@cervèlo
Ya cebine 100 TL kalmıyorsa. Onuda harcıyorsa. Malüm bu arkadaş öğrenci. 100 TL'yi harcamak durumunda kaldı ne olacak hiç bisiklete binememiş olacak. Ufak bir çocuğu hayal et. Empati kur. Kötü bir bisiklette olsa, bisiklete binmiş bir çocuk ile hiç bisiklete binmemiş çocuk arasında nasıl fark varsa buda öyle birşey. Ben şimdi eski püskü bir bisikletim vardı ne zorluklarla almıştık diye çocuklarıma anlatacak bir anım var ama etrafında benim hiç bisikletim olmadı diye çocuklarına anlatan arkadaşlarımda var. Şimdi bu arkadaşa geri dönersek, hiç bir bisiklet almayıp daha iyi alacak diye belki aylarca yaya gidecek, okula bisikletsiz gidecek, gezi yapamayacak, iyi bir bisiklet aldığında sıfır kondüsyonda olacak. Ama bu bisikleti aldığındaki gerçi almış.(hayırlı olsun) iyi bir bisiklet alana kadar kondüsyonu oturur, antrenman yapmış olur, yanlış bildiklerini öğrenir, tecrübe sahibi olur, donanımları tanır, kadro ölçüsünü bilir, bisiklete binmiş olur, hayalini ertelememiş olur, olurda olur. Örnekleri çoğaltabiliriz ve olumlu örnekler, olumsuzdan (bence almasından) artarak misli misli gider. Etrafımda çok örnek var. İlla 3+1 ev alacağım, almışken bir kere alacağım 160 m² 'den aşağısı bana yetmez diye kirada oturmaya devam edip, yıllarca evini alamayıp en sonunda 85m² almak zorunda olan arkadaşımdan aynı örnek araba için olanına kadar var. Ben eğer ilk başta kiradan kurtulmak için 37 bin TL.ye (eski paraya göre 37 milyona) ilk evimi almasaydım şuanda halen kirada oturacakken, şimdi onuda satıp çok şükür 2 kızımın gönül rahatlığıyla büyüyeceği kafamıza göre güzel bir ismi lazım olmayan sitede ev alma imkanı bulduk. Bu işler böyledir. Aza kanaat etmeden çoğa ulaşılmaz. Bir metanetli olmalı, sindire sindire ilerlemeli. Unutmayın, merdivenler basamak basamak, ilk basamaktan sonra 2-3-4'de basmadan 5. basamağa çıkılmaz. Bazen hatta daha iyiye ulaşmak için bir adım gerilemek gerekir. Unutmayın, futbolcular daha iyi şut atabilmek için biraz geri giderler. Her zaman daha yükseğe sıçramak için bazen eğilmek gerekir. Bunu böyle değerlendirin. Arkadaşımız en iyisini yaptı ve bisikletini aldı. Güle güle kullansın. Bu saatten sonra kimse ben olsam almazdım gibi yazıpta keyfini kaçırmasın diye düşünüyorum. Bu benim bence diyerekten yaptığım yorumdur. herkes hem fikir olmak zorunda değildir.
@z. usta
Duygularıma tercüman olmuşsun.