Scudo Sports

1000 TL civarı alternatifler...

@ozancan, teşekkürler..

Türkiye'ye gelene kadar araştırma yapıyorum ve araştırma yaptıkça kafam karışıyor. :)

Evet gerçekten Corratec lerin fiyatına göre donanımları daha iyi. Forumda kadronun öneminden bahsediliyor, acaba o konuda nasıl?

Gerçi dediğin gibi ben bu bisikletlerin hiçbirini görmedim bile. Gördüğüm zaman karar vermek biraz daha kolay olur umarım.

Bu arada sendeki Cross-Gent modelinden bahsedebilir misin biraz? Sen bu bisikleti alırken hangi modeller arasında kaldın ve bunu seçmeni sağlayan sebepler nelerdi? Memnun olmadığın veya şurası şöyle olsaydı daha iyi olurdu dediğin yanları var mı?

Bir de, sabit maşalı hibrid modelleri hakkındaki görüşlerini alabilir miyim? Trek 7.5 çok hoş görünüyor mesela.

Biraz çok soru sordum kusura bakma. :)

Scudo
@Aytuğ

Sorduğun soruların hepsini ben de düşündüğüm için fikirlerimi hemen aktarabilirim.:)

1- Sabit maşalı modelleri ben de düşündüm hatta bir ara gaza gelip Scott Sub 30 ya da Trek 7.5 FX almaya karar vermiştim ama Scott Sub serisini gidip gözümle gördüm, tamam çok şık çok hoş ama lastikler çok ince, Trek FX 7.5 de bu şekilde incedir muhtemelen. Dükkanlardaki arkadaşlarla da konuştum, Türkiye şartlarında bu bisikletleri çok önermediler ki çok haklılar bizim asfaltlar bile dağ tepe gibi, o incecik tekerlerle içine düşeceğin mazgalları saymıyorum bile. Ayrıca maşasız bu seriler o ince lastiklerle çok kısıtlı kullanım alanına sahip gibi geldi bana, yani toprak yola girmeye çekinirsin, biraz asfalta bağımlı kalırsın o yüzden bence hibridler daha uygun.

2-Ben bu Corratec modeli ile Sportsterlar (p4) arasında kaldım ama dediğim gibi Corratec fiyat/performans olarak daha uygun geldi bana, ayrıca kadro olarakta daha aşağıda olduğunu sanmıyorum sonuçta piyasada adını ve kalitesini kabul ettirmiş markalardan birisi. Şu ana kadar 4 gün kadar kullanabildim, gerçekten hava soğuk olmasa ve yağmur izin verse eve dönmek istemem, gerçekten büyük bir zevk ki daha henüz kondisyonum sıfır ama ona rağmen büyük zevk alıyorum çok akıcı yol alıyor, temponu ayarlayınca çok rahat bisikletten bir ağırlık hissetmeden yol alıyorsun. Rüzgara karşı dahi rahat yol aldığımı söyleyebilirim. Sportster alsan da aynı sonuç olacaktır ona şüphem yok ama dediğim gibi Corratec aynı fiyata daha iyi donanım sunuyor, benim tercih sebebim bu.

3- Ayrıca kişisel bir tavsiye, Disk frenli modelleri düşünme derim. Okuduklarımdan ve forumdaki abilerimizin yazılarından yola çıkarak disk frene vereceğin fiyat farkını başka komponentlere kullanmanı öneririm, çünkü V-Fren hibrid kullanım için çok yeterli, disk fren gereksiz.

@ozancan,

Ayrıntılı cevapların için teşekkürler. Aslında haklısın sabit maşa ve ince lastik kullanım alanını baya daraltıyor. Zaten bende amortisörlü modellere daha yakınım ama ara sıra aklım sabit maşalı modellere de kayıyor. :)

Bisikleti sevmene ve seri bulmana sevindim. Bu durumda benim gibi yeni başlayacak biri de oldukça sever herhalde.

O zaman bende geldiğim gibi bu işi sonuçlandırayım artık. Büyük ihtimal tercihim yine Scott Sportster veya Corratec X-vert modellerinden biri olacak.

Bu arada bisikletin baya yüksek duruyor. Kadro boyunu öğrenebilir miyim?

Kadro Boyu 51CM, boyum 1.84. Corratec'te Large boya denk geliyor. Kadro ile aramda çok az bir boşluk kalıyor, benim için ideal yani.

Corratec X-Vert donanımını almak için Scott P2'ye kadar çıkman gerekiyor ki arada 600YTL gibi bir fark mevcut, (bu 600ytl'yi corratec'te yükseltme için harcasan efsane birşey ortaya çıkar) bence gereksiz bir fark ama tercih senin tabi.

• Beğen
Tepkiler: Aytuğ
@ozancan

Evet dediğin gibi nerden bakarsan bak Corratec daha mantıklı duruyor. Corratec X-Vert Cross Gent modeli alınıp üzerine harcama yapmak da çok iyi fikir. Yine de gelince tüm modelleri bir görüp nihai kararımı vereceğim. :)

Bu arada benim boyum 1.74, bu durumda 43-46cm lik kadro bana uygun olacaktır herhalde. Zaten dağ bisikletlerinde de önerilen 41-43cm.

• Beğen
Tepkiler: ahmedbilal
@Aytuğ

Öncelikle yanlış yazmışım 51CM Corratec'te Medium'a denk geliyor ve daha altında 48cmlik small kadro var. Corratec biraz büyük tutmuş sanki boyları.:)

Alım kararında zaten bu gibi şeyler de rol oynayacak. Mesela Corratec'te sana uygun ölçü stokta olmayacak ve Scott almak zorunda kalacaksın, ya da tam tersi.

• Beğen
Tepkiler: Aytuğ
aytuğ kardeş ne yaptın aldın mı aldıysan tereddütlerin le ilgili bir yazı yazı bekliyoruz .Çünkü aynı tereddütleri bizde yaşıyoruz.

Sorduğun ve öğrenmek istediğin herşey benimde kafamı kurcalayan şeyler o yüzden eğer aldıysan bir değerlendirme yazısı bekliyorum

Geri