Scudo Sports

1000 bisikleti sizce nasıl dağıtmalı?

@Okan Örs bence bu bisikletleri o dağıtılacak yerlerde sınava tabi tutarak hak edenlere dağıtılması böylelikle bilinçli şekilde bisikletleri almak isteyenler oraya gelecek sınavı geçecek bisikletleri alacak sonuçta bedava bisikletlerin alımı

Scudo
Bence çok güzel ve değerli fikirler geliyor sizlerden.
Bunları kağıt-kalemle not alarak maddeleştirmeye başladım bile.Herkese çok teşekkür ederim.Devam lütfen! :)
Belki öncelik sıralamasıyla ana maddeleri de beraber oluşturabiliriz:harika:

• Beğen
Tepkiler: mfmayliba ve cngz
@Okan Örs zaten yapılması gereken de bu.Plan,metod,organizasyon.Para harcamak en son kısım.Özellikle de bisikletin sirkülasyonu önemli bana kalırsa.Beden eğitimi öğretmenleri bu konuda çalışma yapmaya en müsait çevre.Üstelik kendilerini de bu konu paralelinde geliştirebilirler. (Yaşam koçu,tranier,antrenör ..... -eğer maddi bir beklenti varsa -)
misal:
anne: -oğlum(kızım) nerde kaldın?
çocuk: - bisiklet antrenmanı yaptık.Yarına 50 tl lazım .Öğretmen forma aldıracakmış.
anne:- oğlum (kızım) yine nerde kaldın?
çocuk:- bugün bisikletlerin bakımını yaptık.

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Bi yaşıma daha girdim, o arkadaş bedava mezar bulsa ona da girer.

Şimdi önce şunda anlaşalım arkadaşlar; okullarda çocukların bisiklete binecek zamanları yok hatta yeni müfredatta saatlerin artırılacağı öngörülüyor.hafta sonlarıda malum kurslar falan filan.bu tür uygulamalar görünüşte çok güzel gözüksede emin olun uygulamada o kadar anlamlı olmayacaktır.öncelikle yavrularımıza bu anlamda spor yapacağı zamanlar yaratacak uygulamalar ve gerekli kültürü oluşturmak için kamuoyu oluşturmak lazım.bu başarılabilse zaten bunlarda yoluna girer.özele gelirsek bir şehirde güvenli yol yoksa anne babalar ,aman çocuğuma birşey olur düşüncesiyle yine bisikletleri atıl durumda bekleteceklerdir.yani herhalukarda bir nesnenin varlığı, kültüründen önce gelirse sonuç ne kadar iyi niyetli olursa olsun fiyaskodur ki arabalarımızın trafikteki durumunun sebebi tamda budur.( burda bisikletten yollarını bulmuşlardır falan gibi düşünceleri önemsemiyorum).madem 1000 bisiklet var bence bunun çoğunu kız çocuklarına ve annelere vermeleri gerekir.çünkü yukardada yazdım kadın toplumu eğitendir.onlar herşeyi başaracak güce sahip mucize yaratılmışlardır.deneyin göreceksiniz.

@haldun31
Kız çocuklara verilmesi konusunda ben de aynı fikirdeyim. Belki daha medeni insanların yaşadığı şehirlerde durum farklı olabilir ancak yobaz tabir edilen rezil kesimlerin olduğu bölgelerde malesef bir kızın bisiklet sürmeyi öğrenmesi bile imkansız olabilmektedir. Hele hele sokakta sürmesi hayal bile edilemez.

Keşke o rezil kesimler insanlaşsa da o ailelerin çocuklarına verilebilse. Ama o rezillerin insanlaşabilmesi bence pek mümkün değil. O yüzden en azından beden eğitimi dersinde çocuklar haftada 2 saat de olsa bisiklet sürebilme sevincini yaşayabilsinler diyorum.

Benim oyum bisikletlerin okullara dağıtılması yönünde.

@hayatçokgarip
Saygıdeğer hocam emin olun insan bilmediğinden korkar ama değişim kaçınılmazdır.o çocukların evdeki gücü belki çok şeyi değiştirecek tek şeydir.okullardada beden eğt öğrtmeni arkadaşların bu konuda gönüllü olmasından çok ,bozulunca ödenek yok batağına saplanılan bir kısır döngüye teslim etmiş olursunuz bisikletleri

Çanakkale Belediyesi bu dağıtımı gerçekleştirdi ve şehirde baya o bisikletleri kullanan insan dolu ki özellikle esnaf baya tercih ediyor.

canakkale.bel.tr bir bak istersen

@haldun31
evet aslında beden eğitimi öğretmenlerine ben de güvenmiyorum.

devlet her çocuğa tablet verebiliyorken her çocuğa bisiklet de verebilir. ama bisiklet verirse iyi bir iş yapmış olacağından bunu yapmıyor işte.

• Beğen
Bisikleti aldığı gün satacacak birine kesinlikle bisiklet verilmemeli... Seçim kriterlerinde sadece bisiklet sürmek ayırt edici olmamalı.. Maddi durum, spora yatkınlık tutum ve davranış yeterliliği gibi kriterler olabilir...

keşke gerçekten ihtiyacı olanlara gitse.

• Beğen
Tepkiler: cngz ve Okan Örs
Siz truva atının hikayesini anlatayım.Okuduğunuzda anlayacaksınız ki asıl hikaye bildiğiniz gibi değil. Tamamen farklı. Yerli kaynaklarda bile bu olay farklı anlatılırken , yabancı kaynaklar nerderyse aynı hikayeyi anlatır.

Akaların truva şehrini kuşatması ve bu kuşatmanın 10 yıl sürmesi sonucu askeri bir hile olarak tahtadan bir at yapıldığını ve bunun içine gizlenmiş askerler sayesinde truvanın fethedildiğini hepimizi biliriz.Asıl bilinmeyen akaların bu tahta atın başında birde asker bırakmaları.

Bu askerin asıl görevi truvalılara , bu tahta atı yakmak için görevlendirildiğini , eğer bu atın truvalıların eline geçmesi halinde akalar için çok büyük bir utanç kaynağı , truvalılar içinde nesilden nesile geçecek bir zaferin simgesi olacağı şeklinde yaptığı telkindir. Bunu duyan truvalılar , tahta atı yakmak yerine , zaferlerinin bir nişanı olarak şehirlerine alırlar ve sonra bilindik mağlubiyet gelir.

Bu asker telkinlerde bulunmasa , büyük bir ihtimalle truvalılar o tahta atı yakacak ve truva atı hikayesi belkide hiç bilinmeyecekti.

Eğer insanlara hiç haketmedikleri halde bir ödül verirseniz , kıymetini çokta fazla bilmeyeceklerdir. Aynı ödülü eğer bir başarı karşılığında hak edenlere verirseniz , hem gözü gibi bakacak , hemde kullanırken gurur duyacaktır.

Belediye kendi çalışanları içinde başarılı olanlara , Okullarında derslerinde başarılı olanlara bu bisikletleri dağıtırsa , tahmin ediyorum ki kimse bunları satmaya çalışmayacaktır. Hatta herkezin görebilmesi içinde , fırsatını buldukları her an kullanacaktır. Başarılarının bir fiil göstergesi olan bu bisikletede gözleri gibi bakacakladır.

Belediye bu yönde bir duyuru yapar ve belirli bir süre sonra bisikletleri dağıtacağını beyan ederse , talebelerin derslerine olan ilgiside artacaktır. Hem belediye kadrosunda , hemde okullarda başarı ortalaması bir nebze yükselecektir.

Konuyla ne kadar ilgili bulursunuz bilemiyorum ama şehirlilerin bisiklet kullanımını müthiş artıran bir bisiklet paylaşım metodunu Çinliler gördüğüm en akılcı şekilde uyguluyorlar ve bu yöntem başarılı da oluyor. İzleyin siz karar verin.

• Beğen
@tamayaytam
Çalarlar hepsini hocam :D
Akşama sahibinden ya da letgo'da paylasirlar :D

Dagitilmasin. Okullara bisiklet klubu kurulsun ve bu bisikletler o kuluplere verilsin. Haftanin belli gunlerinde guvenli rotalarda grup surusleri yapilsin. Bu suruslere gonullu ogrenciler, bisiklete merakli ogrenciler katilsin. Boylelikle bisiklete yatkinligi olan, yetenekli olan ogrenciler kucuklukten kasfedilmis olur.

Dagitmayin. Kulup kurun.

@Serkan Mıstınoğlu
Söylemesi kolay ama uygulamanın zor olacağını dusunuyorum . Resmi işlemler falan , kulüp hocası , kulüp parası cart curt gidiyor .

Потому что я черкес

• Beğen
Sağlık Bakanlığı tarafından 'Türkiye’de Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat' programı kapsamında öğrencilere dağıtılan ücretsiz bisikletler internette satışa çıkarıldı.

(link)

Öğrencilere verilsin kıvamındaki seçenek sonucu bunu dağıtacak olan öğretmenler ders notuna göre hareket edebilme ihtimalinden dolayı çalışkan olan çocuklara gitme ihtimali yüksek, böyle bir durumda dersleri kötü ama mekaniğe ve bisiklete merakı olan çocuklar bu imkandan maruz kalabilir.

@avare 'nin söylediklerine kesinlikle katılıyorum.Geçen yaz tatilinde komşu çocuğun derslerindeki başarısından dolayı sağlık bakanlığının dağıttığı nexus 3 vitesli bisikleti dışarıda nemli bölgede ve beton üzerinde çürümeye maruz bırakılmış halde gördüm.Arada spor mahiyetinde alışverişe çıkıyordum.Kısacası, bisiklet sürmeyi seven kişilere verilmesi daha iyi olur.Eskiden İstanbul Park Pisti yapıldığı zaman ödül yarışlı, internetten kayıt yapılarak formula 1 similasyon oyunu oynamıştım.Formula 1 bileti kazanmıştım:D Kazanması ve seyretmesi ayrı heycanlı olmuştu.Bunun gibi yaratıcı fikirler öngörülebilir.

• Beğen
Geri