşeni yaptılar.

Spor,bir ülkede medeniyet,kültür,adalet,ekonomi ve sanatla at başı gider. Bunların yükseldiği ölçüde spor da yükselir.
Bu gibi çağdaş olguların sürekli geri gittiği bir ülkede sporda yapılanma,plan,organizasyon ve en önemlisi de başarı hayalden öteye gitmez,gidemez.

Bisiklet federasyonu başkanı denen adam 57 yaşındaki benim çocukluğumda bisiklet sporculuğu yapmış,kendini hiç bir şekilde geliştiremediği tüm camiada bilinen biri.
Her kurumun başına bir imam hatipli getirme "zorunluluğu" olduğu ve kendisi de imam hatipli olduğu için federasyonun başında.
Ülkeyi yönetenlerin spor çok umurunda değil. Hele de bir tane doğru dürüst uluslararası sporcusu olmayan bisiklet...

O yüzden burası sanki Hollanda,Almanya,Fransa,İtalya ya da Belçikaymış gibi düşünüp şaşırmaya ve üzülmeye gerek yok.
Yılda 3 tane büyük bisiklet turu ve bir sürü de klasik yarış veriyor Eurosport. Ekrandan izler iç geçiririz bir 50 sene daha.
[/QUOTE]
Hep beraber imam hatipe falan kaydolsak da sporla ilgili bir yerlere atansak. Açık lisesi varsa okumaz mıyız ya? 🤣 Topu topu 4 senemizi alır. Bizden sonraki nesil kurtulsun bari.😃

Ben farklı bir konuya parmak basmak istiyorum. Şu görüntüleri seyredince aman diyeyim bisiklet yarıslarından uzak dur diyen kendimi bir kez daha takdir ettim. Eskiden de böylemiydi bilmiyorum ama son yıllarda gözlemledigim bir olgu bu tür organizasyonların "abicim madem bu fiyonk makarna vücutla badici olamayacağız bari bizde bisikletçi olalım" diyen apacilerin istilasına ugraması. Bir diger istilacı tür ise 50 sine iki kalana kadar adanaları, iskenderleri, kelle pacayı lüp lüp gömen keyifci tiplerin göbegin son halini görünce bisiklet sporunu kesfedip o yarısma senin bu yarısma benim her organizasyonun/organizasyonsuzlugun pesinde kosturmaları. Bu tipolojiyi bir km uzaktan görsem tanırım. Bir tayt giymek zor geliyordu, onuda asmışlar kendilerini tebrik ediyorum. Ben her zaman amatör, profesyonel sporcunun ahlaklısını tercih etmisimdir ki tek tercihimde budur. Daha kendine saygısı olmayan, gürültücü, bisikletin üst borusuna yanlayıp oturunca kendini bisikletin spartaküsü zanneden tiperden oldum olası tiksinmisimdir. Uzun lafın kısası apaciler yarıslara akın etti vatandaş bisiklete binemiyor.

Son düzenleme:
Merak ettim federasyonun twitter hesabina baktim reyiz, spor bakani ve iktidarin cesitli mensuplarinin tweetlerinin retweetlerinden olusuyor. Kendi attiklari tek tweet 3 Haziran'da "Dünya Bisiklet Günü Kutlu Olsun" mesaji ondan sonrasina da bakmaya usendim.

Bu bu ahval ve şerait içinde, federasyonunun duzenleyecegi herhangi bir organizasyonun bisiklet sporuna katki amaciyla yapildigina inanacak kadar naif arkadaslar var mi?

Hadi onu gectim adinda "15 Temmuz" gecen herhangi bir etkinlik, eylemden kaliteli bir sonuc alinmis mi bugune kadar?

En temiz ve saf duygulari ile organizasyona katilan arkadaslara samimiyetle cok uzuldum, emeklerine yazik. Umarim bundan sonra daha temkinli olurlar, kaza geciren arkadaslara gecmis olsun, kavga eden dingillerin de akort ayari tutmasin bundan sonra.

İlk bisiklet yarışımdı ve tam anlamıyla rezildi. Ülkemizde spora verilen değer bu mu gerçekten.

Organizasyona katıldınız, beceremeseler bile sizi kullandılar. Kısaca kandırdılar.Kandırılarak bir eşiği geçtiniz.
Daha beni kimse kandıramadı. Kandırılsaydım benim kariyerim de büyüyebilirdi. Belki de halk bana teveccüh eder onurlandırır büyük yerlere getirirdi. O halk dediğimizin liyakat, adalet vb beklentileri de yoktu ki zaten. Liderlerinden öyle vasıflar arasın. Havadan para gelsin, haksız yere hak yiye yiye kadrolaşalım zenginleşelim.Özde değil sözde haksızlığa karşı olalım. Gül gibi geçinelim gidelim. Belki ben de olurdum. Bi kandıramadılar ki beni arkadaş.
Halinize şükredin: "Kandırıldınız" .

Geri