Scudo Sports

1300-2500 TL arası Karbon Yol Bisikleti Arıyorum Önerilerinizi bekliyorum..

aze22

Üye
Tepki
36
Bisiklet
Sedona
Bisiklete yeni başlıyorum ve iyi donanımlı, karbon bir yol bisikletiyle başlamak istiyorum. Büyük İhtimal bisikleti yurtdışından getirteceğim. Öneri lütfen..

Scudo
1300 liraya karbon yol bisikleti satan yer varsa haber verin, ben de birkaç tane alabilirim...

• Beğen
Tepkiler: ismail eren
Murat Bey e katılıyorum. Üst sınırınız olan 2500 tl bile iyi donanımlı karbon bir yol bisikleti alabilmek için yeterli olmayacaktır maalesef.

yurtdışından masrafsız alsanız bile 2500 tlnin karşılığı olan bir parayla alabileceğinizi zannetmiyorum. ama fena olmayan donanımlı, karbon maşalı aliminyum kadro bir bisiklet alabilirsiniz

bir "armut piş, ağzıma düş" vakası daha.
araştırma yapmaya ne gerek var öyle değil mi?
AL yol bisikleti dahi zor buluncak 1300TL bir bütçe için forum üyeleri otursun tüm yurtdışı sitelerini araştırsın, karbon yol bisikleti bulsun, onun nasıl getirtileceğinide bulsun, yapmışken kargo bedelini falanda hesaplayalım. arkadaşa gümüş tepsi içinde sunalım. yeteki yol bisikleti donanımlarını dahi bilmeyen bir arkadaşı bisiklet dünyasına kazandırmış olalım.
iyimiş bu iş.
Bisiklet sportif bir bünye gerektirir ve spotif bünye ile tembel bünye taban tabana zıt şeylerdir.
bu kadar tembel bir bünye bisiklet dünyasına girmesede olur bence

Merhaba,
Arkadaş belli ki bilgi sahibi değil. Olmak zorunda da degil. Üslubu da yanlış olabilir. Bisiklete yeni başlıyorum demek bilgi sahibi değilim öneri lütfen demek.
Size kalk hrmen bana araştırma yap anlamına gelmiyor.
Zaten bı ülkede kendini aydın zannedenlerin karsisindakini ezme acizliğini şu yazdığınız gayet sert tutumdan anlayabiliriz.. Bu herkeste var. Azıcık googllayabiliyorsan vur kafasına gözüne..
Kaldı ki siz kim oluyorsunuz da olmayan bisiklet camiasından aforoz ediyorsunuz insanları..
Biraz edep biraz üslup..
Yardım etmeyecekseniz de gölge yapmayın bari..

Ben arkadasa sedona 610 veya decathlon öneririm demek bu kadar mı zor..
Yazık yapmayın

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

yeni başlıyorsan buyur sana hocam cillop gibi bisiklet,kendini 50 defa kanıtlamıştır. git dene, pazarlığını yap bütçeni hemen hemen yakalar. bikaç sene sonra çokça da biniyorsan upgrade edersin yıllarca binersin. yoksa karbon frame bile zor butçene göre.

(link)

Eğer kargo ücreti ve vergi vermeden getirtme imkanınız varsa Boardman'in Team Pro bisikleti bütçenizin az biraz üzerinde kalıyor.
2800-2900TL gibi bir fiyata alabilirsiniz. Triathlon Plus'ın geçen ayki sayısında 1000£ altındaki bisikletlerde "iyi" olarak tanıtılan bir bisiklet.
Kadro yanlış hatırlamıyorsam Axman üretimi..
(link)

Yurtdisinda yazdiginiz fiyat araliginda kullanilmis karbon yol bisikleti bulunabilir. Karbon kadro görüp kontrol etmeden almak pek akillica olmadigi icin cözmesi zor bir durum. Türkiye' de karbon bisikletini o fiyata satacak insan bulmak zaten cok zor! Gelin siz karbondan vazgecin, sadece masasi karbonbir tane arayin!
Ama mutlaka yurtdisi diyorsaniz ebayde pek cok sayida bulabilirsiniz. Ama bisiklet almak icin cok yanlis bir mevsim secmissiniz, sonbahari beklerseniz cok dah iyi bisikletleri daha uygun fiyatlar buma sansiniz artar.

Örnek: (link)

@Sinan Genc

Sedona 610 ne zamandan beridir Karbon Kadro oldu? Decathlon ne zaman karbon kadro oldu?
daha arkadaşın sorusunu okumadan beni eleştirmek için yazınızı yazmışsınız.
.
ben bisiklet dünyası ile yeni tanıştığımda açtığım konulara yazı yazılmışmı diye saat başı bakardım, yazılan her cevabın arkasına ben kendim birşeyler yazardım veya en azından teşekkür mesajı yazardım.
burada sadece ve sadece "ben birşeylr araştırmadan nasıl karşımdaki insanları çalıştırıp kelepir birşeyler buldururum" gayreti var.
konu açılalı 3 gün olmuş daha konu ama daha konu sahibi hiç cevap dahi yazmamış. belkide konuya girip okumamıştır dahi. 1 hafta sonra açar konuyu, okur ve bakar var mı güzel öneri diye.
.
mesajımda kendim hakkında hiçbir beyanatta bulunmadım. siz nasıl "kendini aydın zannedenler" gibi bir sonuca vardınız? aydın olup olmadığımı veya kendimi ne zannedip zannetmediğimi nerden biliyorsunuz?
bisiklet camiasının olmadığını nerden biliyorsunuz?
.
ne arkadaşı nede beni anlama zahmetine girmeden sadece muhalefet etmek için yazınızı yazmışsınız.

@Edip Dinçer
Edip Bey bu bisiklet gümrüğe takılıyor.
gümrükde de en az bunun yarı fiyatı kadar gümrük vergisi-ardiye masrafı-gümrük müşaviri masrafı ekleniyor.
toplam elinize geçmesi 4300 TL civarlarını bulabiliyor

@ihtiyar

ben şahsen ALU kadrolu kullanılmış bir bisikleti görüp alabilirim ama iş Karbon kadro olduğunda kendi gözümle görsem dahi kullanılmış bir Karbon kadroya güvenebileceğimi sanmıyorum

@ismail eren

Yok zaten belirttim "kargosuz ve vergisiz alabiliyorsanız" diye :). Hani belki yurt dışına çıkıp alınma imkanı vardır.

Başlamadan bitti galiba arkadaşın hevesi. O fiyat aralığında hem de o özelliklerde bisiklet aranıyorsa konunun hiç araştırılmadığı hissi uyanıyor doğal olarak. Biraz zahmete girip forum sayfalarına göz atarsanız başlangıç için daha iyi olur sizin adınıza...

• Beğen
Tepkiler: ismail eren
Demek ki o fiyatlarda karbon olmadigini dahi bilmiyor.
benze seyleri yusuf bey de soylemis mesela ama aforoz etmemis en azindan..

tartismayi uzatmaya gerek yok bilgi sahibi olmayab arkadaslari bilgilendirelim olmaz diyelim alternatifleri sunalim tabi yapmak istiyorsak , istemiyorsak golge yapmayalim demek istedigim bu...
saglicakla kalin..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@Sinan Genc
Sinan Bey, nereye gölge yapıp nereye ışık tutacağım beni ilgilendirir.
varsa konuyla alakalı diyeceğiniz birşeyler; buyrun sizide dinleyelim.
yoksa insan ezen aydın karşındaki masum halk benzeri siyasi partilerin yaptığı bölcülükleri burada yapmayınız.
isteyen yardım eder, isteyen etmez. buradaki kişileri yardım edenler ve etmeyenler diye bölmeye çalışmak, araya nifak sokmaya çalışmak kimsenin haddi değildir.
asıl bu davranış foruma gölge düşürür.
size tavsiyem; öncelikle bisiklet dünyasını ve bu forumu önce biraz tanıyın, ondan sonra karar verin hangi tip hareketlere nasıl tepki vereceğinize.
.
bisiklet dünyası ile hiçbir alakası olmayan bir kişi dahi 1300-2500 TL gibi alt sınırı ile üst sınırı arasında %100 fark olan birisinin gerçek alıcı olmadığını anlar.
çünkü 1300TL ile alınabilecekler ile 2500TL ile alınabilecekler birbirinden tamamen farklıdır.
gerçek alıcıların daha net bütçesi daha belirgin kıstasları olur.
pazara domates almaya gidenlerin dahi daha belirgin bir bütçe aralığı oluyor. 1300 nerede 2500 nerede?
laf olsun diye açılmış bir konu işte. bunun nesini tartışıyoruz.
.
ama sizi iyi anlıyorum. foruma yeni üye olduğumda bende foruma yeni gelenleri koruma içgüdüsü içerisindeydim.
ama buralarda bu foruma bisiklet dünyasını görmeye başladığınızda bazı şeyler değişecektir.
kendinize iyi bakın

Kendi kullandığım bisikleti önerebilirim 2500 tl karbon ama sadece ön maşa karbon :)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ismail eren

ismail bey valla sizin fan sayfanızı yapmak lazım, kamer genç, baykal, birde siz :) bisiklet forumu değil resmen sizi takip eder oldum :) Siz hakılısınız yorumlarınız doğru olanı göstermek üzere olsada üslup sert hocam :) kızmayın bukadar! Bir doğru vardır birde insanın kendisine göre doğrusu var! Konuyu açan arkadaş, belirtmiş olduğu rakamları belki kendisi için oldukça yüksek rakamlar olduğu için yazdı, belkide bu fiyatlarda karbon bulmayı hayal eden tatlı su kurnazının teki! :) arkadaş en nihayetinde bu fiyatlara giriş seviyesinde amatör yol bisikleti alınabileceğini yada ikinci el olsada oldukça yıpranmış eski bisikletler alınabileceğini anlayacaktır. Artık anlamayacaksa insanın kaderine müdahale etmemek gerek :) bu arada 2000-2500 TL gibi bir fiyata 2. el olarak yurt dışından 2005-2006 yıllarına ait karbon kadrolu ve 105 yada ultegra gibi setlerin eski modelleri ile getiren arkadaşlarımız da var! Gümrük olayı ise kişinin yurt dışı seyahati ile ya da tanıdık TIR cı arkadaşlar sayesinde getirilebiliyor. Talep-arz ilişkisi ismail bey! ne arıyorsanız önünüze sunulacak bir şey çıkıyor illaki :)

Saygılar

Birincisi konuyu takip ediyorum. Ve bisiklet hakkında fazla bilgim olmadığı için konu başlığınıda düzgün yazamamış durumdayım. Bana yardımcı olacağınıza gidip dışlayıp,bu adam bilmiyor mu yav bu fiyata karbon alınamayacağını der gibi, daha doğrusu tiksindirici, aşağılayıcı, bisikletten soğutan yorumlarınız cevap yazmamam icin gayet yerinde bir karar.Herneyse ayrıştırıcı,aşağılayıcı yorumlarınızı kendinize saklayın. Sinan beye beni anlayışla karşıladığı için huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.

@Edip Dinçer

Yine de bahsettiğiniz bisikletin fiyatı 1116 Eur, 3300 TL civarına gelir. Bahsedilen limitin oldukça dışına çıkıyor.

@aze22

Bisiklet hakkında fazla bilginiz olmamasına rağmen direkt karbon bisiklet ile başlamak istemeniz farklı bir durum olmuş ama yine de yardımcı olalım şuan Türkiye'de bulabileceğiniz en ucuz karbon bisiklet 3200 TL.

Geri