@infinite dream
Merhaba infinite dream bey, yazımı tekrar gözden geçirdim ve sert bir cevap olmadığı görülüyor.Fakat sizinkinin de içinde bulunduğu bazı cevapları, yetersiz bilgilendirmeniz yüzünden yapıcı bir şekilde eleştirdim.
Hatta alınmanıza gerek var mıydı diye tekrar ilk mesajınıza baktım;
"595 EURO ya Trek 4500 alabilirsin. Benden bir tavsiye

"
yazmışsınız.Önerdiğiniz model benim de beğendiğim ve tavsiye edebileceğim bir modeldir.Fakat en uygununu düşündüğünüz model olsa bile, konuyu açan üyemizin neden bu modeli tercih etmesi gerektiği hakkında en ufak bir bilgilendirme içermediğinden mesajımı yazdım.
Tavsiyelerimizde mümkün mertebe sebeplerini, avantajlarını da yazarsak, üyelerimiz için daha faydalı olur.Çünkü konuları açan üyelerimiz, zaten bilmedikleri için öneri istiyorlar.Ama 8 veya 10 ayrı üye, herbiri de sevdiği marka veya modeli tavsiye eder de bu 8-10 üyenin tavsiye ettiği modeller de farklı olursa, konuyu açan üyemizin aklı karışabilir.Bilgilendirme bu yüzden önemli.
Bir de konuyu açan üye de, ben de İzmir'de olduğum için, tavsiye edilen modeller üyemize uygun olsa bile burada satılmıyor olabilir, ya da tavsiye edemeyeceğim firmalar satıyor olabilir, bu tip bilgiyi de ekleme gereği duydum.
Bunun dışında katılımınız, paylaşımınız için teşekkür ederim.
Anlayışınız için teşekkürler.Saygı bizden efendim.
@jef
Düşündüğünüz modeller hoş bisikletler.Zaten İzmir'de Scott'ı satan tek firma Ata bisiklet olduğu için üzerindeki parçaların aynı olup olmadığını kontrol etmenize gerek yok.Çünkü güvenilir bir firmadır.Yasal hak ile ilgisi yok.
Eğer müşteri, kendi talepleri doğrultusunda alacağı bisikleti kişiselleştirmek amacıyla bazı parçalarını değiştirmek isterse bu pek tabi mümkündür.
Bunu, müşteri talep etmeden de firma sahibi değiştirebilir tabi işten anlayan firma sahibi, o modele uygun parçalar takacaktır ve müşterisini bu değişiklik hakkında bilgilendirir.