Scudo Sports

'' 13 'üncü tur tek başına kartepe, haziran ayı''

Kudret Bey azminize imrenmemek elde değil.Biz 50-60 km yaptığımızda kendimizi fasülyeden nimet sayıyoruz.Çok fırın ekmek yemek lazım anlaşıldı.Yolunuz açık olsun.Selamlar.

• Beğen
Tepkiler: kerem oktar
Scudo
@Kudret Kurtcebe

Valla Abi ben Körfez'e kadar arabayla gidip orada bacanağın evinde yattım. Sabah erkenden Körfez'den Kartepe'ye kadar sürüp yokuşu tırmandım. Sedona 341 tur bisikletiyle 28 - 38 - 48 aynakol ve 9' lu 11 - 34 ruble ile tırmanana kadar ciğerim söküldü. Ben Maşukiye'de çay içerken bir babayiğit geçip gitti. Ben çıkarken o iniyordu. Ben yarılarda bir yerde mola vermişken beni yakalayıp geçti gitti. İkinci'yi tırmandı. Ben zirveye yakınken o inişe geçmişti. Ben inerken aşağıya yakın bir noktada karşılaştık. Üçüncü kez tırmanışa geçmişti. BMC marka yol bisikleti kullanan bu arkadaşa hayran oldum ama adını sanını sormayı o an için akıl edemedim. Tahminim o ki profesyonel bir yarışçıydı. Böyle bir performans amatör işi değil zira.

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@Behram Belek

evet 48 -38- 28 evet oldukça zor o ayna kol ile ben 44 -32-22 ile zorlanmıyorum
şimdi açıkça 48 ayna kola geçecek idim ama vazgeçtim bunun nedeni 28 en küçük diş sayısı ayna kolda , 6 diş daha eklenince ne oluyor 28 diş rampada 6 diş en küçükten eklenirse bu eğimde adama zor gelir
slx ayna kol 44-32-22 sistem tam anlamı ile adama sert eğimlerde kolaylık sağlarken düz yolda 44-11 sistemi tabi az tempo sağlamakta , tek dez avantaj bu
şimdi işin en zoru dediğim gibi 203 km olması etabın ve burada 16 km rampa var 12-7 arası ,,,

Bende geliyorum bu sefer bayrağı dikeceğim kartepeye tabi sende kalacağım 21:00 da orda olacağım geldiğim gibi yatarız

@Erkan Közen

işte bu kadar,
ben bu gün 2 adet 23 hacim iç lastik alırım ,,,öğlen giderim

ilginç adamlarsınız vesselam..tekeriniz keyifle dönsün,yollar size yeni zaferler getirsin..dostluğunuz da daim olsun..şimdiden yolunuz açık olsun..

@Kudret Kurtcebe
kudret abi azminizden ve başarınızdan dolayı tebrik ediyorum eğer istanbulda olsaydım tam benlik bir turdu en azından denemeye deyerdi.Cannondale cyclocross caadx disc 105 ile güzel olur ama ayna kol 46 36 olması bir sez avantaj ilerleyen zamanlarda kısmetse 50 34 yapacam

@Behram Belek

39-28/25/23 ile çıkılıyor 39-19 ilede çıkabilecek tork gücü çok yüksek olan sporcularda olabilir. Bu sporcuya göre değişiklik gösterir Yokuş yukarı çıkışlarda profosyoneller nabzı stabil tutarak 39-28 yada 39-25 kullanarak çıkmayı tercih ederler. Keza armstrong gibi tork gücü normal sporculara göre çok yüksek olan sporcular 42-19 ile de çıkabilir.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
bu arada face 'e atıp tutunca galba beni aforoz ettiler :)
güncelleme yapmıyorum,oldum olası lagara lugara yere alışamadım ,
doğru yazıyorum şifreyi yalnış diyor bi daha bakacağım ,,

@kerem oktar

dostum kerem ben bu adamların yanında asla konuşamam gerçekten zor iş 34-28 ile yapamadım ama 22-34 ile yaptım yalnız bu 42 -19 valla kafamı karıştırdı hayatta yapamam doğrusu,

@Kudret Kurtcebe

Aytekin bey ve recep beyler gerçekten muazzam bir efor ve sabır göstermişler. Kartepeye bir çok kişi çıkabilir ancak istanbuldan kalkıp 90 100 km yol yaparak bir kere çıkıp inerek tekrar dönülmesini bile normal karşılarım ancak zirveye çıktıktan sonra yolu inip tekrar çıkmak oradan geri dönmek sınırların zorlandığını gösteriyor. Tebrik ediyorum kendilerini saygılar..

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
@SelimDurmak

dostum selim
valla açıkçası ben korktum 34-28 den çünki geçen 12 'inci turda 99 km sonra çakıldım 3 km rampa sonunda eğim 12 'den başlayıp sonra 7 'lere düşüyorda ama kazın ayağının ne olduğunu acı bi şekilde öğrendim
halbuki 2013 'de iş çok kolay olmuş idi 86 km gittim 10 dakika mola sonrası 10 km eğim çıktım ama 22-34 ile valla babamda çıkar iş çok zor 34-28 de bunu acı bi şekilde öğrendim ama çalışan insan 34-28 de aynen bu işi yapar işin en zoru tabi 99 km sonra gelen 16 km rampa ,,

@Kudret Kurtcebe

abi onu lens armstrong gibi adamlar yapıyor . Vakti zamanında armstrongun uyguladığı bir sistemdi. 42 aynakol ve en fazla 19 lu olan ruble kullanarak italyada yokuş tırmanmıştı. Normalde yokuşlar için contador 34 den daha düşük dişli aynakol ile 30-15 vb bir ruble kullanıyor ve tırmanışlarda ortalama 90 kadans yapıyor. Lens Armstrong ise vakti zamanında ezber bozup 42-19 kullanarak zamanın galibiyetini almıştı (burada doping de olduğunu biliyoruz oda ayrı konu tabi)

@Kudret Kurtcebe

• Beğen
@kerem oktar

zati o doping meselesi benide vurdu ,adamı göklere çıkarıyor idik sonra belgeseli seyredince vay dedik lens neymiş ,zati dopingsiz olmaz o iş, 42-19 dehşet bi sistem eğimde,geriye sadece lensin o ayak tekniği kaldı onu uyguladım düz yolda açı veriyor dik bi şekilde hızda artış oluyor,,
,

abi zaten armstrong gibi bizim yeni bir çığır açma niyetimiz yok :) biz kartepeyi 34-25 dişlide 15 km/h ortalama ile çıkalım buda 50 dakika gibi bir süre yapar Biz bunu başarırsak şayet Türkiyede koşacağımız her yarışta özelliklede tırmanış etaplarında kürsüye muhakkak çıkarız :)

• Beğen
bu arada tek başıma değil son anda erkan gol attı o da gelecek zati ben biliyordum ve de hissediyor idim,
içine ukte kalmış idi ,erkanda hırs var hırs olmasa benle tavşanlıya gelmez idi çok geldi ,o tavşanlıya yol bisikletinin girmesi çok riskli 23 hacim silik teker kullanıyor erkan ,gene tavşanlı yaparız tabi hazirana olur,
evet bu sefer erkan kesin zirveyi alacak ,buna eminim benden önce alacak rampada hızlı erkan,,

saat 04.00 çıkış bizden,
erkan -kudret 24 mayıs ct

güzergah

topçular-suadiye köyü,,

(link)

kartepe otel zirve 1300 rakım

(link)

dönüş yalova olunca km azalıyor,,

(link)

toplam 203 km

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10308361_777974698901773_716894644620490844_n.jpg
evet hazır küheylan -44-32-22 ruble 11-34
kartepe fatihi scott scale 30

@Erkan Közen

erkan dükkandayım 23 hacim akşama hazır saat 17.00 de buradan çıkarım

Kudret bey meraba bende üsküdardan kartepe tarafına gitmeyi planlıyorum bu hafta sonu aksilik çıkmazsa. kadıköy sahilden çayırova- molla feneri- denizli- sevindikli çayırköy -yeni kandıra yolundan izmit. orada duruma göre ya sapancaya veya kartepeye karar vericem. Hesabıma göre gidiş 160 km civarında. Sizin rotanız gidiş dönüş mesafesi anladığım kadarıyla.
Siz hiç şekerpınar molla feneri çayırköy yolunu kullandınızmı teşekkür ederim..

@zekeriya usta

zekeriya bey
bizim o rota değil
rota bostancıdan saat 04.30 da bu gece yarısı başlayacak 04.00 de erkan ile bizim evden çıkacağız
ve saat 04.30 da bostancıdan geçerek yola devam edeceğiz ,akabinde tam 39 km sonra eskihisara ulaşacağız oradan feribot 45 dakika sürmektedir en kolay kartepe turu budur ayrıca maşükiye ile işimiz olmaz, orada trafik vardır ve kuzey yolu ilede işim olmaz yani izmite herekeden gitmem mollafenaridede yolların dar olduğu yerler vardır ,en emniyetli güzergah kesin olarak tuzladan gebze yoludurki bu yolun en sağı çok geniştir kavşak sayısı fazla değildir geçen sefer gittik saat 05.30 de oradan erkan ile geçtik tek kamyon yoktu ve de tır onların saati belli,araç sayısı ise o saatte kimse yok idi çok az araç gördük ,evet 07.45 de topçulardan bisiklet ile çıktık 60 km boyunca yoğun trafik hiç yok idi ayrıca suadiye köyüne ulaştığımızda geçen seneden beri hiç bir bakım yapılmamış olan yolun dahada beter olduğunu müşade ettim
yol toprak taş olmuş sadece suadiye köyün çıkışında sonra sağ ve sol yanlarda kum var çakıl var ortada ise çatlak asfalt var bu yolu aynen ineceğiz tabi burada 23 hacim silik teker dikkat edecek erkanda silik var erkan bu yolu daha önce indi ,
evet toplam 16 km çıkış var ama maşukiye 17 km dir ,dönüş aynı yer olacak 16 iniş son 72 km ile yalovaya ulaşarak deniz otobüsü ile bostancı yapacağız tam 203 km olacak

güzergah

topçular-suadiye köyü,,

(link)

kartepe otel zirve 1300 rakım

(link)

dönüş yalova olunca km azalıyor,,

(link)

toplam 203 km

saat 22.00 den sonra gelecek olan mesajları anca saat 03.00 de görebilirim bu nedenle saat 22.00 de uykuya çekileceğiz evet gazamız mübarek ola,,203 km
99 km sonra 16 km rampa eğim 12 'den 7 ' e inmekte
yarın akşam gürsel akay bisikletten kriterleri yazacağım
resimleri yükleyeceğim 6-7 adet resim olur ,,,

Geri