15 senelik Castello :)

Kayıt
13 Haziran 2009
Mesaj
17
Tepki
13
Şehir
Ankara
Herkese merhaba.

Hikayem şu:
- Bisiklete binmeye bayılırdım, tüm şehri turlardım. :)
- Bisikletime bakım yapmaya, parçalarını söküp takmaya bayılırdım. O zamanlar bana tamirci mi olcaksın derlerdi; makineci olcam derdim, şu an makineci oldum. :)
- Yıllardır bin(e)miyorum. :(
- Geçenlerde okulda bir hocamın odasındaki bisikletini gördüm.
( Hocam süper bir adamdır: Buğra KOKU, (link) , (link) )
- Biraz inceledim; görmeyeli neler olmuş bisiklet teknolojisinde!!! Bisiklet beni kendine kendine çekti... Daha sürmeden adrenalin pompalandı damarlarıma. :)
- Eve döner dönmez internetten araştırmaya başladım. Günlerdir okuyorum.
- Dün bütün gün 15 senelik bisikletimi toparlamakla uğraştım. Komple dağıttım, temizledim, yıkadım, parlattım, monte ettim... Çok kötü durumdaydı ama şu an bi tamirciye götürüp 1-2 ufak parça alıp, 1-2 de ayar yapınca binilebilecek hale gelecek. Çok severdim bu bisikleti. Şu anki fotoğrafları şöyle:

(link)

(link)

(link)

- Şu an feci şekilde kendime bu yeni nesil bisikletlerden almak istiyorum.

Ne yapıym, ne alıym, ne kadar bütçe ayırıym? Mantığım şudur; örneğin tüm parçaları orta seviye olan bir bisiklet almak yerine, iskeleti (kadro, gidon, jant, herneyse...) üst seviye ama üzerindeki bileşenleri kötü olan bir bisiklet alıp, bileşenleri yavaş yavaş değiştirmeyi tercih ederim. (Tabi öyle bir bisiklet varsa.) Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
 
Scudo
Kayıt
13 Haziran 2009
Mesaj
17
Tepki
13
Şehir
Ankara
Bu arada şu an çok merak ettiğim bir şey var. "Kadronun açılarından hoşlanmıyorum." derken neyi kastediyorsunuz? Mesela nerenin açısı/uzunluğu büyüdükçe/küçüldükçe daha "rahat" oluyor?
 

BEYHAN

Daimi Üye
Kayıt
1 Mayıs 2009
Mesaj
350
Tepki
172
Şehir
Seyhan / ADANA
Bisiklet
Carraro
vay be çoçukluğumuzun castellosu:)
oyle bir bisiklet var galiba ben kullanmıyorum ama kron xc 500 modeli kadro sağlam, geliştirilebilir deniyor fiyatı heralde 500-550 gibiydi zaten istediğniz gibi bu fiyattan aşağı zor gibi.
 

Hakim Arslan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Kasım 2008
Mesaj
2.382
Tepki
715
Yaş
37
Şehir
Adıyaman
Bisiklet
Giant
hemen al derim fazla bekletme bu zevkten mahrum kalma
 
Kayıt
26 Mayıs 2009
Mesaj
58
Tepki
8
Şehir
mersin
Kardeş vitesi öyle bir attırmışsınki zincir yakında kopar...

o öndeki dişliyi en alta indir...Zincir rahatlasın....

Bu bisikletle idare et...kışın ucuz fiyata süper bisiklet alırsın
 

Berke ÖZTÜRKMEN

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Temmuz 2008
Mesaj
1.883
Tepki
306
Şehir
İzmir
Bisiklet
Diğer
Merhaba,

Size nacizane birkaç tavsiyem olacak ;

Öncelikle Bisiklet ne alırsanız alın bu bisikleti elinizden çıkartmayın derim. Kesinlikle bir köşede dursun. Çünkü gün gelecek "keşke basit bir bisikletim daha olsaydı" diyeceğiniz bir 2. bisiklete de ihtiyaç duyuluyor. Bence bu bisikleti o durumlar için saklayın. Zaten satacağınızı da pek sanmıyorum ama ben tavsiye vermek istedim.

Birde yeni alacağınız bisiklet de iyi kadro basit komponent düşüncesinden ziyade alabileceğiniz en iyi kadro üzerine uygun komponent dizimi ile başlamanızı tavsiye ederim. Bu size çıkacağınız rüya bisiklet yolculuğunuzda ekstradan kilometre olacaktır.

Selamlarımla...
 
Kayıt
13 Haziran 2009
Mesaj
17
Tepki
13
Şehir
Ankara
Yanıtlarınız için teşekkürler.

beyhan88: Evet çocukluğumuzun Castello'su. :) Artık yok mu Castello markası ortalarda? Bir de Kron için "açılarını sevmiyorum" gibi yorumlar okumuştum; ne anlama geliyor bu? Kişiden kişiye değişecek bir şey herhalde..?

Gökhan Atalay: Zincirin farkındayım; henüz ayarlanmamıştı burda. :)

Berke ÖZTÜRKMEN: Mesela Kron XC 500 uygun mudur sizce de?
 
Kayıt
13 Haziran 2009
Mesaj
17
Tepki
13
Şehir
Ankara
Özelden mesaj yazan arkadaşlar; özür dilerim ama cevap yazamıyorum, en az 50 mesajım olması gerekiyormuş forumda. Daha yeniyiz naaparsın... :)
 
Kayıt
26 Mayıs 2009
Mesaj
58
Tepki
8
Şehir
mersin
Arkadaş demiş basit bir bisiklet elinin altında bulunması iyi olur diye hak veriyorum arkadaşa...

Yepyeni (kron-Trek-Salcano-Bisan-Bianchi) 700-280 arası bisikleti dağda taşta sürtüp düşeceğine ucuz bisikletle düşsen için bari yanmaz...

Pahalı bisiklet asfaltta kullanılır (Bence) Dağda biryerine zarar geldiği zaman çocugun gibi sevdiğin için insan kafayı yiyor...

Benim Bisan fokker im vardı..Dağda taşta sürerdim 2 sene kahrımı çekti...Baktım fazla dayanmaz bu bana sattım..Şimdi ya bisiklet alacağm ya motor...

Yaşım 17 en az 12 senedir bisiklet üzerindeydim(Geçen yazdan beri binmiyorum) :d
 

toprakec

Daimi Üye
Kayıt
27 Haziran 2007
Mesaj
227
Tepki
69
Şehir
Eskişehir/Antalya
Dağ bisikleti kullanıyorum. Onlarca kaza yaptım, çizdim, acımadım.Aama şehirde ulaşım adına bir yere giderken kilitlicek yer bulamıyorsun. dükkanın önünde koyduğumda bile zorladılar. 1000 liranı sokağa bırakmak giib bir şey. Arada birde kullanmayı bilmeyenler istiyor. E veriyorsun.Vites 1-9 getirip, sinir ediyoler beni:) O zaman ulaşım içinde basit bir tane daha olsa iyi olurdu diyorsun.
 

BEYHAN

Daimi Üye
Kayıt
1 Mayıs 2009
Mesaj
350
Tepki
172
Şehir
Seyhan / ADANA
Bisiklet
Carraro
@Serkan ÇİÇEK

castello 2006 kadar uretılılyormuş castello internet sitesi var ama çok kötü bisikletler ondan sonra devamı gelmemiş bir kaç bisikletçiye sordum castello bitti filan dediler yınede bilmiyorum ama eski castello yok artık o bir gerçek

bisiklet açısı kişiden kişiye değişiyor benım oyle takıntılarım yok ama normal kılo ve boydaki insana, sağlam 16 inçlik bisiklet herkesin işine gelir...
 

BEYHAN

Daimi Üye
Kayıt
1 Mayıs 2009
Mesaj
350
Tepki
172
Şehir
Seyhan / ADANA
Bisiklet
Carraro
@Gökhan Atalay

benım 1 aylık salcanom var mtb. bisikletimi canım gibi severim kullandığım en profosyonel bisiklet zengin değilim ama iş arazide kullanmaya gelince takarım kaskımı arazide hayat benim:) (GÖRÜŞLERİNE SAYGI DUYARIM;)) çünkü asfalta araba altında kaza yapacağıma toprakta takla atım daha iyidir. mtb bisikletinin kullanım yeri arazidir varssın bisiklet arazide yıpransın zaten kullanım amacı o değil mi. zaten 280 lira asfaltdada zor gidersin ya hani;)
ayrıyetten eski bir bisiklet hakikaten lazım uzun süre kalınacak bir yerde 500 600 liralık bisikleti bırakmak adamı korkutuyor......
 

uğur kocaağa

Daimi Üye
Kayıt
23 Nisan 2009
Mesaj
339
Tepki
193
Şehir
Babaeski
@Gökhan Atalay

Bisan Fokker bende de var. Satabilecek bi müşteri bulabilmişseniz ne mutlu... Ben satmaktan ziyade birde çeklik kadro olan beldeyama bisikletimi topladıktan sonra Yeni bir bisiklet almayı planlıyorum... Yani Beldeyama-Bisan kısa mesafe şehir içi dağ taş için... Yeni alacağım ise sadece çıkacağım uzun yollar için... Çünkü bisiklete o kadar çok para verdikten sonra dağ bisikleti de olsa yol üzerindeki bir çukur yada tümsekten geçince içim bi tuhaf olur hissediyorum:)
Ben size motor değil bisiklet almanızı öneririm... motor alırsanız tembelliğe alıştıracak... saygılar...
 

ProBisiklet

Daimi Üye
Kayıt
26 Ağustos 2007
Mesaj
226
Tepki
112
Şehir
Türkiye
Isteginize uygun galiba toplama bisiklet olacaktir, madem bu alanda tecrubelisiniz bisikleti toplayabilirsiniz o zaman bana gore dediginiz gibi kadro veya diger dediginiz parcalari buradaki oneriler dogrultusunda ust seviye alip digerlerinide sonradan degistirilebilir sekilde orta veya alt seviye alabilirsiniz.

Simdiden alacaginiz bisiklet hayirli olsun aldiginizda buraya fotograflarini eklemeyi unutmayiniz... Tesekkurler...
 
Kayıt
8 Haziran 2009
Mesaj
73
Tepki
78
Şehir
istanbul
uyguna vericem fiyatını 750 tl düşünüyorum.kendim topladım üzerindeki parçalar 1.sınıf değil ama çok kullanılmamış dağ tepe görmemiş bir bisiklettir.
 

uğur kocaağa

Daimi Üye
Kayıt
23 Nisan 2009
Mesaj
339
Tepki
193
Şehir
Babaeski
teklif için teşekkürler... Ben iş dolayısıyla 8-9 ay kadar yurt dışında denizlerde olabilirim. Bisiklet işim 8-9 ay sonraya kalabilir büyük ihtimal... Dediğim gibi diğer iki bisikletimi basit parçalarla tekrar toplayıp birde iyi bir bisiklet almayı planlıyorum. Kron,Cannondale istiyorum ama yurt dışından kadro alıp kendim de toplayabilirim...gemiye bi gidip geleyim kısmet gerisi... saygılar arkadaşlar bol pedallı sağlık dolu günler...