Scudo Sports

14-15 Haziran Uludag Turu

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Merhaba arkadaslar.

yaklasik iki hafta once forumdan kadir eskici kardesimle beraber uludag'a tirmandik. ilk defa bu kadar uzun soluklu tirmandik ve cok zevkliydi. tabii bunun keyfini cikaran insan, bir daha gidip, defalarca tirmanmak istiyor. :)

iki gun ust uste tirmanmayi dusunuyoruz. istanbuldan, budo ile gidecegiz. gelmek isteyen arkadaslar olursa, beraber gideriz daha keyifli olur. planimiza gore bir gun orada konaklayacagiz, yalniz bursa merkezde otel/pansiyon gunluk fiyatlari ne durumdadir bilmiyoruz. daha once gidip, konaklayan arkadaslar varsa ve yardimci olurlarsa cok seviniriz. ya da bursada yasayan kardeslerimiz bilgi verirse memnun oluruz.

Scudo
Sanırım hafta içi tırmanma gibi bir durumunuz yok.Havaların düzelmeye başlamasıyla içinde tomurcuklar patlayan ellerinde kartonlarla mangallarla sabırsızlıkla bekleyen piknikçilerle iyi eğlenceler size :D Hele ki sabah çok erken saatlerde tırmanmaya başlamazsanız.Kaç kişi gelmeyi planlıyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Kadir kardesimle beraber yine ikimiz kesin olarak gidecegiz Allah izin verirse.

Mangalcilar:) onceki tirmanimisimiza giderken kabatas'da bir abimiz bizleri sizin gibi uyarmisti. hafta sonu piknikciler olur, trafik olur dikkat edin demisti. hakikaten trafik fazlaydi ama piknikcilerden pek rahatsiz olmadik. heralde yorgunluktan görememiş de olabiliriz:)

Baris bey, otel ve ya pansiyonlarla ilgili bir.bilginiz var mi acaba ?

Benimde planladığım bir şey, açıkçası gelmeyi çok isterdim keşke müsait olabilsem
Eğer 22'sinden sonra yine benzeri tarz da uzun soluklu HC kategorili tırmanışlar olursa mutlaka katılmak isterim.

Hatırladığım kadarıyla uygun fiyatlı olarak Çekirge Termal Otel vardı 1 kişi 50-55 TL olması gerek tabii biraz vasatın altında kalıyor. bir de Efehan Oteli biliyorum o da 80-85 tl olması gerek diğerine oranla daha modern diyebilirim.

Kestel adlı ilçede kişi bası 35 tl geceliği kalınabiliyor. Burası şehre 10 km uzaklıkta. Gelmek isteyen herkesi bekleriz. Ali kardeşimin de dediği gibi insan bir kere tırmandıktan sonra tekrar gitmek istiyor. Performansı arttırmak istiyor. Bu tırmanışı gerçekleştirdikten sonraki hafta kısmet olursa kartepeye tırmanacaz ve ramazan dolayısıyla sezonu kapatacağız :)

Selamlar,

Turunuz çok ilgimi çekti, katılmayı düşünüyorum açıkçası. Geçen sene benden çok daha tecrübeli bir abim ile tırmanmıştık, benim ilk tırmanışım, onunda belkide sonuncuydu ( Yanlış anlaşılmasın yaşı 59 olduğu için böyle söyledim :) ) Pendik'ten Yalova'ya geçip oradan Bursa'ya kadar sürdük, Linkini vereceğim rotanın başlangıcının oradaki Eker Çiftlik Kahvaltı Kafesinde müthiş bir kahvaltı yaptık, sırf orada tekrar kahvaltı etmek için bile Bursa'ya sürerim :) Saat 11:30 gibi oradan yola çıktık. Hafta sonuydu, ana yolun çok kalabalık olduğunu bildiği için arka yoldan gideceğimizi söyledi. Gittiğimiz rotayı çizdim size, gerçekten de yol boyunca yanımızdan bir tane bile araba geçmedi, yoldaki manzara ise harikaydı. Çok rahat ve eğlenceli bir sürüş oldu. Hem ben henüz güçsüz olduğum için, hemde abimin yaşı gereği kendimizi yormadan bolca mola vererek çıktık, yol üzerinde bolca su takviye edebileceğimiz hayratlar var , zirveye vardığımızda saat 19 olmuştu. Dönüşü Yalova otobüs terminalinden otobüs ile yaptık.

Eğer size katılma fırsatım olursa 2 çıkış dan birisinde bu rotayı kullanmamızı şiddetle tavsiye ederim, çünkü inişte ana yoldan indik ve o trafik ve kargaşada zirveye tırmanmanın ne kadar stres ve sıkıntılı olacağını tahmin bile edemiyorum açıkçası. Rotayı çizerken fark ettim, Hüseyinalanı köyüne Tuzaklı köyü üzerinden gitmek çok daha kısa gibi gözüküyor ama yolları konusunda bilgim yok. Çizdiğim rotanın yolları ise çok hafif mıcırlı asfalt şeklinde diyeyim, rahatsız edici değil, sadece Hüseyinalanı köyü ile ana yola bağlantı arası 200metrelik stabilize bir kısım var.

(link)

off o yokuş nasıl çıkılır ya kaç defa mola verdiniz hocam :) ben bikere istanbulda deneyim dedim bir yokuşta 2 3 dakika dayana bildim

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Hiç mola vermeden çıktık. Mola verince bir anlamı kalmıyor bizim için. Biz strava segmentindeki rotayı takip edecegiz. Amaç ilk 5 e girmek. Çadırda kalma tecrübemiz olmadığı için onu hiç düşünmedik. Cumartesi günü budo ile kabataştan gidecegiz. Çıkış saatimiz belli degil. Büyük ihtimal kalmadan tırmanıp geri dönecegiz.

Allah nasip ederse cumartesi gidiyoruz. gidiş-dönüş biletlerini aldık. gelmek isteyen arkadaşlar biraz acele etsinler, bilet bulamayabiliriz. amacımız beraber gidip, tekrar geri dönmek. inşallah.

Gelmek isteyen arkadaşlar acele etsinler diyorsunuz iyi güzel ama, aranızda yaptığınız plandan daha detaylı bahsederseniz bizde ne yapmamız gerektiğini belirleyelim en azından değil mi :) Buluşma yeri, saati, detayları v.s.

Strava'da ilk 5'e girmek amacınızdan da yeni bahsediyorsunuz, ilk mesajda yazdığınız "gelmek isteyen herkesi bekleriz", ile sonradan yazdığınız "strava'da ilk 5'e girmeye çalışmak" çok farklı kulvarlar kanımca, yanlış düşünmüyorumdur umarım.

Bilet aldığınız saatleri yazarsanız sevinirim bende ona göre planımı yapayım ;)

11:30 budonun kalkis saati, kabatas'dan kalkiyor.10:30 da kabatas da olacagiz hocam.

strava konusuna gelirsek, aslinda hic onemi yok, amacimiz sadece bizi motive edip, daha iyi bir tirmanis gerceklestirmek. yokusta illaki kopmalar yasanir, birbirimizi beklemeyecegiz. zirvede beraber oluruz insallah. tabiiki bir aksilik yasandiginda telefon ile iletisim saglayacagiz.

amacimiz en az 15 km ortalama ile uludaga tirmanmak.

donus saatini 21:00 olarak belirledik. 3 gibi tirmanmaya baslayacagiz, cikis takribi 2 saat suruyor, hadi bir saat de inis desek, 6 gibi merkezde oluruz, ardindan donus saatini dinlenerek, muhabbetle bekleyecegiz. siz kesin gelecegim diyorsaniz, hemen iletisime gecelim hocam.

Geri