Scudo Sports

115 kg dan 90 a nasıl inerim? Yardım rica.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@serkkan

aman hocam ne yaptınız siz. günlük 1200 kalori erkek bedeni için çok düşük, sizin normal beden aktiviteleriniz için 1900kaloriye ihtiyacı var. bunun altında kalori almak vucuttan çok şey götürür. ben tavsiye etmem. bu konuda benim tavsiyem bir ünv. hastanesinin obezite ve diabet kliniğidir. 1 gününüzü ayırın . her kafadan bir ses çıkacaktır ama işi uzmanlarına bırakmak gerçek çözümdür. saygılarımla.

Scudo
Fatih'ciğim seni tebrik ederim. Her günün yüz yüzeyiz ama 10 Kg.'yi buradan öğrendim. :) Biraz süzülmüştün ondan demek ki :)

İyi iyi turda fazla arkamda kalmayacaksın yokuşlarda :) inişlerde de ben senin fazla arkanda kalmayacağım. :) Benim de kiilom fena değil artık :)

Selamlar

five

• Beğen
Tepkiler: FatihDokmeci
Kilonuz x 24 = Günlük Kalori İhtiyacınız (Bazal Metabolizma İhtiyacı)

Bazal Metabolizma :Günlük minimum aktiviteler için gereken kalori.Oturmak ,uyumak ,yatmak ,yürümek vs. gibi

ben 78 kg yum

78 x 24 = 1872 kcal

Günlük 900 kcal lik bir spor egzersizi yaptığımda günlük ihtiyacım

1872 + 900 = 2772 kcal olur .Yani 2772 kcallik beslenme yapmam gerekli

Eğer günde 300 kcal az alırsam , bu da 2472 kcal olur

Bunun sonucunda eksiltiğim her 300kcal benden yağ kaybına sebep olur.

1gr yağ = 9 kcal

300 / 9 = 33,3 gr yağ veririm

33,3 x 30 = 1000 gr ,ayda 1 kg veririm

Günde 500kcal dan fazla eksiltme yapmayın .Öyle 1200 kcal lik diyetlerde yapmayın .Yukarıdaki formülü uygulayın.Ben bu sayede 18kg verdim.Yavaş ama kesin çözüm.Bu şekilde verdiğiniz kilolarıda almazsınız.Öyle Atkins Diyeti ,İsveç Dİyeti ,Hollywood diyeti falan yapmayın.

Yemek yeme alışkanlıklarınız değiştirin. Buna hiçbir zaman "DİYET" diye bir etiket takmayın.Diyet demek daha sonra eski yemek yeme şeklime geri döneceğim demektir. Sebzeye ağırlık verin .Ben tercihen yazları kilo verme yoluna gidiyorum.Kışları ise kilomu sabit tutmaya çalışıyorum

Kilo verirken muhakkak düzenli ve disiplinli şekilde ağırlık çalışın. Bundaki amaç
kas kaybını engellemektir.Yağdan kaybederek kilo vermelisiniz.Aksi halde performansınız düşer

Saygılar

mrb makine zabitiyim 6 aylık seyire çıkarken 96 kiloydum geldiğimde ise 72 kiloydum makine dairelerindeki sıcaklılar yüksek olur o yüzden orda kilo wermekte problem yaşamıyorum fakat ailevi nedenlarden doalyı gemiye gidemiyorum şimdi ise 93 kiloyum ve nasıl vermem gerektiğini araştırıyorum yardımlarınızı bekliyorum :)

@machinist

Güzel Kardeşim yukarıda anlattık işte...

İnsan kilo verirken sadece yağ kaybetmez. Hesabınız doğru değil. Normalde 7000 kalorilik bir kayıp 1 kg verdirir.

@Nur Yeşil

1 gr yağ 9 kalori , 1 gr karbonhidrat 4 kalori verir.

Vucütta yağ ve protein olarak depolama olur.

Sizin verdiğiniz 7 değeri protein ve yağın ortalaması

Zaten kilo verirken yağdan kaybetmek lazım ,o nedenle ağırlık çalışmanız gerekir.

Eğer kastan kaybederseniz , bu kilo kaybı olmaz.

O nedenle sizin verdiğiniz bilgi yanlış.

Saygılar

@serkkan

Merhaba,

İyide , bu şekilde ömür boyu devam edemezsiniz... Ben yapabileceğim birşeyi alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum.

Ben çok yemek yemezdim, ekmek de sadece sabah kalvaltıda.
Yalnız tatlı ve abur cubur yatana kadar devam ediyordu, kaba bir hesapla
haftada tahminim ortalama 2 kg baklava tarzı şerbetli tatlı + >=100 gr çikolata...
Sütlü tatlı,puding,dondurma,çikolatalı gofret,bisküi saymıyorum ..tatlıdan sayılmazlar...
Hamur işini de epeyce azalttım, akşam yemeğinde börek mörek yok artık.

Bu kısmı kontrol altına alınca fartketmeye başladı, bir de çok az su içiyorum ,
şimdilerde onu düzenlemeye çalışıyorum.Günde 1 litreye ulaşamıyorum maalesef, çayı mayı azaltıp ,suyu arttırmaya çalışacağım.

Havalar düzeliyor, yürüyüş / bisikleti devreye soktuk mu sanırım kilo sağlıklı bir şekilde dengeye oturur...

1 hafta boyunca kepekli ekmek+eksik bir tabak yemek ye, yada öğlen yemeğini pas geç. Sonra baktınki kilo vermeye başladın devam et, Yemeği Kafana takma düşünme yani :D

@iskender şerit

Lütfen eksik bilgilerle insanların aklını karıştırmayalım. Her zaman tercih edilen pas geçilmesi gereken öğün akşam yemeğidir.

Sabah Kahvaltısı ve öğle yemeğini yiyiniz.Akşam yemeği yerine de meyve ,sebze gibi hafif şeyler yiyiniz

İyide , bu şekilde ömür boyu devam edemezsiniz... Ben yapabileceğim birşeyi alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum.

Ben çok yemek yemezdim, ekmek de sadece sabah kalvaltıda.
Yalnız tatlı ve abur cubur yatana kadar devam ediyordu, kaba bir hesapla
haftada tahminim ortalama 2 kg baklava tarzı şerbetli tatlı + >=100 gr çikolata...
Sütlü tatlı,puding,dondurma,çikolatalı gofret,bisküi saymıyorum ..tatlıdan sayılmazlar...
Hamur işini de epeyce azalttım, akşam yemeğinde börek mörek yok artık.

Bu kısmı kontrol altına alınca fartketmeye başladı, bir de çok az su içiyorum ,
şimdilerde onu düzenlemeye çalışıyorum.Günde 1 litreye ulaşamıyorum maalesef, çayı mayı azaltıp ,suyu arttırmaya çalışacağım.

Havalar düzeliyor, yürüyüş / bisikleti devreye soktuk mu sanırım kilo sağlıklı bir şekilde dengeye oturur...

Hedeflediğin zaman diliminde yapacaksın yapacağını bir tarih hedefi koy mutlaka , öteki türlü sürekli kendini kandırırsın yarın öbürgün derken hiç bişi olmaz.
Ben şuanda normal yiyorum ve bisiklete mutlaka biniyorum.!
Tatlıdan ve tuzludan uzak dur minimum almaya çalış.!

kilo vermem gerektiği için 3 ayda 7 kilo verdim. kas kaybım olmadı.

formül basit.

protein alımını artır, yağ alımını azalt.

günde toplam 50 gram yağı geçme.

unutma meyve hariç yediğin her şeyde az veya çok oranda yağ var.

örneğin ekmekte %1-5 mayanozde %80 fındık ve cevizde %50 leblebide %6 ette ortalama %10

Bu konuyu açıldığından beri takip ediyorum. Güzel bir şekilde başlayan konu, devamında tavsiye çorbasına döndü. Aslında tüm katılımcı arkadaşlarımın bir şeyler katmak adına mesaj yazdığının farkındayım ancak ; zayıflama konusu oldukça hassas ve ihtisas gerektiren bir konu. Daha başka bir deyişle kişiden kişiye de metabolizma hızı yönünden farkeden bir durum. Onun için " ben yaptım oldu " mantığını bir kenara bırakıp, konuya daha bilimsel yaklaşılmasına taraftarım. Özellikle kişisel görüşlerimizi bilimsel araştırma sonuçlarıyla karıştırmamamız gerektiğine inanıyorum. Tüm katılımcılara iyi dileklerimle, sağlıkla kalın...

mümtaz beyin dediği gibi bu konu çorbaya dönmüş . arkadaşım 20-30 kilo vermekten bahsediyorsunuz, bu oldukça ciddi bir konu. ben yaptım oldularla halledilecek birşey değil. 1 gününüzü ayırıp işin uzmanları ile görüşünüz, sağlık kontrollerinizi yaptırınız, ardından spor ve diyet ile birlikte bir çizgi oluşturunuz. o kilo ile şeker hastası- hiper tansiyon vb rahatsızlıklarınızın olması muhtemel , alinin velinin önerilerini değil işi uzmanlarına bırakmanızı şiddetle tavsiye edeceğim. en iyi yol (ağrınızada gitse ) bir ünv. hastanesinin diyabet ve obezite kliniğine başvurmanız olacaktır.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri