Scudo Sports

1000-1050 tl arası dağ bisikleti

ertkls

Üye
Tepki
1
İsim
Ertuğrul
Bisiklet
Salcano
Merhabalar ,
Bu tarz konu mevcut fakat günümüz piyasasını, fiyatlarını, modellerine göre eski konular farklılık gösterebilmekte. Bu yüzden yeni bir konu açmak istedim mod arkadaşlar rica ediyorum kaldırmayınız.

Bu fiyatlara mtb arıyorum. Şehir içinde kullanacağım fakat biliyorsunuz İstanbul yolları biraz sıkıntılı. Şehir bisikleti hassaslık gerektiriyor. Zaten gerekirse sonradan mtbyi lastik değişerek şehir bisikletine çevirebilirim diye düşünüyorum. 1000-1050 TLye kadar MTB arıyorum. Bugün decathlonda gittim bu ürünü inceledim. (link) baya sağlam geldi tank gibi bir bisiklet hoşumada gitti. Fakat tek sıkıntısı yani bence sıkıntı değil fakat mekanik disk önermiyolar. Neden bilmiyorum fakat çoğu kişi önermiyor. Benim eski bisikletim mekanik disk idi yani işimi görüyordu durdurabiliyordu. Bu bisikleti önerirmisiniz yoksa alternatif ne olabilir ?

Scudo
Whistle huron 27.5 düşünebilirsin ben kullanıyorum memnunum. Disk fren ve kilitlenebilir maşa var

Mekanik disk , v fren yanındaki gereksizliğinden dolayı sevilmez. Performans olarak ha mekanik ha v fren . dezavantajlardan dolayı mekanik kaybeder. maliyet,bakım,ağırlık açısından .

@Berkay S. Peki sirf bu yuzden dolayi bisikletden vazgecmek dogru olurmu?

Yani mekanik diye alınmazmı bu bisiklet ?

@ertkls Öyle yapmadan önce tavsiyem , bütçenizin son sınırını belirleyin daha sonra geniş çaplı bir araştırma yaparak alabileceğiniz bisikletleri tespit edin . En son aşama olarak da donanım karşılaştırması yapın. Donanımı karşılaştırırken illa ki karşınıza v fren-hidrolik veya mekanik disk fren çıkacaktır o ara tekrar düşünürsünüz fren olayını . ---şöyle bir göz gezdirdim bisiklete , pek tatmin edici donanım vaat etmiyor. alternatiflere yönelin bir , baktınız kafanıza esen bir şey yok buna bir daha bakarsınız

@Ruhi oneri icin tesekkurler. Kitlemeli masa var. Fakat kelebek vites sistemimi? Birde hidrolikmi tam anlayamadim. Hosuma gitti bisiklet cidden. Fakat mossa servisi mevcutmu turkiyede. Mevcutsada nasildir acaba. Btwin servisi kendini belli etmis bu konuda. Eger hidrolikse cidden dedigim bisikelte gore iyi.

@ertkls bu fiyata btwin en iyi donanıma sahiptir muhtemelen ama ikinci el sedonalara da bakabilirsin

@ertkls
Gösterdiğim bisiklet Hidrolik fren. Arkadaşım kullanıyor cidden güzel bir bisiklet tavsiye ederim. Arkadaşım bisikleti servise Mosso'ya değil aldığı mağazaya götürüyor, mosso servislerini bilmiyorum. Bu bisikletin V fren versiyonu da var piyasada (link) alırken dikkat edersiniz zaten.

1051 lira olmaz mı? :)

carraro serisine bakınız derim

Bu bütçede 2.el gayet güzel bisikletler oluyor. Bakın derim.

@ozeltimci09
MaşaB-TWIN U-FIT 80, 80mm maşa-İnovatif ayarlama sistemi ile, kilonuza göre sertliğini ayarlayabilirsiniz (55 -105 kg)

Teknik özelliklerinde ayarlamadan bahsediyor. Ayarlama yapılıyor ama kilitlenemiyor mu nasıl oluyor bu?

@eren1905 Evet. Sertlik ayari yapabiliyorsun kiloya gore veya keyfine gore. Ama tamamen sabitleyemiyorsun.

Birkac gune almayi dusunuyorum mosso hidrolik ve kitlenebilir fakat btwin markasi guvenceli geliyor bana. Profesyonel abilerimizde konuya el atarsa cok sevinirim kisa sure icinde alacagim.

@ertkls
Mosso'nun sitesinde İstanbul'da satış noktalarını görebilirsiniz. Bence bisikletleri gidip yerinde bakın. Hangisi daha hoşunuza giderse kararınızı verirsiniz.

@BağdatlıRuhi Mossoya gitmedim daha fakat mosso hidrolik ve kitlemeli olması yönünden üstün. Fakat vites sistemlerine gelirsek galiba btwin daha üstün ondan

@ertkls
Evet vitesi daha üstün btwin'in. Bence Kilitlenebilir maşa + hidrolik fren farkıyla mosso daha üstün duruyor.

Geri