Benim polar bisiklet bilgisayarı ile ölçtüğüm değerler ki kalp monutörü kullanmanız gerekir buna dikkatiniz çekerim , yukardaki bir çok ölçümde bu dikkate alınmamış,
1) 16 km. si asfalt 26 km. si toprak toplam 42 km ve 650m. çıkış içeren bir parkurda dağ bisikleti ile ortalama 1800 kcal harcıyorum , buda 1000 kcal ile 23.3 km ediyor.
2) 120 km hepsi kötü asfalt ,1400m. çıkış içeren parkurda yol bisikleti ile ortalama 3600 kcal harcıyorum , buda 1000 kcal ile 33.3 km ediyor.
Burda belirtmek istediğim birkaç konu daha var, zaman ve bisikletcinin performansı. YUkardaki 2 örnek defalarca denenmiş ve ortalama değerlerdir ve her 2 sindede saatde 900 kcal harcadığım çıkmaktadır , örneğin ilk parkur için 2 saatde bitirdiğim veya 2. parkur için 4 saatde bitirdiğim düşünülebilir fakat zamanla performansım artınca saatde harcadığım kcal sabit kalıp süre kısaldığı için parkurda harcadığım toplam kcal düşmekte dolayısı ile 1000kcal ile gidilen yol artmaktadır.
Belkide burda yalnış bir soruyla karşı karşıyayız çünkü 1000 kcal ile gidilen yol çok değişken ( Parkura,bisiklete, bisikletcinin kilosu performansı, hava ve yol koşulları vs. bağlı) iken saatde harcanan kcal bir bisikletci için sabit kalmaktadır ki bu değer benim için ort. 900 kcal/saat dir yani belkide doğru soru saatde kaç kcal harcadığımız olmalıydı saygılarımla bisikletle kalın hşcakalın.