Scudo Sports

105'lik dede Robert Marchand kendi dünya rekorunu kırmaya çalışıyor - canlı

Scudo
1 saatte 22,547 km giderek rekor kırmıştır.

Ne kadar güzel bir şey.
Herkese göstermek lazım.
Yaşlılıkta erkenden çökmemek, sağlıklı.bir hayat sürmek için spor şart.
Maalesef 20 yaşında sigaraya başlayanlar 40 yaşından sonra hızlı bir çöküş dönemine giriyorlar. Etrafımızda 50 yaşına gelip çökmüş insanlar çokça.
Sağlık çok ama çok kıymetli bir şey.

O yaşa ulaşsam bile sanırım o bisikletin üstünde durabilecek dengeyi bile bulamayacağım şahsen. Ayrıca şu an bile saatte 25-30 km. gidiyoruz. (Kasmadan tabi :D)

Robert dedenin VO2max ve diğer verilerini incelemişler. 2 yıl önceki rekorunu kıramadı ama, bu arada yaşı da ilerledi; bir başkası çıkana kadar bu yaşta yeni dünya rekoru onun.

(link)

Pedal çevirirken süreyi izleyememiş. Geri kaldığımı görseydim biraz daha hızlı sürerdim demiş.
101 yaşında kırdığı rekoru, iki yıl antrenman yaparak 103 yaşında geliştirmiş. Bu dedeciğin elleri öpülür yahu :)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Dede de dedeymiş ha, helal olsun valla.

Azıcık bilgi katalım: Dedem 1911 doğumlu, Fransız. Otuzlu yıllarda itfaiyeciymiş. 35 yaşındayken Grand Prix des Nations'ta yedinci olmuş. İkinci Dünya Savaşından sonra Venezüela'ya, ardından Kanada'ya taşınmış. İş güç derken ortalıktan çekilmiş, 1960'ta tekrar Fransa'ya dönmüş ama ancak 1978'de, yani 67 yaşında geri dönebilmiş bisiklete. Onlarca yarışa katılmış ama şöhret olmayı istememiş. Hiç sigara içmemiş, içki desen anca düğünde bayramda falan, bar pavyon nedir bilmez. Dedemin boyu 1.50 falan, kilosu da 60. Atom Dede.

Ah dede vah dede sen neymişsin sen
Dillere düştün bak bisiklet yüzünden

Rahmetli dedem aklıma geldi. Bisikleti ile kızının yanına gidip gelmiş (ortalama 30 km) bahçeye koyuyor bisikletini ve eve girdiğinde halı kayıyor başını çamaşır makinesine vuruyor. O an müdahale edilse belki kurtulurdu. Kendisi 95 yaşında aramızdan ayrıldı.

Sigara, alkol vb. hiçbir şey kullanmamış. Her yıl check-up yaptırırdı kendisine ve tüm değerleri iyi çıkardı. Süt içtiği zaman tek ineğin sütünü içerdi, karıştığında değerleri azalmasın diye. Almanya ve Türkiye’den emekli olduğundan kendisine iyi bakardı rahmetli.

Kısacası dedem her yere bisikletle gidip gelirmiş, bu sporu Almanya’da kazanmış ve biz de çocukluğumuzda hep özenir bisikletini kaçırırdık. Bazen sinirlenir döverdi ama olsun :)

Başlığı okuyunca 105 setli bisiklet kullanan yaşlı adam gibi algıladım ama yaşıymış meğer :)
Videoda da 109 yaşında diyor gerçi..

Başlığı okuyunca 105 setli bisiklet kullanan yaşlı adam gibi algıladım ama yaşıymış meğer :)
Videoda da 109 yaşında diyor gerçi..

Başlığın açıldığı 2017'de 105 yaşındaymış.

2 yıl önce, 22 mayıs 2021' de 109 yaşında vefat etti 1,5 metre boyundaki dev çınar. Çünkü yerden yüksekliği değil, eylemleridir insanı dev ya da cüce kılan.
itikadınca dinlensin toprağı bol olsun. Bize cesaret aşılayan, yaşlılığın hayatın sonu olmadığını gösteren bir dedemizdi.

Bu arada başlığı açan temiz kalpli Bahadır gürel dostumuzda rahmet istedi. Allah rahmet eylesin.

Geri