Scudo Sports

14.06.2014 Cumartesi; Sudüşen Şelalesi Turu - 40 Km

@dogukan demirbek
keske sizlerde olsaydiniz daha da keyifli olsaydi ama ins bu kadroyla gene bu hafta sonu bi etkinlik olur diyorum @ bulent abi tas sana hadi yapistir sakligol haritasini

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Oktay abi eline sağlık. harika bir yazı olmuş. beni kırmadığın için teşekkür ederim.

abiler. kıskandım demeyeceğim, ama deliler gibi deliler deliler deliler gibi imrendim. elinize ayağınıza sağlık.

teşekkürler, gençler sizde abilerinize eşlik edin. caddede pardon pardon diyeceğinize, doğa eşliğinde güzel bir tur yapmış olursunuz.

@Oktay Erkan

Oktay abimin yine o mükemmel tur yazılarından sonuncusu, duygular nasıl bu kadar güzel kaleme dökülür? Zevkle okudum yüreğine sağlık abi. Umarım bu yazıyı anlattığın kafa yapısındaki insanlar bir şekilde okur ve sabit fikirlerini bir kenara bırakırlar...

yalova su düşen yazın kaçılacak yerler özellikle tenmuz ve ağustos aylarında sıcaklar dahada gelince o soğuk sular biraz daha ısınacak ,antalyaya gitmeye gerek yok şelale görecem diye,ikinci şelale yalovadan sonra sağa sapılarak çınarcık üzerinden erikli şelalesi orasıda güzel 7 km rampa var orada ,bi şelale daha var ama uzakta yolu yok esenköy şelale ,
giderken 5 km 'lik iniş var çok dik tabi tersi oldukça sert eğim,tek sorun tabi mangalcılar hücum eder,araç fazla olur yazın,dönüşte pendik feribot oluyorda ben pek kullanmıyorum çünki malum pendik -bostancı arası mangacılar artı araçlar bisiklet yolunda oluyor deniz otobüsü en fazla beş bisiklet almakta ,erikliden sonra delmece yaylası yazın bile soğuk eser orasıda güzeldir görülmeye değer,

Yolda ne gibi tehlikeler geçirdiniz biraz teknik bilgi alsak. Lastik patladı mı? yanımızda bulunması gereken elzem şeyler neler? yedek kıyafetine kadar yazarsanız güzel olur :)

Oktay abi bravo, harika yazmışsın. Ben feribottaki adamdan habersizdim yalnız, bu yazıyla olaydan haberim oldu.

Bu arada muz-muz-muz-muz-snickers-kuruyemiş-kuru üzüm-snickers-kuruyemiş-muz-snickers-muz-tadelle diziliminden elde ettiğim nükleer enerjiyi hala harcayabilmiş değilim.

@ERTĞRL
abi adam eve bile son surat cikis yapti halen enerji atabilmis degil o degilde sen sileye geliyorsun diyimi enerji lazim

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mutlaka yedek iç lastik bulundurun.
Fazla su almanıza gerek yok,
Yol üzerinde bir sürü çeşme var suya doyarsınız. (Yalova geleceğin su şehri olacağı düşünülüyor.) :)
Hava sıcak olması nedeniyle yanınızda fazladan bir üst forma alabilirsiniz aşırı terleme sonrası forma üzerinde oluşan lekeler için (tabi önemsiyorsanız.)
mutlaka havlu veya kağıt havlu ve deniz şortu alırsanız tadından yenmez.
Yalova merkezde alışveriş yapmanıza gerek yok.
Yol üstüne ilk rampada - benzinci yanında - her şey var avm den :) alışveriş yapabilirsiniz.

@Antares

@erkan kendimi şu an çok sorumlu hissettim nedense :)

@Antares

1- iç lastik
2- pompa
3- yazlık uzun tayt ya da kısa
4- eldiven yazlık
5- kask
6- bandana
7- gözlük
8- energel sıvı enerji içeceği gnc mağazalarında 7 lira ,
9- bisiklet forma

@Antares

Bisiklet zincir yağı fren gibi bakımlarınızı tekrar gözden geçirmenizde fayda var. Yedek iç lastik yama takımı pompa gibi olmazsa olmazlarınızı yanınızdan eksik etmeyin. Giyim olarakta kampsız tur ise çantasınızda yoğun tere karşı giyim bulundurmanızda fayda var. şelalede yüzmek için şort kağıt havlu güneş kremi gibi malzemelerde fena olmaz. lastik patlağı daha tur başlangıçında feribotta oldu müdahele edildi patlak yolda muhtemeldir olabilir yol kusursuz değil kimi yerde çok bozuk. Termalden sonra yolun çok kenarında sürmeyin yılan atlayabilir ayrıca yol kenarında yabani diken vs etkenler mevcut. İnişlere dikkat edin ansızın s dönüşler var yanıltabilir aşağısı uçurum. Ayrıca yanınızda multi takım içeren ekipman olursa hiç fena olmaz sıkma sökme gibi sıradan ama bi okadar önemli işlerinizi halledebilirsiniz. Biz çok büyük bir tehlike atlamadık çok şükür herkes grup disipliniyle hareket etti, bu konuda bülent abi yoğun çaba gösterdi.

Hadi biz İznik turu yapında görelim :)
Bende böyle gaz veriririm ama gelmem :D

Turunuz cok güzel gorunuyor. Acaba kullandiginiz guzergahi harita üzerinde ve ya adres seklinde paylasmaniz mumkun mu? Bir de bu tarz turlar yaptiginizda disaridan katilabiliyor muyuz.

@erkan_harman

Şile hemi? Eee gelirim tabi, kaçırmam. Yeni haberim oldu.

@Antares

İznik turu ilerki tarihler de olabilir.
İsterseniz bu hafta sonu Pazar Günü Şile - Saklıgöl turu var. Turumuza bekleriz.

@Sümeyye Arslan

Tabiki katılabilirsiniz.

Tur Haritası;
(link)

Geri