Scudo Sports

15-20TL'ye zincir yağı önerisi

Enigma23

Üye
Tepki
8
Arkadaşlar 15-20 liraya zincir yağı arıyorum tavsiyeniz varsa paylaşırsanız memnun olurum.

Scudo
Zeval dry lube yada wet lube :)

Pro lube.Wet ya da Dry diye karıştırma kafanı.Pro lube iyidir.Kendim kullanıyorum öyle toz falan da çekmiyor.

Valla bence en karlısı wurth zincir yağı bikeandoutdoor daki arka atolyede bi şişeyi 1.5 sene kullanıyolar 55 lira ama zefal 5 ayda bitiosa (atıyorum süreyi) 1.5 yılda nerden baksan 3 şişe gerekicek oda 75 lira tanesi 24.99 dan wurth 50 lira :harika:

@Yasin.G ucuza yağ almak için zincir ömrünüz azalıyo hocam makine yağını önermiyolar zincire zarar veriomuş makine mühendisi yada öyle bişey değilim ama sonuçta zincire özel yağ üretildiyse bi anlamı vardır sanırım :)

yoksa o kadar para verip aldığım arka dişilim'de bu yüzden mi kırıldı :acpsnr:

http://image5.sahibinden.com/photos/18/86/49/227188649crt.jpg

@Sinan A. shimanonun yağını merak ediyorum memnun kaldınız mı almayı düşündüğüm yağdan birisi.

(link) bu nasıldır

@Ertan M.

benim attığım 4 mevsim diye geçen yağ. geçen kelebek gidona elcikleri sokmaya çalışırken kullandım. vıcık vıcık kayacak sandım hep ama ertesi gün taş gibi kurumuştu. iyi bişey gibi geldi bana. zinciri ben çok yağladığım ve fazlalığını almadığım için biraz tozlandı fakat genel itibariyle hoşuma gitti. alınır.

@Ulaş Çavuşoğlu Sık sık Yağlarım ama bu bisikletin üzerindeki 3.arka dişli 3-4 ayda bir kırılıyor bende artık o kırıldıkça kaynak yaptırıyorum :D
ama bu seferde 7.dişlim çalışamaz hale geldi :(

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
@Ulaş Çavuşoğlu
bence eğer bi anlamı varsa, piyasaya yeni ürün çıkarıp para çekmek

Arkadaşlar aslını isterseniz ince makine yağı da aynı şekilde yağlama yapıyor...Fakat zincir yağlarında bir tık eksiği, zincir yağları zincir üzerinde kuruyarak sakızımsı yapışkan bir hal alıyor makine yağı akıp gidebiliyor zamanla...Aradaki tek fark bu...Bu arada @Enigma23 alabiliyorsan chain-l al yok bana hemen lazım diyorsan zefal wet lube ( önümüz kış olduğu için) tavsiye ederim...

Loctite LB 8101 acayip memnunum yapış yapış olmuyor, toz toplamıyor, uygulaması kolay,
(link)

Arkadaşlar zefal almaya karar kıldım ama dry mı wet mi yoksa pro mu alcam

Dry ve wet olarak al, pro nun çok toz topladığını duymuştum

Geri