Scudo Sports

11.08.2016 Corratec Dolomiti - Fatih/İstanbul'da Çalınmıştır.

Scudo
@Bugraacik şiddete davet gibi olmasın ama eğer bulursanız ve çalan kişinin o olduğundan eminseniz pek yumuşak davranmadan çökünüz lütfen. kimseyi-hiç bir etnik grubu suçlamak istemem ama karagümrükteki bazı grupların da bu tip bisiklet çalma olaylarına giriştiğini çevremdeki insanlar söylediler bana. gözünüzün açık olması bile faydalı olur ve beni mutlu eder.

Arkadaşlar hala bir gelişme yok fakat hem teşekkür etmek hem de bir durum güncellemesi yapmak istedim;

Öncelikle tavsiyede bulunan, tetikte olacağını söyleyen, kendi facebook sayfalarından paylaşan tüm arkadaşlara gönülden teşekkürler.

Kendim şehir dışındaydım fakat 2 kişilik bir ekip Fatih çevresindeki bit pazarlarını, sarçhaneyi falan didik didik ettiler bu haftasonu. henüz ne yazık ki bir gelişme yok. Fakat bisikletin çalındığı gece semtte 2 eve daha hırsız girmiş, bunun bilgisini aldık. Bu 2 hırsızlık olayından birisi daha adli boyuta taşınmış.
Adamlar resmen operasyona çıkmışlar gibi görünüyor.

Umarım iyi gelişmeleri de buraya yazmak nasip olur.

Çok geçmiş olsun. Umarım kısa zamanda bulursunuz.

dostum geçmiş olsun geceleri sabaha karşı 3-6 arası imç blokların arkasında bit pazarı kurulur cuma ve cumartesi revaştadır orası mutlaka gez o tarafı

geçmiş olsun.
4 kat çıkarıp evin içine neden koymuyorsunuz?
kendi odamda 3 tane bisiklet yan yana duruyor.

Arkadaşlar gecikmeli de olsa güzel bir gelişmeyi yazmak istiyorum, belki bisikleti çalınan diğer insanlar için de umut olur.

Bisikletimi çalındıktan yaklaşık 1 yıl sonra "letgo" da yayınlanan bir ilanda bulduk, satın alacakmış gibi pazarlık yaptık, 5-6 kişilik bir grupla çöktük ve geri aldık. Çökmeden önce polise bilgi versek de yardımcı olamadılar, yoğunluktan dolayı bize eşlik edecek bir ekip çıkarmadılar. Bu nedenle "başka birisinden satın aldığını" söyleyen satıcıyı karakola götüremedik. Kendisinin de, satın aldığı yakın arkadaşının da temiz olduğunu iddia eden bu satıcı daha sonra bizi arayarak bisikletleri aldığı tanıdığının da Kasımpaşa' da bir pazardan toptan olarak alım yaptığını iletmiştir.(Bu konuda yorum yapamıyoruz, karakola getirebilmiş olsaydık gerçek ortaya çıkardı ancak)

Bisikletimin geri alınması operasyonununda bana yardımcı olan Parantez Bisiklet Grubu ve mahalleden arkadaşlarım @Emre Sefa SEFER @osman arslan Cengiz Solmaz ve Cem Ali Yaveroğlu' na tekrardan teşekkür ediyorum. =)

Tavsiyem umudunuzu kesmeden sahibinden ve letgo dan ilan takibi yapmanızdır. Umarım herkes çalınan bisikletine en kısa zamanda kavuşur.

Hadi hayırlı ve geçmiş olsun :)
Peki satmaya çalışan kişi hiç itiraz falan etmedi mi ?!
Sonuçta suçsuzum diyorsa ve para vererek aldıysa (gerçekten öyleyse tabi) kavga çıkartacak kadar karşı çıkartır.
Hemen kabullendi mi yani

• Beğen
Tepkiler: avcioglu
bisikletiniz bulunmasına çok sevindim fakat hırsızlar bu işin içinden çok basit bi şekilde sıyrılmış oldular yapılan suçun karşılığında bir bedel ödemediler,gerçi bizim ülkemizde bir çok suç karşılıksız bırakılıyor bu hiç birşey belki de...
bu arada azminiz için de tebrikler yani yılmadan yine aramışsınız ben olsaydım bi zaman sonra ümidimi keserdim giden gitti diye...sizin olayınız diğer hırsızlık mağduru olan arkadaşlarımıza iyi bir örnektir...

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Ahmet Utku OFLUOĞLU

Bisikletinizi tekrar bulduğuza sevindim. Merak ettiğim bisikleti Letgo'da temiz bisiklet gibi jenerik bir isimle mi satmaya çalışıyordu yoksa kafası o kadar çalışmayıp (iyi ki de çalışmamış öyleyse eğer) marka model adıyla mı satmaya çalıştı?

Ankara'da bir arkadaşım çalınan motosikletini 2000₺ gibi bir para karşılığında hırsızlardan geri satın aldı. Bir sene sonra bile olsa bu şekilde bulunması sevindirici.

@Ahmet Utku OFLUOĞLU Fatih'te hırsızlık olayları çok artmıştı bi dönemler. Bisikleti evin içine bile aldığımda hırsız girer mi diye düşünüyordum. Adınıza ve şahsım adına çok sevindim hocam bulmanıza. Mahalle olarak nerede çalındığını öğrenebilir miyim?

Öncelikle herkese teşekkür ederim. Sırasıyla soru soran arkadaşları da yanıtlamaya çalışacağım;

@uniteamsah Toplu olarak yanına gidince şaşırdı. adam 2 küçük çocuğuyla birlikte gelmişti bisikleti satmaya. Hatta bisikleti, arabasıyla bizim satışın yapılmasını istediğimiz yere kendisi getirdi. Ben hemen polis ifademi ve bu forumda bisikletin fotoğraflarıyla açtığım ilanın çıktısını kendisine gösterdim. İkisini de inceledi "emin misin senin bisikletin olduğuna" dedi. Spesifik özellikleri üzerinden kesinlikle bana ait olduğunu kendisine gösterince hiç itiraz etmedi. "Bisiklet madem sizin alın götürün ama şu anda ben mağdur oldum" dedi.

@Cenk Akbulut Bisikleti "Corratec Dolomiti" olarak marka ve model ismiyle ilana koymuştu. Kendisi yeni fotoğraflar çekmişti hatta. Yani çoğu çalıntı ilanı gibi internetten fotoğraf bulup koymamıştı. Bisikletle ilgili herhangi bir teknik detay da ilanda yoktu.

@Bugraacik Bisikletimin çalındığı yer "Cibali Mahallesi" olarak geçiyor. Eski Tekel, yeni Medipol Üniversitesi'nin arkasında kalan bölge diyebilirim...

@Ahmet Utku OFLUOĞLU

Demek ki neymiş; Faturasız ürün almamak lazımmış..!
Olan satan kişiye olmuş.. Hayat acı tecrübeler yaşayarak öğreniliyor..

Geri