Scudo Sports

14.6 kg

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bir dağ bisikleti için 14.6 kg iyi midir?

Scudo
@Harun Salcı

Ağırdır.
12.5 - 12 idealdir başlangıç olarak.

@Halil Uygun

O kadar da pro değilim dağdan çok yolda kullanıyorum.

@Gokhan CANCI

Aldım bile.

Konu ile ilgili benimde merak ettiğim birşey var. Ben iki ay kadar once Giant Talon 0 modelini aldım . Bisikletim large kadro ve ağırlığı 13 kg. Alırken Sedona 761 in daha hafifi olduğunu el ile fark etmiş ancak Sedonada uygun kadro boyunu bulamadığım için Giant almıştım. Sedona ile ağırlık farkına neden olan hangi componentlerdir acaba ?

Bisikletin Linki :
(link)

10-11 kg üzerindeki tüm bisikletler ne yazıkki kullanıcım amacını yerine getirmekte zorlanmaktadır.

ama işin sözde kalan kısmını kenara bıraktığımızda bir mtb yi bu ağırlığa indirmek büyük maddi külfet demek:) bende çıkış yolunu yol bisikletine geçmekte buldum.çoğumuz bilinçsizce hareket edip kendimize uygun olmayan bisikletleri satın alıyoruz.umarım hem ben hem ülkem gençliği için bu düşünce zamanla oratadan kalkacaktır...

@Hasan Akyürek

bisikletinizdeki tora maşa ve aynakol 761 dekilerden daha ağır.

@Hasan Akyürek

bisikletinizdeki tora maşa ve aynakol 761 dekilerden daha ağır.

@Hasan Akyürek

sedona 761 epicon rld maşa var bu maşa 1650 gr civarında rock shox tora maşa ise 2000 gr nin üzerinde diye biliyorum sanırım 2400 dü

ayrıca bir dağ bisikleti için 14.6 ağırdır bence ama ben 15.7 lik bir bisiklete biniyorum baya zorlanıyorum ama arkadaşlarımın hafif bisikletlerine bindiğimde (12-13 kg ) arkadaşlarımdan baya hızlı gidiyorum aslında ağır bisikletle başlamak gelişim için faydalı denebilir ağıra alışan hafifde bisikleti çok daha rahat sürüyor :) iyi forumlar

bende XC 3000 var 14 kg civarı yeni yeni hafifletiyorum :) jant setinden başladım
göbek ve telleri aldım bakalım resimlerin atarım bi ara

Geri