Scudo Sports

123 kilo ve yeni başlangıç?

Bende bundan 2 3 ay önce yeni bisiklet almıştım kendime baladığımda 110 kilo idim şimdi 103 kiloyum günde en az 23 - 24 km bisiklet sürüyorum . Bisiklete çıkmadan önce yarım saat koşu bandında takılıyorum. Bisikletim şehir bisikleti ince teker 120 km yol yaptığım bile oldu bir günde banamısın demedi . Biraz daha ilerledikten sonra değiştirmeyi tabi ki düşünüyorum . Cyclist dergisinde bi makale vardı " 1 kg yağ yakmak için ne kadar bisiket sürülmeli" gibisinden böyle birşeydi o makaleyi okursanız yararınıza olur .Gidebildiğin kadar yol senin tak kulaklığı devam. . Bol pedallamalar

Scudo
@mermerci

Kilo kesinlikle verirsiniz ama öyle çok hızlı bir grafik beklemeyin. Siz binmeye ve abartmadan yemeye dikkat edin, mutlaka sonuç alırsınız. Resmini attığınız bisikletle uzun bir tur düşünmemenizi tavsiye ederim, bana pek güven vermedi ama antrenman için kullanılabilir.

Burdan sonra yazıcaklarım kişisel görüşüm, bence kilo vermek kardiyo ile olur. Doğru kullanımda bisiklet, koşu vb sporlar kardiyo için biçilmiş kaftandır. Kalbin çalışma ritmini hızlandırıcak her aktivite kardiyo egzersizi olarak adlandırılabilir. Yani bisikleti tempolu sürerseniz kardiyo yapmış olursunuz. Örneğin, çok düşük kadansla "tin tin", keyfe keder bisiklet sürmek kilo verdirmez, hatta spor bile yapmış olmazsınız. Birşeyin gelişmesi için yorulması, ezilmesi lazım ki daha üst seviyelere çıkması gerektiğini fark etsin ve çıksın. Topluyucak olursam, tempolu, sabit veya doğru uygulanırsa değişken kadanslı, kesintisiz ve uzun soluklu sürüşler kesinlikle kilo verdirir ama "yoruldum"la başlayan şikayet cümleleri kuruluyorsa bir işe yaramaz. Aslında böyle teknik detayı bırakıp şuna dikkat etseniz yeter, ne kadar çok nefes nefese kalır, ne kadar çok terlerseniz o kadar kalori yakarsınız. Bu arada kadansın ne olduğunu anlamak için forumda yazılmış güzel bir yazı vardı, ona bakabilirsiniz.

Sabah serinliğinde kahvalti yapmadan yanınıza su alarak çıkın. Zor durumlar icin çiğ kuruyemiş alın. Sakın molalarda şekerli yiyecek içecek almayın.

• Beğen
Tepkiler: mermerci
Abi kilo vermek istiyorsan uygun bir diet ve cla l carnitine takviyesiyle kilo vermeni hızlandırabilirsin. Dizlerine dikkat et kloda olunca dizlerine asiri yük binecektir. Ağır viteste yavaş yavaş pedal çevirmek yerine düşük viteste hızlı pedal çevirmeni tavsiye ederim. Bu dizine binen yükü azaltır. :)

• Beğen
Sele boyunu iyi ayarlarsaniz dizlerinize binen yuk azalir

@mermerci abi bence biraz kilonuzdan dolayı dağ bisikleti seçin insanlara gelince istedikleri kadar gülsünler kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş bisiklet kilo verme konusunda çok işe yarıyor 1 ayda 95 den 88 e düşdüm ben lastik basıncını arttırın biraz bende de aynısı oluyordu

Bisiklet kilo verdirmiyora atfen;4 ayda rejim diet ve benzeri Şeyler yapmadan sadece bisiklet sürerek 18 kilo verdim! Ve günde sadece 20 km sürerek bunun 5 kmsi rampa.

Bisiklet kilo verdirmiyora atfen;4 ayda rejim diet ve benzeri Şeyler yapmadan sadece bisiklet sürerek 18 kilo verdim! Ve günde sadece 20 km sürerek bunun 5 kmsi rampa.

• Beğen
Sorduğunuz soruların tamamı çok güzel. Kilo vermek için bu spora başlayanların kafasındaki soruların hepsini tek mesaja sığdırmışınız. Evet bisiklet harcanan efora göre vücut üst bölgesinden çok fazla kilo verdirmiyor ama hareketsiz kalmaktan çok çok iyidir. Sakın yılmayın hedeflerinizi büyüterek devam etmenizi dilerim.

• Beğen
Hocam yağ yakımı için sabah erken saatlerde kalkın ve bir bardak kahvenin ardından aç olarak bisiklet kullanıp gelin.

• Beğen
Yazdığınız konular arasında bir cümlede "deli ter atıyorum" demişsiniz.Terlemek su kaybıdır,kilo verdirmez.Kaybettiğiniz bu suyu aktivite esnasında mutlaka almalısınız yoksa debidre olursunuz.Bu nedenle bisikletinize bir suluk almanızı öneririm.

• Beğen
Öncelikle merhabalar diyelim bende ilk bisikletim cift amörtisörlü salkanoydu 90 tl ue almistim sonrasinda bi 500 tl harcayim jantlarini viteslerini degistirdim birazcik iyi bisey olmustu sonra daha yuksek seviyeli bisikletleri gormeye basladim hani kilomda 120 idi ufak bi arastirmayla ilk kaliteli bisikletimi almistim bianchi tdl 1300 du 25 kilo verdim bu bisikletle sonra dahada heveslendin ole 100 kiloda kaldim 5 senedir bisiklet suruyorum dahada kaliteli bi bisiklet almanizi tavsiye ederim ayak agrisinin Sebebide genelde sele boyunu iyi ayarlayamamak tan oluyo biraz internet uzerinden arastirma yapip kendinize uygun bi bisiklet ve gereclerini baka bilirsiniz

• Beğen
Hedefiniz kilo vermekse yaptığınız spordan daha da önemli olan beslenmeye dikkat çekmek isterim. Gün içerisinde eğer maddi durumunuz el veriyorsa daha çok protein tüketip daha az karbonhidrat almaya çalışın ve yaklaşık 500 kalorilik bir açık bırakın. Bisikletinizi kullanırken de nabzınızı yükseltebileceğiniz zorlanmayı yaşarsanız sağlıklı bir şekilde yağdan kilo vermeye başlarsınız. Ben de 1 sene öncesinde yaklaşık 6-7 ayda 93 kilodan 75 e düştüm.

• Beğen
@Mondschein hay Allah razıolsun kardesim.bu msj lar ile motivasyon aartıyor.hedef 100 inşallah. Saol20150818_201423.jpg

Msj yazan tüm arkadaşlara tek tek teşekkü ederim.iyiki bu foruma denk gelmisim .bilmediğim çok şey öğreniyorum. Gerçekten çok yararlı imis.

Bugünkü sürüşüme baba ne olur bende geleyim diyen 7 yaşındaki oğlum20150818_194625.jpg da katıldı. Yaklaşık 12.5 km yi gayet iyi bir şekilde (rampalarda yetisemedim) vitessiz bisikleti ile tamamladi . Baba yarin aksam gene gidelim diyor.Artık bi yol aarkadaşım var:)

20150818_192257.jpgAntreman dan1 saat Once sivi l carnitin kullandim.umarim kilo vermemi hizlandirir.

20150818_201841.jpg

2015-08-18-20-50-24.png

Umarim bu paylaştıklarim ve yyazılan mesajlar benim gibi kilolu olanlara bi motivasyon ve bilgilendirici olur.

Bunu çift haneler e ddüşerek taçlandırabilirsem ne mutlu:hhhhhh:

@Mondschein
Gerçekten zevk alarak biniyorum bisiklete.gunduz işte iken akşamüstü olsada bisiklete binsem diye düşünüyorum. Bu yüzden kesinlikle vazgecmem. Uzun zaman dir hareketsiz olan vicudumda olumlu ggelişmeler hissediyorum. Hareket etmem kolaylaştı.yalniz kışınne yapıcam onu kara kara düşünüyorum. Günler kısalınca ne zman binilir. Inşallaho zzaman kopmam

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Selamlar, önceki yorumları okumadım bahsedilmişse affedin. Bisikletin boyunuza uygun olması, uygun kadrolu bisikleti doğru ayarlarla kullanmanız ve doğru vites ile bisiklet sürmeniz çok önemli. Bahsettiğim 3 konuda yanlış kullanım dizlerinizde sakatlığa neden olacaktır zamanla. Düzgün bir bisiklet mağazasına gidin veya internetten araştırın ve size uygun kadro boyunu öğrenin. Bilinçsiz bir şekilde 6 sene bana uygun olmayan bisikletle yanlış vites kullanıından sol dizimi yıprattım. Kilo konusunda da kendimce tavsiyem kendinize rutin belirleyin örn: haftada 3 gün. Bu rutini bozmadan ve kendinizi çok zorlamadan km sayısını yavaş yavaş arttırın. Yediklerinize dikkat edin ve bol su tüketin. Metabolizmanız düzenli spor ile hızlanacak ve kilo vermeye başlayacaksınız. Mümkünse bir doktora da danışmayı ihmal etmeyin. Selamlar

• Beğen
bence ilk aşamada bir dağ bisikleti edinin, düşük vitesinin çok yumuşak olması rampalarda işinizi kolaylaştıracak, dizlerinize pek zarar vermeyecektir. ayrıca bir çok yol jant seti bisiklet+sürücü için 100 kg gibi bir şey tavsiye ediyor. 100'ün altına indiğinizde yol bisikletine geçmenizi de şiddetle tavsiye ederim :)

• Beğen
Geri