Scudo Sports

10lu sistem componenti 9 lu sistemde kullanılır mı?

Nomad

Daimi Üye
Tepki
188
Bisiklet
Trek
Artık component sistemleri ağırlıklı olarak 10'lu olarak imal edildiğinden ve 9lu sistem componentler artık göreceli olarak az bulunduğundan dolayı 10 sistem componentlerini 9lu sistemlerde kullanıldığı hakkında çevremde örnekler duyuyorum; lakin ben ısrarla 10 sistem bir componentin 9lu sistemde asla kullanılmaması gerektiğini, malzemenin sistem farkının mutlaka olacağını; tırnak, kalınlık vs vb gibi farklar yüzünden sorunlara yol açacağını düşünüyorum.. :eek:ut:

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar lütfen yazabilirler mi; 10lu sistem bir aynakolu yada herhangi componentini 9lu bir sistemde kullanılırsa kısa/uzun vadede ne gibi sorunlara yol açar/açmaz deyeyimleyenler tecrübelerini paylaşabilir mi?

İyi forumlar..

Scudo
Uğraştırıcı ama başarılı bir vites ayarı ile kullanmıştım. Çok uzun süreler sorunsuz kullandım. 18 Vites bir acera aktarıcıyı 21 olarak da kullanmıştım. Fiziksel değişime ihtiyaç duyabiliyor bazen aktarıcılar.:) :)

Yol bisikletinde 9 lu sistem vites setinde 10 lu shimano 105 5600 arka aktarıcı kullanımıştım. Hiç bir sorun çıkarmadı. Çok az bir performans düşüşü vardı aktarıcıda sanki ama 9 lu sora aktarıcı kullanmaktan daha iyiydi diyebilirim.

Konu tam bir sonuca bağlanmadı, şöyle ki; 10'lu sistem uyumlu bi aynakol 9'lu sistemde kullanılırsa sonuçn'olur?
Diğer tüm sistemin dokuzlu olduğunu düşünerek 10'lu sistem bir aynakol'un takıldığı bisiklet düşünün, yani 9'lu sistem uyumlu zincirin 10'lu aynakol ile çalışması öyle yada böyle bir sorun çıkarmaz mı?

@Nomad

9'lu ve 10'lu dişli yapılarına sahip dişli ve zincirler sadece kendi içlerinde birbirleri ile uyumludurlar.

• '' 10'lu DEORE, SLX, DEORE XT, XTR ''
  • '' 9'lu DEORE, SLX, DEORE XT, XTR ''

9'lu ürünler HG tipi dişli ve zincir yapısına sahiptir 10'lu ürünlere göre yapıları kalındır.
10'lu ürünler HG-X tipi dişli ve zincir yapılsına sahiptir 9'lu ürünlere göre yapıları incedir.

Yazdıklarım dışında gerekli tüm uyumluluk bilgisini dökümanlarda bulabilirsiniz.

Ek olarak daha önce paylaştığım sistem uyumluluğu dökümanlarını linkten indirip inceleyebilirsin.

Parçaların birbiriyle uyumu hakkında kılavuz site? - BisikletForum

Not: Forumda ben şununla şunu, bununla bunu kullanıyorum hiç sorun olmuyor diyenleri kale almayın.
Her ürünün kendine özgü bir tarzı vardır ve bu ürünleri gerektiği gibi kullanmak gerekir. Ancak o zaman kullandığınız üründen performans ve zevk alırsınız.

Merhaba arkadaşlar. Yeni konu açmak istemedim.Tiagra i model arka aktarıcım geçen gün zarar gördü değiştirmek istiyorum.
Bisikletimde 4600 serisi 2×10 Tiagra set var.

(link)

Merlinden hazır alışveriş yaparken bu 5800 serisi 11 uyumlu 105 aktarıcıyı alsam sorun yaşar mıyım?

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Murat B.
Hocam çok teşekkür ederim. Tiagra 4700 uzun bacak var sadece Merlinde onu alayım bari

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Geri