Scudo Sports

1000 euro olan yol bisikletleri arasında kıyaslama

1000 Euro için en iyi Yol bisikleti sizce hangisi?

• Scott Speedster 20

• Cannondale Caad8 105 5

• Fuji Roubaix 1.3

• Focus Culebro SL 2.0

• Merida Scultura 400

• Rose SL2000

• KTM Strada 2000

• Toplam katılım
    90
@okkesmutlu Dediğiniz markalara bakacağım ama pek de cinsini falan bilmediğim markalara güvenemiyorum.Hoy mesela duymadım hiç :\

Scudo
Sevgili Uğur, o model bu modeli boş ver. Anketi de boşver. Zaten hangisi diye düşünmekten kafan şişmiştir. Kadroların özelliklerini de yazardım ama buna da gerek yok. Sonuçta aralarındaki farklar çok cüzi.

Gözlerini kapat ve hayal et. Odanda hangisinin olmasını istersin?
İşte o bisikleti al.

@Uptown Cyclist cris hoy dünya pist şampiyonu sitesini incele kadro işclğine bak reismlerle anlatım kadronun şekilinede bak ben muazam buluyorum hiç olmasa hile hurda yok t6 denen alu malzeme,radon alman markası açıları mükmel safkan yol biiskleti,rosse ise zaten muazam,ülkemizde beli markalar harici bisiklet markası bilinmiyor,sonuçta bisiklet sporu yapan kesim az ülkeye girdi çıktıda az olunca,insanlar sadece beli başlı markaları tanıyorlar,daha çok muazam bisikeltler var ama fiyat perrformans ürünleri bence bu söyledğim markalar,gerçi rosse biraz uçuk fiyat ama,arkadaş alımışken en uygunu,en ucuza almak için yurt dışına yönelin bence,gümrük dahil burdan ucuza geliyor,hiç olmasa burdaki satıcılara olan güvensizlik yok bunlar benim düşüncem tabiki,sonuçta ben güvenemiyorum burdaki satıcılara.umarım aradığına ulaşırısn

@MehmetAliB. Sonuna kadar haklısınız ancak ne bileyim işte zaten kendimi çok ama çok zorlayarak alacağım.Şeytan diyor bırak yabancı markayı falan Git bi tane Xrs 30 Apex al.İyice kafam allak bullak oldu.Bi gazla bisiklet almak da doğru olmaz, daha sonra pişman olmak bir lüksüm bile yok anlayacağınız.Ben en iyisi düşünmeye devam edeyim, en olmadı hiçbirisini almam bisikleti bırakırım :D

@okkesmutlu Özellikle uzak duruyorum ama işte en son o olacak diye korkuyorum.Hoy kadrolar bayağı güzelmiş bu arada :hhhhhh: ama Rose bisikletler pek de uygun değil

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@Uptown Cyclist ben hoy kadro almak için para biriktiriyorum,ama kredi kartım ve yabancı dilim olmadığı için pek şanısm yok,bu arada hoy kadro satışı aslında yok evenscycling sitesinde bir kaç model var onlarda bitince birdaha bulamasın diye düşünüyorum,acıları mükmel işçilik mükmel,İngiliz markası,radonda alman ve güzel,dostum kolay gelsin benden bu kadar hoya karar veririsen iyi incele İngilizcen varsa yaz cris hoya sitesinden,ilgileniyorlar konuşursun bilgi edinirsin babamın firması değil bana giren çıkanda yok,sadece sende istifade et diye yazıyorum gece gece,para kolay kazanılmıyor benim düşüncelerim bunlar,bizlerde hep bir gösteriş merakı var marka merakı var bu dedğim markalar bilinen markalardan bile iyidir bakma sen sadece dünyada diğer markalar kadar reklam ağı yok,hem yeni olduğu için hemde başka sebepler olabilir,sanan cararro ile şunu söylim ülkemizde satılan şu carrarolara itlayyan sitesinde bir bak bakalım varmı burda satılan carraro modeleri,biyankilere bak gerçek sitesine bak alakası yok manisada yapılıyor diye biliyorum yüzde 90,paranı çöpe atma sabırla yavaş yavaş sık doku iyi incele öyle seçim yap ha çok zenginim dersen al beyenmesen ver birine :)

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@Uptown Cyclist
Cube'lara da bakabilirsin:

örnek:
(link)

Başka modelleri de var ama parası da değişiyor :)

• Beğen
Cube Peloton Race modeli ilgimi çekti daha çok.Ama zaten oylamada da çoğu kişi Caad8 demiş ve incelemelerde de Caad8 önde, ben en iyi hedeften şaşmadan Caad8 alayım.Tekerlekleri çok kötüymüş ama sonuçta başlangıç bisikleti.Daha sonra Fsa Vision almayı düşünüyorum.Bence kurtarır.Daha fazla da kafa karışıklığına gerek yok zaten sonuçta hepsi aşağı yukarı aynı.Herkese tek tek teşekkürler arkadaşlar kararımı değiştirmeden devam edeyim :hhhhhh:

Edit: Ktm Strada 2000 çok güzelmiş bu arada ama açıkçası fazladan 200 euro vermek için bir sebep göremedim :\ Yine de öneriler için teşekkür ediyorum :D

Specialized 'da kötü bisiklet değil:
(link)

Ne kadar çok araştırırsan, kafanın o kadar karışacağını unutma :)

• Beğen
@Taner James Specialized giriş modellerin'de özellikle Türkiye'deki fiyatlarıyla müşteriyi afedersiniz ama öpüyor bildiğiniz.Bana göre marka çılgınlığı olan bir kişi alır sadece. Yani 2700 TL verip Shimano Claris? Grupset her şey olmayabilir ama bisiklet genel olarak boş bence.Şimdi birisi çıkıp diyecek ama olsun kadro Specialized falan mühendislik falan filan... İnanmıyorum o kadar uçurum olduğuna kadro kalitesinde.Tamam ben Cannondale düşünüyorum diyorum ve o da yerli değil ama en azından Specialized kadar soymuyor adamı.Sakın beni yanlış anlamayın lütfen, kişisel bir şey demiyorum ama Specialized markasının bu şişirilmiş fiyatlarına hiç tahammülüm yok.Bir insan en iyi nasıl enayi yerine koyulur onu en iyi bu marka temsil ediyor özellikle Türkiye fiyatlarıyla.

• Beğen
@Uptown Cyclist
Ne yazık ki benzer şeyler başka markalarda da var, mesela Cannondale'in resmi sitesinde:
Cannondale Caad8 105 5 'in fiyatı: $ 1410 (Şuanki döviz kuru ile : 3.660 TL)

Türkiye'de : Liste Fiyatı: 4.934 TL İndirimli Havale Fiyatı:4.687 TL

(link)

Normal resmi firmanın son kullanıcı fiyatları ile Türkiye'deki fiyatlar arasında çok fark var, nereden baksan 1000 TL fark ediyor.

Aynı bisikleti Türkiye'de pazarlık ile daha ucuza alınabilir belki ama aynı şey yurt dışında da geçerli, pazarlık ile liste fiyatından daha ucuza alınabilir.

Yapacak bir şey yok :)

• Beğen
@Taner James Haklısınız zaten ama ben yurtdışı fiyatı ile alacağım için kafam o yüzden rahat biraz da.Tr fiyatı ile alacak olsam ki mümkün değil :D asla almam

• Beğen
@Uptown Cyclist yurt dışından siz mi alıyorsunuz? yoksa bir başkası mı getiriyor? sahibinden de satanlar var sanırım.

@Taner James Sahibinden.com'da bulunan ilanlardan alacağım eğer Caad8 alırsaö :hhhhhh:.Ama bütçeyi yükseltip beklemeyi düşünüyorum.Başka bir marka var kafamda bütçemi arttırıp ondan almayı düşünüyorum

@Uptown Cyclist hadi hayırlısı, bende senin gibi yurt dışından almayı düşünüyorum.

@Taner James İmkanınız varsa kesin öyle yapın.Bisikletler müthiş uyguna geliyor.Hangi marka düşünüyorsunuz pekiyi?

Bende tam karar vermedim ama marka olarak aklımdakiler:
Cannondale, specialized, scott

Scott şuanki bisikletim ondan biraz sempatim var :) birde İsviçre malı, hiç alakası olmasa da insanın aklına İsviçre saatleri geliyor :) sanki İsviçreliler iyi mal yapar gibi :)

İsviçre malları hepsi ayrı bir kaliteli oluyor Scott zaten kaliteli ama ben nedense düşünmedim pek :hhhhhh: Ridley'in Fenix C30 modeli çok dikkatimi çekti benim.Almak için sabırlı olabilirsem kesin alacağım.Ama çok beklemem gerekiyor diye hala Cannondale düşünüyorum.Hayırlısı olsun :D

Geri